Stöd Ukraina

Joannaes blogg

Tisdag 11 Mars 2008 - Riobamba

Backtrack

Nu ar vi efter mycket svammel i Riobamba.
Efter Baños var det tankt att vi skulle aka till kusten.. sa vi tog en buss till Ambato for att aka vidare mot kusten med en nattbuss. Efter en kulturell dag med museumbesok i Ambato tankte vi se en fotbollsmatch pa tv for att fordriva tiden. Vi gick in pa ett cafe dar de hjalpte oss hitta till ett hotel med tv.. var tyvarr ingen match sa vi gick tillbaka till cafeet och spelade biljard. Vi pratade lite med agaren José och berattade om varan resa. Nar han fick hora att vi skulle till kusten sa han att et var jattedaligt vader dar med oversvamningar och mycket sjukdomar och radde oss att inte aka dit. Jag fick prata med hans systerdotter fran Quito pa telefon eftersom han inte var sa bra pa engelska. Hon tyckte att det var battre om vi akte mot oster till Puyo istallet.. och sa blev det.
Josés systers man kom och hamtade oss pa cafet sent pa kvallen och skjutsade hem oss till Josés hus. Dar var vi nagra timmar sjalva innan José kom hem. Vi fick sova over hos honom och han gjorde frukost till oss pa morgonen innan vi tog bussen till Puyo. Dar var det inte alls sa fint som vi hade forvantat oss sa vi stannade bara en natt. Vi akte vidare hit till Riobamba i sondags. Allt detta svammel betyder att vi har akt samma vag ca 4ggr..

En rolig grej har i Ecuador ar sopbilarna som har sin egen signaturmelodi.. typ som glassbilen hemma :)
Vi har sett bade marsvin och baltdjur pa grillarna har, men annu inte hunnit prova, men det finns tid for det i peru ocksa. Maten i ovrigt i sydamerika ar ganska trakig.. mest en massa kyckling, ris och bonor och inte det minsta kryddstark till varan besvikelse. Men dock massor med goda frukter och gronsaker!
Det blev alltsa ingen stillahavskust har i Ecuador, men kanske i Peru..

Imorgon drar vi vidare mot Cuenca.

Hoppas att ni har det bra darhemma for det har vi och vi har 10 veckor kvar!! :)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet