Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Måndag 3 Augusti 2009 - Nice

Adjö Nice. Det var varit mycket trevligt.

Idag är sista dagen i Nice och Frankrike. Vi kan gladeligen lägga undan franskalexikonet medan jag plockar fram det italienska lexikonet. Vi hade inget särskilt planerat för dagen. Sambon tänkte handla lite i några butiker och kanske gå en liten kortis och kolla några butiker i gamla stan. Ett dopp i havet stod även med på att-göra listan.

Det var dock ganska blåsigt idag så vi skippade badandet. Vi gick ner och satte på stranden ett tag och kollade på de som vågade hoppa i. Vågorna stod högt och gick långt upp på stranden.

Då det var sista kvällen i Nice så försökte vi hitta en av de mer lokala restaurangerna. Det visade sig dock inte vara helt lätt då den ena restaurangen verkade vara spårlöst försvunnen. Det var en byggnad som var under renovering som jag misstänker brukade vara restaurangen. Den andra restaurangen var givetvis stängd då det var måndag.

Vi avslutade kvällen på en av de mer turistkända restaurangerna La Lodge. Under dessa kvällar har vi ständigt gått och letat efter Buillabaise som skall vara en medelhavsfavorit. Dock har vi endast sett ett par restauranger som erbjuder denna rätt. Kanske går det att hitta under morgondagen i Genova i Italien.

Adjö Nice. Det var varit mycket trevligt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet