Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Söndag 2 Augusti 2009 - Nice

En busstur till Monaco för 1 euro

Idag skulle vi besöka en av de finare stränderna som enligt våran hotellreceptionist kallades för Coco beach.
På väg till Coco beach passerar man en kulle där gamla fortet brukade ligga. Numera är det bara ruiner men det skall vara fina panoramautsikter över Nice på detta ställe.
Man kan välja att vandra upp för en serie trappor eller åka med lilla turisttåget genom stadens gränder och upp för kullen. Jag insisterade på att vi skulle ta tåget.

Vi hittade tåget längs med strandpromenaden och trängde in oss vid ett par som redan satt och väntade. 5 minuter senare så åkte vi genom gamla staden och lyssnade på berättarrösten som snackade om allt möjligt av historiskt värde. Det tog ca 20 minuter innan vi var på toppen av kullen. Här klev vi av och tog några kort av utsikten.

Vi stod och spanade vart vi skulle gå för att komma till Coco beach när vi insåg att det inte var en strand alls. Antingen hade vi fått fel information om kartan eller så var Coco beach inte en badstrand utan namnet på stället.

Vi gick tillbaka och badade på närmaste strand istället.
På väg tillbaka började vi kolla i turistboken om vi kunde komma på något annat att göra.
Vi bestämde oss sedan för att ta en busstur till Monaco under kvällen.
I turistboken hittade jag två företag som ordnade 4 timmars båtturer med delfin- och valskådning. Detta lät intressant och mycket sugna så gav vi oss tillbaka till hotellet för att be dem ringa och boka för oss.
Framme vid hotellet så fattade inte våran receptionist att vi ville se delfiner. Han föreslog några vanliga båtturer mot Cannes och Monaco. Vi tvingade honom till slut att ringa och boka för oss och då kom vi åter tillbaka till frankrikes rutiner. Imorgon är måndag - allt är stängt. Helt jävla otroligt men så är det. Inte ens cykeltaxin jobbar på måndagar. Hoppas vi kan få se lite delfiner i kroatien istället.

Vi tog en busstur till Monaco som tog ca 45 minuter. Kostade 1 euro per person.
I Monaco klev vi av på första hållplast och blev ganska besvikna. Vart är det fina folket? Vi var mitt i något sorts billigt hamntivoli i klass med det skiten de riggar upp hemma varje sommar.

Vi gick en sväng uppför en backe då jag fick för mig att vi skulle stanna och ta något att dricka. En terrasbar låg över hamnen med Happy Hour för tillfället. Jag gissade på att Happy Hour betydde billigare drinkar så vi gick in och beställde varsitt glas vin. Jag tog vitt och sambon tog lite rosé. Det kostade 5 euro glaset. Efter det så skulle vi bege oss när servitrisen undrade om vi inte skulle ha ett glas till. Det ingick ett gratis glas för varje glas man hade beställt. Detta var Happy Hour för dem. Okej, vi fick in varsitt nytt glas och hälde i oss. Sedan for vi uppför staden, något berusade.

Vi passerade operahuset och kasinot innan vi begav oss mot busshållsplatsen för att åka hem igen. Monaco kändes inte riktigt så glamoröst som man kanske inställt sig på. När vi kom hem så var det lite sent och packat i den gamla stadens gränder. Vi hamnade på samma restaurang som under gårdagen och tog varsin kvällsmeny.
Därefter besökte vi söndagsmarknaden som verkade pågå i all oändlighet.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet