Stöd Ukraina

Joannaes blogg

Måndag 31 Mars 2008 - Huaraz

4-dagars trekk

Nu har vi varit har i Huaraz i ca 1 vecka. Andra dagen har gick vi upp til Willkawainruinerna och sen ned till ett samhalle som heter Monterrey dar vi badade i vulkanvatten igen och at marsvin till middag.

Vi har ocksa varit ute pa en 4-dagarstur i nationalparken har. De forsta 4h var riktigt jobbiga trots cocablad i kinden. Formodligen p.g.a. hojden.. Vi var 6 personer i gruppen (jag, André, en tysk kille som heter Fridolin som vi reser med, en fransman och tva israeler) + var guide Juán, 3 asnor (Los Pablos) med asneforare i tofflor.
Andra dagen var den jobbigaste. Ca 700hojdmeter upp till Punta Unión (4750m) och lika manga ned till andra campen.. det tog oss 8h!!! ..for asneforarna (ink. en 10-arig pojke) tog det 3h!
Pa tredje dagen var det 4,5h platt promenad. Vi sag tva Condorer, vilda hastar + en massa andra djur. Dock ingen puma eller bjorn trots att det skulle finnas gott om dem. Vi fick ta av oss barfota och ga/hoppa i superkallt vatten pa ett stalle dar det var for blott att ha skorna pa.
Sista dagen gick vi ned 900 hojdmeter pa 2h.. sa totalt gick vi 52km under 4 dagar.
Pa vag tillbaka blev vi fast p.g.a. en olycka dar en minilastbil hade kort av vagen och landat X-antal meter ned i en fors. Poliserna var pa gott humor och visade garna basta vagen ned till lastbilen (ofta det skulle handa hemma?) Vi sag pa nar de tog ut de tva doda mannen och sen slappte vagblocken sa att vi kunde aka vidare till Huaraz igen. Men vi satt sakert fast dar 1,5h.

Ikvall aker jag, André och Fridolin vidare till Lima. Vi kommer bara vara dar over dagen for att sen ta en nattbuss till Cuzco.

Vi ska lagga upp lite bilder fran trekken idag.

http://www.reseguiden.se/minsida/apskaft/bilder
Dela med andra:    

Kommentarer
Rommetorp säger:
Hoppas att det blir många bilder
Postat 2008-12-08 13:53  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet