Vilken ö

13 mars 2014 10:36
Visningar: 1412
Planerar en resa med familjen till Grekland i sommar. Vilken ö skall man välja om man vill ha det lantligt och väldigt lugnt, inget partyliv eller sånt
Av Marilcj
13 mars 2014 10:59
Korfu o nordligare delen av ön.
Vi bodde i Dassia o bara genom en liten promenad upp i backarna så hittade vi mysiga restauranger o likn där de kändes som att sitta i en liten by långt ut på landet.
Det är några år sedan dock men hörde av andra att det fortf är den känslan på den delen av ön.

Kompisar ska göra en resa till MammaMia öarna nu i slutet på maj, dvs de öar som filmen spelades in på, de har bokat sin 14dagarstripp själva m flyg till Athen o sen vidare m båt, boende på resp ö för 9000kr/pers, medans de fick iden av bekanta som gjorde resan m charterbolag o bet närmare 14000kr förra sommaren.
Väldigt fin resa m lugna fina stränder hade det varit i alla fall.

Själva har vi valt en al inklusive vecka till barnvänligt hotell på Rhodos nu i maj, då kompisar ska med som har små barn...vill vi ha fest o liv får vi åka in till Rhodos stad, men där saknas det lantliga.
13 mars 2014 13:56
Tack för bra tips! Skall kolla detta!
Av Kestis
6 apr. 2014 10:15
Upplevt tre sådana härliga öar de senaste åren som du önskar. PythagorionSamos är en. Många härliga byar att åka runt till och fina badställen. Likaså norra Kefalonia, inte Lassi. I Assos var det väldigt lugnt, vacker liten by med ex sagolika Myrtos beach en bit ifrån. I höstas fick det bli Skopelos, en av "Mamma Mia -öarna". Kanske den bästa av de 3. Vackert i Skopelos stad där vi bodde bland gränderna men ändå med havsutsikt. Likaså här vackra byar och stränder att besöka och makalösa utsiktsplatser. Utsikten från vägen ner mot "Mamma Mia-kyrkan" i ett glittrande hav, var obetalbar! Perfekt att åka moped runt ön .
Av Zahide
7 apr. 2014 15:50
Instämmer med föregående talare.
Pythagorion på Samos!
Av Desires
7 apr. 2014 23:30
Håller med Canker - SKOPELOS! Så fantastiskt fin och vacker den ön är, idyllisk, lugn och mysig! Bo i Skopelos pittoreska by och hyr bil/vespa eller ta bussen ut till de charmiga byarna, Mamma Mia-platserna och fina stränderna! Massor med foton från denna ö kan du se här: http://www.desires.se/#post91
16 apr. 2014 19:06
Tack för fina svar och nu har vår familj flera alternativ att välja på!