Värt att åka på safari?

Av Kicki4
6 apr. 2015 17:40
Visningar: 1890
Vi funderar på att åka till Sydafrika över jul/nyår, Kapstaden bland annat. Men vi funderar på om vi skall åka på safari, har sett i en del inlägg att det verkar vara sådär. Är det bra tycker ni som varit på safari? Är det Krugerparken som gäller eller finns det andra bättre ställen att åka till?
Hur är det med Malaria, behöver man vara orolig?
Av Desires
6 apr. 2015 18:21
Safari är ju en av de BÄSTA upplevelserna med Sydafrika!!
Har bilat i Sydafrika två ggr, 1:a gången bodde vi i Krugerparken, 2:a gången på Thanda - Båda gångerna helt fantastiska upplevelser med safarin 2 ggr om dygnet (3 timmars safari varje gång) Senaste gången i Sydafrika såg vi när lejon parade sig, otrolig upplevelse tyckte vi!
Vad betr malariatabletter har vi tagit dem båda gångerna, som en säkerhet! (tuff sjukdom om den skulle drabba dig). Men risken är olika hög beroende på var ni ska befinna er, så kolla det!
Här kan du se många foton o läsa om våra Sydafrika-resor http://www.desires.se/#post0, http://www.desires.se/#post174
7 apr. 2015 06:04
Åker ni till Sydafrika så får ni inte missa safarin! :) Alla mår bra utav att se vilda djur! :)

Det finns flera parker i Sydafrika med gott rykte, Krugerparken och Addo är två av dem. Krugerparken ligger i "malariazonen" medan Addo ligger längre söder ut (strax norr om Port Elizabeth).

Angående safari rent allmänt. Jag vet folk som varit på safari och sedan varit missnöjda med safarin för att de inte sett det ena eller det andra. Ja, den risken finns. Vill man se lejon till exempel så är det bra att åka till en nationalpark som har lejon till exempel, vilket både Addo och Krugerparken har. Ordnar man med en guide på plats (vilket jag misstänker att de flesta gör och åker med ett lokalt företag) så har man _nästan_ garanti på att få se alla typer av djur som finns i parken då de så gott som alltid har radiokontakt med varandra och dessutom finns det här och var små tavlor där man uppdaterar var man sett olika djur för dagen så att alla ska ha en chans att hitta dem.

Två av de lite mer ovanliga djuren jag har sett i Krugerparken är kameleont och pyton (det är nog något man inte ska räkna med att få se).

Angående malariapiller så kommer ni nog bli rekommenderade att ta malariapiller eftersom malaria är riktigt otrevligt.

Nu skrev du inte vad ni tänkte göra mer i Sydafrika, men här är en annan tråd med lite matnyttiga tips om Sydafrika.
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/resa-port-elizabeth-kapstaden-med-barn-37632
Av Kicki4
7 apr. 2015 08:10
Vad glad jag blir när jag läser era svar. Vi vill verkligen på safari men blev besvikna när det stod att Tanzania var så mycket bättre att åka till om man vill på safari, eftersom vi helst vill till Sydafrika. Men nu skall vi börja planera en Sydafrikaresa!! Blev verkligen inspirerad av dina bilder Desires
7 apr. 2015 08:54
Om du varit på avancerade safaris tidigare så kanske inte safaris i Sydafrika får ditt hjärta att klappa extra. Om det är första gången du är på safari så kommer du att ha en fantastisk upplevelse!

Krugerparken har namnet men där finns Malaria och ligger en bra bit från Kapstaden. Det finns många bra lodger på Eastern Cape som går att kombinera med Garden Route. Ex börja i CPT och sluta i någon lodge på Eastern Cape (ungefär vid Pt Elizabeth).

Trevlig resa!
8 apr. 2015 12:50
Hej, oh precis som de andra redan sagt, ni får inte missa safari i Sydafrika!
Nu har vi inget att jämföra med å vi bara vart på safari i Sydafrika, men det är fantastiskt.
Vi var på ett malariafritt safari (alltså inte Kruger) då vi var lite oroliga över att ta malariaprofylax.
Du får gärna läsa mer om detta här:
http://travelmania.se/2015/march/wow-wow-wow-vita-lejon.html