Väder i Florida i dec/jan?

Av Ullek33
26 feb. 2011 21:08
Visningar: 25228
Vi ska till Florida 3 veckor över jul och nyår. Det blir bl.a. Orlando och Key West.
Nu undrar jag var på västkusten man ska bo under denna tiden på året. Är det några temperaturskillnader att prata om när man väljer boende?
Tacksam för hjälp.
//Ulle
Av Ullek33
26 feb. 2011 22:58
Tack! Jättebra sida för att kolla väder. Ser ut som man kan bo ganska långt norrut och ändå ha okey väder.
Av Hawaii
27 feb. 2011 03:17
Vad som är viktigt att veta i förväg är att under vintern finns det i princip två typer av väder du kan råka ut för i centrala/södra Florida. Bodde själv i s. Florida i 7 år så känner väl till det.

Den mesta tiden, nog minst 95% under vintern är det som perfekt svensk sommar. Låg luftfuktighet, mest sol och runt +25C. Skillnaden mellan södra och centrala Florida är obetydlig. Kanske ett par grader Celsius, max.

MEN, om du har otur kommer det en kallfront norrifrån. Det händer ett par gånger under vintern. Först regnar det rejält ett par dagar, sedan blir det MYCKET kallt med en stark och kall nordanvind. I Orlando området kan det i värsta fall sjunka till ett par minusgrader Celsius. I Miami området knappast under noll Celsius. Det är på natten. På eftermiddagen stiger temperaturen till c:a +12/+14C. Detta varar i max. ett par dagar och sedan återvänder vädret till "svensk sommar". Kan ta ett par dagar, eller kortare. Beror mycket på hur starka vindarna är och hur starkt lågtrycket är.
Av Ullek33
27 feb. 2011 10:35
Okey, då fick jag svar på min fråga. För vädrets skull spelar det ingen roll om man skulle bo i tex Clearwater jämfört med Naples.
Då undrar jag om någon vet hur långt det är att köra mellan Clearwater och Key West? Är det något man fixar på en dag eller ska man bo längre söderut för den sakens skull?
Av Ullek33
27 feb. 2011 11:59
Tack! Jättebra sida för att kolla avstånd.
...och 64 mil känns inte så lockande att köra på en dag när man har semester. Det får nog bli ett boende längre söderut....