Florida i månadsskiftet dec-jan? Diss eller Hiss?

11 juni 2016 23:34
Visningar: 1626
Funderar och sparar till nästa resa med familjen (jag, mannen och tjejerna på då 12 och 15 år) . Upp poppade då USA och Florida!!! :-)

Har tänkt både på London, New York, Thailand och Bangkok. Men det slog oss att snart är de stora och åker själva på mer såna typer av resor, men Florida och alla sevärdheter i Orlando, det gör de inte själva i det närmaste! ;-)

Så, min fråga, FUNKAR Florida i slutet av dec till början av jan? (Har plugghästar till barn, som INTE vill missa skolan så det är enda tiden att åka...)

Så klart Florida alltid funkar (det fattar jag också). ;-) Vi har inga superkrav på väder så, men visst vill man ha lite strandväder och "semester-bränna".

Har inte superplanerat (inte ens bokat då detta gäller 2017-18) men tänkte oss några dagar i Orlando och sedan något lugnare ställe med kanske lite mer sol och bad och uppleva amerika mer med mat, shopping etc.

Har ni några tips till oss?

Tacksam för svar! :-)
Av Birgere
12 juni 2016 01:18
Lite osäker på vad du eg frågar efter. Naturligtvis funkar Florida under jullovet, det är ju superhögsäsong speciellt i Orlando, Miami Beach och Key West.
Nöjen, utflykter, shopping och mat tar ni i Orlando under en vecka eller två
Atmosfären i Miami Beach några nätter inkl Everglades och havsbad
En avstickare till KW på att par nätter bör ni inte missa.

Tänk dock på att boende priserna är kanske dubbelt så höga andra halvan av december jämfört med första halvan.

I övrigt finns hur mycket som helst att läsa på forumet om just Florida.
12 juni 2016 08:20
Vi har varit dit 2ggr under jullovet och ska dit igen 3-19 jan, så vi fixar ledigt en vecka för att få lägre pris. Vi köpte våra biljetter när det var SAS-rea för ca 3800:-, vill man åka precis över lovet räkna med runt 5000:- för flyget men dit typ en vecka före jul är det bra pris, så jag rekommenderar verkligen att ta ledigt en vecka från skolan, och för att slippa trängsel åk efter jul.

Hur man ska planera sin vistelse är ju den svåra uppgiften, men hur ni än gör så kommer ni att få en underbar semester och så annorlunda mot att åka till Thailand som "alla" gör. Jag delar med mig av min planering som varit där flera gånger och sett mycket men man får aldrig nog av Florida, särskilt när vi har vinter.

Vi landar i MIA och kör direkt 3 timmar till Kissimee där vi stannar 4 nätter men har man bättre tid än oss kan man lägga 7-10 dagar därför man får som flera skrivit är det en perfekt utgångspunkt för utflykter till öst och väst kusten och billigaste boendet i Florida. Sedan kör vi till FLL där vi hoppar på en Carnivalbåt för 8 dagars kryssning i östra Karibien. Visst låter det svindyrt, men med 3 i insideshytt för 14.200:- + 10$ tip/dag blir det 7-800 sek/dag för boende, all mat, underhållning och tänk vilka strandhugg!! Det blir en upplevelse att prata om när vi kommer hem!
Första natt efter kryssningen lägger vi i Florida City som har billigt boende och så nära till propellerbåt, Alligatorer och Everglades NP. Nästa dag ta oss ner till Marathon som vi älskar sedan tidigare resor där vi bor 3 nätter 1 tim från KW för halva priset och därifrån till flyget i MIA.
Vi är 2 par med en 15-åring så jag tror ett liknande upplägg kan passa er, men lägg på några dagar i Orlando/Kissemee för det finns så mycket att göra där särskilt om man inte varit där, så planera med en veckas ledigt från skolan före eller efter jullovet och titta på den uppsjö av kryssningar som finns i alla prisklasser men välj en på minst 7 dagar.
För att svara på din fråga så är tidpunkten perfekt, jag förstår inte varför folk reser dit på sommaren då det kan vara 35-40 grader.

12 juni 2016 11:48
Vädret för det mesta brukar vara bra men...ibland sveper en kallfront ner och berör även Florida. Oftast är det inte långvarigt men det kan vara bra att känna till det. Vi hade både +25 och +15 g under vår vecka i januari men julveckorna hade varit varma.
Florida med barn i tonåren är ett utmärkt resmål. Finns så mycket roligt att göra tillsammans. Det som skulle få mig att tveka resa över jul är de höga priserna, särskilt nu när dollarn är stark mot kronan. Om kostnader är av vikt googla lite priser på boende i de orten ni har tänkt att besöka innan ni köper flygbiljetter.
Har skrivit en del om våra semestrar i Florida på min reseblogg :
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Florida
13 juni 2016 13:08
Tack för svar! Huuuu ja, vilka priser! Kollade för skojs skull Disney World tre dagars pass 12500 spänn för fyra personer. Någon som vet om de har olika priser på det beroende på tidpunkt (kollade för skojs skull 13-15 dec).

Såååå svårt det där med ledighet från skolan. Dottern kommer gå i nian med alla nationella prov mm... Vill helst inte att hon ska behöva ta ledigt.

'Lustigt' (fel ordval) också att massskjutningen skedde i Orlando när vi precis diskuterade resa dit.

Tack än en gång för alla tips. Kryssning är kanske inte fel. Bra pris ju!
Av Birgere
13 juni 2016 17:37
Citerat från Kickan2000:
Tack för svar! Huuuu ja, vilka priser! Kollade för skojs skull Disney World tre dagars pass 12500 spänn för fyra personer. Någon som vet om de har olika priser på det beroende på tidpunkt (kollade för skojs skull 13-15 dec).
Priserna går upp under själva jullovet, Disney har sedan kanske ett halvår tillbaka börjat med säsongspriser. Måste stå om detta på deras biljettsida.
13 juni 2016 23:01
Lusläste inte biljettsidan. Spånar som sagt mest på om denna drömresa ens är möjligt. Slängde ut prisfrågan mest för att höra om det lät rimligt.
Av Birgere
14 juni 2016 00:14
Ingen som tvingar er att gå på just Disneys 4 parker. Orlando har ju så otroligt mycket mer att erbjuda än Disney.
14 juni 2016 08:11
Vi var i Orlando över jul och nyår 2015/2016 och det var himla trevligt. Förvisso varmare än normalt med upp mot 30 grader. Jag skulle avråda från att besöka de stora parkerna vid denna tid; det var fruktansvärt mycket folk med oändliga köer som börjar redan på vägarna långt innan parkerna. Vi hade köpt 4-dagarspass till Universal men var bara där två dagar; det var helt enkelt omöjligt att vara där.

OM ni ska in i park; välj "on site"-boende med de fördelar det innebär med "fastpass", tidigare inträde och liknande.
Av Sayang
14 juni 2016 09:45
Blir nog kanon trevligt!
Men räkna inte med att det garanterat är varmt.
Vi hade för ett par år sedan i februari +7 och snålblåst på Universal studios hela dagen.
Alla ute attraktioner stängda,så det blev ju inte så lyckad dag,men hade nog varit
risk för förfrysning om berg&dal banorna varit öppna.
Det höll i sig ca 4 dagar då,var inte trevligt.
Så glöm inte vinterkläderna,vi fick inhandla till hela familjen då vi ej hade med det.
15 juni 2016 15:31
Florida är underbart i december januari tänk på om Ni inte valt flyg ännu att flyg direkt till Florida.
Sist vi åkte över jul-nyår så var vi i New-York innan och flög ner. När vi landade i Orlando fick vi reda på att vårt plan var det sista som kunde lämna norra USA! pga snöstormar och jävelskap.
SAS har väl rea någon dag till annars är BA bra att flyga med och Icelandair flyger också till Florida.

Disney är dyrt men kul... Ska ni bara dit en gång så är det värt pengarna 1 dag per park är i minsta laget.
Men man behöver inte se alla ;) Ni har även Universals parker och vattenparker och kryssningar och...
Massor man kan göra. Våra ungar gillade kryssningen skarpt tog en 4-dagars från Port Canaveral med Royal Carabian Cruiceline.