Barnfamilj Florida i jul

15 dec. 2013 23:21
Visningar: 843
Hej!

Jag skulle vilja ha tips och råd om Florida över nyår. Vi är en familj på två vuxna och tre barn (1, 8 och 9 år gamla), kommer att vara borta i 11 nätter. Vi är resvana, har bokat en flygresa till Fort Lauderdale, hotell de sista 4 nätterna i Key West, då vi alltid velat se det. Resterande 7 nätter är hittills obokade. Vi var lite inne på St Petersburg/Treasure Islandområdet, men min man såg något om att det är stor risk för algblomning den tiden på året. Vi skulle vilja bo i en mysig liten ort på öst/väst-kusten, har inget behov av hålligång, men det gör förstås inget om det händer något (vilket det inte verkar göra i Key West har vi nu förstått). Vi tänkte inte åka till de stora kommersiella parkerna, däremot besöka Everglades och gärna någon mindre park i södra Florida.

Tips att ta med oss på resan eller t o m konkreta tips på ort / hotell tas emot tacksamt!
Av Birgere
16 dec. 2013 00:03
Om du inte vill ha något kommersiellt så bör du fortsätta till Kuba ;)

Key West är överreklamerat och överkommersiellt, men blundar man från pundarna så är det bildligt fint men personligen föredrar jag öarna som ligger på vägen ut.
Everglades är ett måste, likaså Miami Beach och Cape Canaveral.
Ni kommer att älska Florida så när ni åker dit om några år igen när minstingen blivit 3-4år så är det orlando som gäller.

Tänk på att boka hotell med uppvärmd pool i Dec/Jan.

Ha en fantastisk resa!
16 dec. 2013 09:35
Tack för svar Birgere!

Vi förlovade oss faktiskt på Kuba 2001, helt fantastiskt. Vi var mest i Havana och ett lite ställe som heter María la Gorda. Även där tror jag att vi väntar till barnen är lite större dock.

Bra tips med uppvärmd pool eftersom de store barnen är badtokiga. Har också hört att Key West är en skum blandning som inte alltid är helt lyckad… Har du tips på öar/hotell på vägen ut som är trevligare? Kollade in hotwire som jag tror att du tipsade om i annan länk, det kanske blir ett hotell på Miami beach i 5 nätter, någon ö söder om Miami i 3 och sedan att vi drar ned på Key West till 3 nätter. Cape Canaveral låter förstås häftigt, tror att barnen skulle tycka det var superspännande, måste kolla karta om det är görbart…. Tack igen!!
Av Birgere
16 dec. 2013 12:26
En dagstripp till Kennedy Space centre är inga problem från Miami, man får gå upp lite tidigare bara. Alternativet är ju att ta detta vid det kommande Orlando besöket.

När vi var på the Keys senast så var vi på Duck Key på ett fantastiskt ställe som heter Hawks Cay. Hade ett jättestort hus med egen pool.
Av Bigben
22 dec. 2013 01:04
Håller helt med Birgere vad gäller Key West. Förra sommaren vek vi 6 nätter för Key West men lämnade efter två nätter.
Vi kollade in Hemingways hem naturligtvis, klappade de sextåiga katterna och drack oss lätt berusade på the REAL Sloppy Joe´s, inte turistfällan / sportbaren på hörnan.
Rätt lugnt och skönt, iaf så länge inga kryssningsfärjor låg vid hamnen.
Bodde på Zero Duval Street som är perfekt utgångsläge oavsett vad man vill göra. Egen balkong mot solnedgången så vi valde roomservice för middagen och slappade på balkongen.
Men två dygn räcker.

Skulle föreslå Key Largo om man är dyk / fisk / alligator intresserad. Eller delfiner för den delen.
Eller Tavernier. Tavernier är riktigt laid back och en vänlig liten håla med nära avstånd till ett riktigt bra center där man får simma med delfiner i pool. Mot avgift naturligtvis, men det uppskattas nog av barnen mer än Key West, helt klart. Finns en nationalpark inte långt från Tavernier där man kan promenera runt och hitta en och annan nästan privat badvik. Ta med picknickkorg, hyr en kanot eller bara bada och gå på de små broarna och spana efter sjökor. Sjökorna simmar söderut så här års och håller sig nära kusten och i kanalerna. Har man sett ett par stycken har man sett alla, men deras storlek imponerar på barn i er ålder.
Vad gäller picknickkorgen så föreslår jag att ni inte delar med er av ert käk om det dyker upp en raccoon. De är söta, går titt som tätt på bakbenen och snor gärna käk om de får chansen. Fina att se på, men rätt fräcka varelser som tar för sig och, ursäkta ordvalet, skiter i att du går på två ben och är mycket större.
Som de flesta andra djur duschar de heller inte varje dag och kan ha en del "hangarounds" i pälsen som ingen av er säkert vill adoptera...
23 dec. 2013 02:15
Hej!
Vi är en barnfamilj som just nu bor i St Petes Beach, har hyrt ett hus här fram om den 27 dec.
Har gjort utflykter till Anna Maria Island som är superfint, men även stränderna här är jättefina!
Så jag kan verkligen rekommendera er att ta några nätter här.
Lycka till!
28 dec. 2013 23:51
Tack för alla tips! Imorgon åker vi, tjoho!