Florida och New York i dec-jan

1 apr. 2015 10:25
Visningar: 744
Vi är en familj med två ungdomar 12 o 14 som planerar en resa till USA för första gången nu i december 2015. Med anledning av flygpriset verkar det vara bäst att börja i söder och jobba sig uppåt och avsluta resan i NY. Tanken var då en vecka med sol o värme, en vecka i Orlando och sist en knapp vecka i NY. Är tidsplanen rimlig eller är det för lång tid i exv Orlando ( kanske blir det ca 3-4 parkbesök)? Är det värt att bila mellan för att "uppleva" eller är det flyg som gäller? Är hyrbil en nödvändighet i Florida-området? Är det värt att åka till NY i början av januari? Som jag förstått det så gäller det att packa samma vinterkläder som hemma och jag undrar om det går att "uppleva" staden vintertid eller om det är bättre att spara till nästa resa och en annan årstid? Har ni tips på boenden eller bra områden på alla dessa platser tages tips tacksamt emot eftersom det är svårt att veta var det är smartast att bo. Vi har inga överdådiga krav utan är nöjda med rent och lagom standard. Har ni några tips på andra boendesidor än de vanliga hotellsök-sidorna, exv lägenheter osv? Tusen frågor i nuläget!
Av Birgere
1 apr. 2015 11:20
Många frågor blev det ;-)
Massor med svar hittar du här på forumet men några tips kan jag ge iaf.

ang NYC i Dec/Jan så är det uppriktigt sagt inte jättelockande, iaf om det blir en vinter som dom två senaste. En av njutningarna med NYC är att gå runt och njuta av atmosfären och det är lite svårt när det är 10-15 minusgrader. Personligen gillar jag staden bäst under vår och höst och är ett måste att besöka.

När det gäller Florida så är det behagliga temperaturer men även nätterna kan bli lite kyliga. Vill man bada i havet så är det östkusten som gäller eller the Keys. Personligen gillar jag South Beach men ska man stanna en längre tid och kanske vill hyra hus/lägenhet så kan är det lättare att hitta sådant lite norrut eller strax söder om Miami.
Om ni nöjer er med poolbadande så är västkusten helt underbar om man vill relaxa.

Vårt favoritställe i Florida är dock Orlando dit vi reser så ofta vi kan. Här har vi efter ett antal toppar och dalar hittat en boende som vi försöker boka in när vi åker dit, en svensk familj som hyr ut. Jag har skrivit om det tidigare men du hittar dom på www.bahamabay.se plus att dom ger massor med tips om vad man kan göra i Orlando förutom parkerna.
Annars när det gäller att hitta privat boende så kolla gärna min tråd runt detta:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tips-om-att-hyra-hus-eller-lagenhet-privat-31638

När det gäller bil i Florida är det ett måste, inget att diskutera.
1 apr. 2015 15:34
Om möjlighet finns hade jag skjutit festen till mars-maj när allt är som bäst i såväl NYC som FL

Om ni åker i decenber är NYC som bäst kring jul om man bortser från kylan som nämnts tidigare...

Orlando skall undivkas i mellandagarna så placera in det som avslutning på resan. 3-4 parker "kräver" åtminstone 5 dagar. Välj hotell med uppvärmd pool. Ni kan lägga på några dagar om ni vill göra ulflykter till väst- och eller östkusten (Busch Gardens, Tampa Bay Lightning, Kennedy Space Center mm)

Övriga dagar i södra Florida, temperaturer 15-25. I vattnet 18-22. Miami, Key West, Everglades, Sawgrass etc blir, förutom South Beach era "måsten"
Av Totopez
1 apr. 2015 19:07
20 december till 5 januari är årets värsta högsäsong i Orlando. Det händer ofta att Disneys parker stänger insläppet redan på förmiddagen för att det är fullt, och köerna är timslånga till allt. Så försök undvika Orlando den tiden. Jag vet att det är svårt att resa utanför loven med skolbarn, men försök planera så att ni börjar i Orlando. Även hotellpriserna sticker iväg över jul/nyår,
Av Hawaii
1 apr. 2015 20:59
Håller helt med tidigare inlägg - NYC mitt i vintern ingen höjdare precis! Spara NYC besöket till en annan gång, helst vår eller höst enl. min mening. Och koncentrera den här resan till Florida, där du definitivt behöver hyrbil. Hur mycket tid du vill ha i Orlando väldigt individuellt. Själv tycker jag att heldags parkbesök är ganska jobbiga.
Av Peter_o
1 apr. 2015 23:09
Fast med 12-14-åringar så misstänker jag att det inte blir så mycket strosande på gator i alla fall.
Om det stora nöjet blir att kolla in/handla i affärer så kan nog december duga. Februari kan däremot vara fruktansvärt blåsig, har jag märkt.

Att få se sopbilarna ombyggda till plogbilar kan vara en upplevelse.

/PeterO
Av Birgere
1 apr. 2015 23:30
Nu målar väl ni f...n på väggen.

Visst kan man åka både till Florida o NYC på jullovet.
Ett mellanstopp i NYC på några dagar som en förberedelse till nästa resa och Florida övrig tid.
Visst, det är mycket folk, speciellt i Orlando men det är ju alltid mycket folk där. Kan man däremot undvika dom största parkerna under jul och nyårsdagarna så kan det ju vara en smart planering. Men fram till 20 dec och efter 2 jan samt i mellandagarna så funkar det även i Orlandos parker.
Då Orlando har så otroligt mycket mer än bara parkerna att erbjuda så kan man roa sig med detta under superpeakdagarna.
3 apr. 2015 13:24
Tusen tack för alla råd o tips, det är guld värt!!. Jag tror vi inriktar oss på Florida och spar NY för en egen resa. Har också kollat med skolan så vi kanske kan tidigarelägga resan redan från den 10/12 och försöker då klara av Orlando innan den 20:de enligt era tips. Om ni vill fortsätta att komma med mer tips specifikt för Florida så tages dessa tacksamt emot. Vi kommer troligen att flyga till och från Fort Lauderdale och det blir då mellan 10-29/12.