Usa och Central/SydAmerika

10 juni 2014 20:50
Visningar: 420
Heej! Jag är en 22årig tjej som vill dra ut och resa i slutet av Aug/början av Sep och vill vara borta 2-3 månader.
Jag vill åka till USA, där vill jag besöka bla. LA, San Francisco, NY, Miami, Las Vegas, San Diego mm. Är öppen för förslag.
Sen är jag även sugen på att dra ner till några länder i Central och Sydamerika, tänker att man kan passa på när man ändå är i på den sidan av världen.

Någon som tycker detta låter intressant? Hör av er så kan vi snacka mer :)

(Logga in för att se e-postadress)
13 juni 2014 16:05
Hej Beatrice!
Jag funderar på att göra lite samma sak, åka iväg i augusti och vara borta 2-3 månader. Vill också besöka dom städerna du nämner men främst resa runt i västindien bland öarna där för att surfa, dyka och bara hänga på stranden :) Är det något du tycker låter intressant? Vad hade du tänkt ha för budget? :)
13 juni 2014 17:23
Hej Tjejer!

Jag heter Alice och är 20 år, är jätteintresserad av Syd-och Centralamerika i höst!!:) kan tänka mig minst två månader och vill helst uppleva Bolivia, Brasilien och Peru, men givetvis några härliga öar i västindien!:)

Maila mig gärna eller PMa: (Logga in för att se e-postadress)

// Alice
Av Kehan
13 juni 2014 18:08
Hej!
Jag är en kille på 22 år som hade tänkt åka till Dominikanska eller Panama de sista 2 veckorna i Augusti. Jag har inget spikat än men om vi skulle vara i västindien/centralamerika samtidigt så skulle man kunna mötas upp! :)
14 juni 2014 15:19
Knorberg: Heej! Vad roligt :) Kan tänka mig några öar i Västindien jag med, vilka öar vill du till?
Är Sydamerika ngt som lockar? :) Jag har inte tänkt på mkt på budget för har ingen aning vad de kan gå
på men jag har så jag klarar mig. Jag vill ju inte bli pank när jag kommer hem men inte leva super snålt heller, utan ngt därimellan. Har du ngn budget?

Kehan: Låter härligt! :) Ja visst, blir de dom veckorna eller ska du resa vidare efter?
14 juni 2014 18:36
Är väldigt öppen för förslag gällande öar, läser så mycket olika om olika ställen :) Men curacao lockar för dykningen, Puerto Rico och Aruba för surfning, men Mexico och Kuba låter också intressant.
Jag skulle absolut kunna tänka mig sydamerika, vart i sydamerika hade du tänkt åka till?
Jag har heller ingen budget, så samma som dig då :)
14 juni 2014 20:20
Haha vet inte riktigt om detta gällde mig men jag skulle Kunna tänka mig några ställen i USA och absolut Centralamerika:) huvudsstället jag vill vara på är Sydamerika då:) hade tänkt mig en budget på ca 60/70 000 :) har hört att det är billigt utanför de största städerna :)
Vilka länder i Sydamerika lockar er?:)
Av Kehan
15 juni 2014 01:16
Tyvärr blir det endast de veckorna eftersom jag då har ledigt från jobb och skola! :)

Förövrigt kan jag även varmt rekommendera Kuba! Underbart land som absolut är värt ett besök! :) Ett tips är även att plugga på lite spanska innan du/ni åker då det kan vara svårt att träffa människor som talar engelska utanför de större städerna och turistorterna!
16 juni 2014 19:21
Jag tror det skulle vara svårt att hinna se mycket av flera länder i sydamerika om man ska hinna besöka USA och några ställen i cantralamerika på 2-3 månader :) Jag är mest intresserad av att besöka vissa platser i sydamerika isf, typ Machu Picchu i Peru, Iguazu vattenfallen på gränsen mellan Brasilien och Argentina och Rio de Janeiro :) Annars är väl Brasilen det land som lockar mest. Kan tyvärr inte vara borta längre än så heller :/

Är det någon av er som planerat lite mer än bara ungefär vilka länder ni vill besöka? Hur ni vill ta er runt och hellst vill göra se? :)
16 juni 2014 19:28
Knorberg: Ja jag är också ganska öppen för förslag. Curacao hade jag aldrig hört talas om innan men ser underbart ut. Vill gärna till Mexico och Kuba vore inte heller fel. Puerto Rico har jag redan varit på, men finns säkert mkt mer att se. Jag skulle gärna åka till Brasilien, Chile, Argentina, Colombia, men öppen för förslag där med.

Alicee10: Ja jag skrev ett mail till dig :) Aah men som jag skrev ovan, Brasilien, Argentina, Chile, Colombia. Är öppen förslag. Men skulle gärna vilja ta mig till Machu picchu som ligger i Peru och skulle vara häftigt att ta sig ut till Påskön.

Kehan: Ah okej synd! Okej tack för tipset :)
16 juni 2014 19:44
Jo jag känner också att de kan bli lite tajt med tiden och att man får bestämma hur länge man ska vara i USA och sen i Syd samt Centralamerika. Så får man helt enkelt prioritera de man vill mest. Hur länge kan du vara borta?

Nja har inte planerat jätte mkt. Men i USA vore de nice å hyra en bil tex åka på västkusten. Sen för att ta sig till andra ställen, åka buss/tåg eller flyga om de är långa avstånd. I Sydamerika antar jag att billigaste sättet att ta sig runt är buss?
16 juni 2014 20:15
Jag skulle gärna hyra bil och köra San Francisco - Los Angeles - Las Vegas - San Diego och sen ta sig över gränsen till Mexiko och fortsätta ner till några av öarna i centralamerika, och sen över till sydamerika :)

Jag börjar förmodligen jobba i november igen, jobbar vintersäsong i Sälen. Gjorde en liknande resa i Asien förra hösten, hann då vara borta i nio veckor men hoppas på att kunna komma iväg i mitten/slutet på augusti för att få några extra veckor att resa :)

Hur länge kan/vill ni vara borta och när hade ni tänkte komma iväg? :)
17 juni 2014 12:42
Okej! Jag kan åka först i början av September, och kan vara borta till December .
17 juni 2014 15:50
Ett förslag, om Alice också vill se t.ex. USAs väst kust och lite av centralamerika är ju att göra första delen av resan tillsammans och eftersom ni verkar vara mer intresserade av att se större delar av sydamerika än jag kan ni fortsätta resa runt i sydamerika resten av november och december? :)

Vad tycker ni om det? :)
17 juni 2014 23:55
Hej hörrni, sorry för sent svar!

Jag har läst era kommentarer och Knorberg: Jag är också mest taggad på Brasilien, det verkar så fantastiskt land! Skulle kunna tänka mig att resa från Rio och eventuellt ut till Ilha Grande med sol och bad och senare resa till Bolivia och se saltöknen och några mineralsjöar jag hörde fanns där:) sedan vidare till Cusco och Macchu Picchu och senare till Lima, och eventuellt där ifrån upp till Centralamerika/Karibien. Det är ju bara en alternativ resrutt, men jag är absolut öppen för andra förslag :D

Bringningfortune: När det gäller USA så är jag inte så jätteintresserad av det den här gången, vore verkligen ashäftigt att dra dit, men det känns som ett stort projekt det med om man ska kombinera med Sydamerika :) Och om vi man bara har 2/3 mpnader blir det nog lite ont om tid eller vad tror ni?

Jag kan tänka mig att åka iväg september/oktober:) så att man är borta till jul typ :)
19 juni 2014 17:42
Heej igen!

Jag kan jaf åka i början på September och tänkte också att komma hem lagom till jul.
Så tänkte ca 1,5 månad i USA och resten i central/Sydamerika.
Denna resrutt kan jag tänka mig: New York, Miami, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles
sen ner till Mexico, Cuba, och ngn mer ö, är öppen för förslag. Efter de vidare till Sydamerika, Peru, Chile, Argentina och Brasilien. Tror det skulle kunna funka med tiden.

Verkar som vi alla vill lite olika? :/
20 juni 2014 00:33
Jag hade gärna rest runt på USAs västkust till LA, San Francisco och Las Vegas och sen ner till Mexiko som du skriver, men tyvärr kan jag inte vara borta till i december så därför känns 2-3 veckor mer lagom än 1,5 månad i USA för mig :)

Ja, det är synd att vi alla verkar vilja lite olika, svårt att hitta någon att resa med som vill till USA/Sydamerika :/