Ungdom i Island

19 aug. 2013 22:26
Visningar: 519
Hejsan! Jag är 18 år och går nu mitt sista år på fordonsprogrammet på gymnasiet. Jag är väldigt intresserad av resande. Och nu är min plan att åka till Island så fort jag har gått ut gymnasiet. Jag ser möjligheten att få uppleva något unikt och väldigt givande, vilket är grunden till min lust att resa.

Jag åker dock inte till Island enbart för att semestra. Jag åker också för att hitta ett jobb. Behöver inte vara ett långtidsjobb men skulle inte ha något emot det.

Därför har jag lite funderingar: Hur är det med jobb där? Är det svårt/lätt att söka jobb där? Finns det någon särskild jobbinriktning som är eftertraktad? Hur är det med till exempel säsongsjobb som skidorter osv.

Sen lite mer allmänna frågor: Hur är framkomligheten där? Är bil nödvändigt om man vill utforska lite av den härliga naturen osv? Hur är festlivet där? Hur dyrt är det i Island jämfört med Sverige? Är det någonting som ni tycker att jag borde veta som jag inte har nämnt?

Jag tackar så hemskt mycket på förhand!
19 aug. 2013 23:37
Fiskrensning brukar ungdomar åka dit och jobba med. Dock vet jag inte vart du vänder dig, men testa med bemanningsföretag som finns både i Sverige och på island så kanske de kan hjälpa dig.
Av Trea
28 aug. 2013 06:53
Fiskrensning är väl det klassiska ungdomsjobbet på Island. Ganska många åker dit för att jobba på bondgård eller med hästar också. Men det kan finnas flera nya branscher också, jag har inte riktigt aktuell koll.

Det är fortfarande billigare på Island jämfört med Sverige, efter den ekonomiska krisen för ett gäng år sen. Men priserna går väl hela tiden uppåt. Festlivet är bra. Ställena är mindre än i Sverige, men det finns många och det är gratis inträde. Många går ut sent. Bil är absolut bäst om man ska resa runt. Det finns förstås bussturer och liknande också.

Vi besökte Island 2012 (jag har bott där för många många år sen också) och skrev lite om våra intryck då:
http://www.freedomtravel.se/2012/09/intryck-fran-island/