Tips, råd och frågor. Första resan till Thailand ensam.

Av Mmaddie
6 jan. 2015 15:52
Visningar: 1228
Hej allihopa!

Jag har planerat att resa till Thailand för första gången, dessutom ensam, och har egentligen ingen bra koll på var/hur jag ska resa dit osv. Jag har därför tänkt lägga ut ett par frågor här i hopp om att en vänlig själ ska kunna ge mig svar! :)

Jag har redan mer eller mindre bestämt mig för att resa till Krabi. Målet med resan ska vara sol/bad/besöka de mindre öarna/ta det lugnt. Jag hade tänkt åka från Sverige någon gång mellan 2 - 15e mars och stanna i två veckor.

1. Jag har tittat på flera resebolags resor till Krabi, och jag verkar inte hitta några bra hotell. Jag har sett två jag funderat på hittils via fritidsresor i Si Kao och på Klong muang. Är detta bra ställen?

2. Finns det fler bolag som reser till Krabi förutom Ving, Apollo och Fritidsresor?

3. Är det mycket turister i området under mars?

4. Har ni några generella rekommendationer på aktiviteter/öar/hotell eller vad som helst för en som aldrig besökt thailand tidigare?

Tack på förhand! :)
Av Sus70
6 jan. 2015 17:26
Flyg ALLTID med Thai! Det går inte att jämföra dem med charterbolagen. Sådan fin service och bra flygtider. Krabi är inget att sträva efter, men jag fattar att du ska ta dig till de små öarna? Då rekommenderar jag Koh Jum! Kom hem häromdagen därifrån. Bodde billigt på bla Joy Bungalow. Urmysigt, enklet, ingen el. Det riktiga Thailand! Turistsätllen som Koh Lanta, Ao Nang kan man skippa. Då kan man lika gärna åka till Kanarieöarna. Men ok, åker du ensam kanske det känns bättre med lite mer crowded?

Turistsäsongen har lugnat ner sig i mars, men visst finns det turister även i mars.

Mina barn åker till Koh Lak i mars. Kan rekommenderas!
6 jan. 2015 19:45
Hej!

För det första så ska du undvika charterbolagen du kan spara tusentals kronor på att boka själv jag har på en thailandsresa genoma att vi bokat själv tjänat 20 000 , desutom åker du charter får du räkna med nästan bara barnfamiljer.

Boka flyg och hotell separat, tips på en sida är momondo där du kan hitta både flyg och hotell till bästa priserna, de fungerar ungefär som pricerunner, dem jämför alla flygbolag eller hotell på den destination du valt.

Flyger du regionalt så är de smidigast att åka till BKK Suvarnabhumi( bangkoks flygplats) och därifrån finns turistorter som är smidiga att ta sig till Tex. Hua Hin, Huay yang i väster eller Pattaya, Koh Chang, Koh Samet eller Rayong i öster jag har själv varit på dessa stället och kan varmt rekommendera speciellt Hua Hin och Koh Chang och Samet som är paradisöar. Du kan även ta en connection flight från BKK så att när du landat i bangkok så åker du direkt vidare vidare till Krabi eller min favvorit ö Phuket, kan också rekommenderas. Tyvär så har jag ingen erfarenhet av Krabiområdet det är en av få turisorter i Thailand som jag inte besökt. I Mars månad är det slutet på högsäsongen så det är lugnare än i perioden dec-feb.
Av Mmaddie
6 jan. 2015 20:37
Citerat från Sus70:
Flyg ALLTID med Thai!

Citerat från Superloltravel:
Hej!
Hej! Tidigare skrev jag från mobiltelefonen och var därför mycket kortfattad i min text, här kommer ett till försök!

Jag är en 19åring som ska resa till Thailand för första gången. Eftersom jag inte varit där förut tänkte jag att jag kunde prova bo på charterhotell bara för att "känna av" hur allt funkar och går till (om det är lågsäsong så är det ju heller inte för mycket folk heller, underbart!) men att jag under dagarna reser runt till dom små öarna för att upptäcka mer av närområdet.

Ett plus för oss helt ovetandes med charter är ju också att det är lätt att fixa med transfer och ha tillgång till information och personal när jag själv är där, ifall jag skulle behöva det!

Jag har tittat på alternativ som expedia och momondo, och ska definitivt fortsätta kolla in vad jag kan hitta för alternativ! (Eftersom charterbolagen verkar ha dåligt om alternativ just i mars)

Kom gärna med fler tips! Jag älskar vacker natur, rikt djurliv och vackra vyer!

PS: Båtturer, avgår dom från särskilda städer eller finns dom lite varsom? När man läser på internet låter Ao Nang i prinip som navet i båtkommunikationen.
Av Sus70
7 jan. 2015 07:16
Jag tror du skulle trivas på Koh Jum. Det är 45 min båttur från Krabi. Man åker färja och resorten hämtar dig på havet. Ett skutt ner från färjan bara =)

Koh Jum är väldigt lugnt. Vi bodde på Ting Rai bay resort och Joy. Joy har absolut den finaste stranden! Apor på taken, ingen el och lugnt.

Ao Nang är ett turistigt ställe. Stranden där är inte så rolig, men man tar sig lätt ut med long-tail. Transfer är aldrig några problem i Thailand. Dina hotell hjälper till med det! Själva Krabi-stad är rörig.

Annars kan Koh Lanta vara ett bra tips. Mkt svenskar överallt! Det är samma färja som tar dig dit som den till Koh Jum.
14 jan. 2015 14:28
Hej, jag vet ej vart i Sverige du vill flyga ifrån så jag sökte flyg ifrån Sthlm till Thailand,
Avresa: Tisdag 10 mars 2015
Hemresa: Onsdag 25 mars 2015
Från: Stockholm
Reslängd: 16 dagar
Arrangör: Fritidsresor
pris/person 6 998 kr
Boende: Khao Lak , Khaolak Mohin Tara hotell

hotellet= http://www.reseguiden.se/charter/hotell/khaolak-mohin-tara-khao-lak-563982-397386996-gh

Då får du en charter i 2 veckor för endast 7 tusen. Sedan tycker jag du skall göra olika dagsutflykter och besöka bla det stället som någon här ovan rekommenderar. Gå in i en resebyrå där nere och kolla vad som finns och vad du är sugen på.

Men billigast är att bara boka flyg och sedan själv boka boende och bo några nätter på varje ställe där nere.