Tips på upplägg för resa Phuket - Koh Lipe med två barn

31 okt. 2015 13:14
Visningar: 513
Hej! Vi reser 6 personer (4 vuxna+2barn; 2,5år+7år) och landar i Phuket kvällen 17/12. Vi har sedan boende bokat på Koh Lipe från 20/12 och funderar nu på hur vi bäst lägger upp resan till Koh Lipe?
Just nu går tankarna som följer:
*Boende en natt i Phuket relativt nära hamnen eller flygplatsen
*Båt Phuket till Koh Lanta via Phi-Phi
*Två nätters övernattning på Koh Lanta
*Tigerlines färja Koh Lanta - Koh Lipe

Låter detta som ett bra upplägg? Har ni tips på ok boende i Phuket och på Koh Lanta för dessa övernattningar?

Vi vuxna har backpackat i Thailand tidigare, men det var innan barnen så nu känns det viktigt med lite mer eftertanke innan vi åker iväg :)

Vi kommer sen bo 7 nätter på Mountain Resort på Koh Lipe och sedan är planen att ö-hoppa tillbaka mot Phuket med hemresa 16/1. Något tips på vilken ö vi ska satsa på efter Koh Lipe?

Tack på förhand!
5 nov. 2015 23:09
Jag tycker att er plan för hur ni ska ta er till Lipe låter bra.

Vi har bott på DR Lanta på Koh Lanta. Det är ett trevligt ställe på Klong Dao, stranden med mest liv och rörelse. Annars kan jag tipsa om Sunset bungalows på Klong Nin, en lite lugnare strand. Sunset är ganska enkelt och har inte pool, men är supertrevligt och drivs av våra fd grannar här i Sverige.

Jag har aldrig varit på Lipe och vet inget om öarna däromkring. Men jag kan tycka att Lanta är värt mer än en tvådagars vistelse, så kanske tillbaka dit? Koh Mook är också fint. Vill man lyxa till det lite rekommenderar jag Sivalai resort där som är som hämtat ur en resebroschyr.
Av Sierra
5 nov. 2015 23:28
Helt ok upplägg.

Sök boende i Phuket Town där du har hamnen Rassada Pier varifrån båtarna till Phi Phi/Lanta avgår så kan ni ta morgonbåten.

Sikta in er på Kradan efter Lipe!
6 nov. 2015 13:33
Vi åker ner samma kväll till Phuket med Thai air och sover på något hotell i phuket stad, sedan tar vi färjan nästa morgon till koh lipe så vi kommer fram 19e eftermiddag.

Åker med tigerline och har även bokat in hotellet så att en minibuss hämtar upp oss ca kl7 från hotellet.