Phuket-Koh lipe på en dag med två femåringar

Av Davva
18 dec. 2016 20:44
Visningar: 281
Vet att det resrutten mellan Phuket och Koh lipe har dryftats några gånger, men hittar inte riktigt vad jag söker givet våra förutsättningar.
Vi landar i Phuket den 6 januari på eftermiddagen och tvingas därför ta en övernattning i Phuket. Planen på morgonen därefter blir att ta sig till Koh Lipe, men är det rimligt och går det ens att ta den sträckan på en dag givet att vi åker tidigt? Till saken hör att vi har med oss våra femåringar(om det är av betydelse)

Är båten via Koh lanta isf att rekommendera eller ska man köra landvägen första biten?

Tacksam för tips
PS Sierra, du tycks göra ett hästjobb på tråden

Allt gott!
Av Sierra
19 dec. 2016 00:11
Visst kan man ta sig till Lipe på en dag.

Med färja tar det minst 9,5 tim och med speedboat 5 tim inkl ett 30 min stopp på Lanta för byte av speedboat. Speedboats är stora för ca 50 passagerare och båda alternativen gör ett antal korta stopp vid öar för att ta ombord/släppa av passagerare.

Att åka landvägen till Lanta är inget alternativ. Däremot kan det, med tanke på barnen, vara lämpligt med en natt på Lanta innan sista biten ner till Lipe.
Av Davva
28 dec. 2016 14:11
Tack för svar Sierra. Du skriver 5 timmar inklusive ett stop på 30 min. Har för mig att det tog avsevärt mycket längre tid när jag åkte dit för 9 år sedan. Är det fråga om en speedboat även mellan fastlandet(Phuket) och Lanta? Har för mig att vi tog en större färja till Lanta för att sedan ta speedboaten från Lanta till lipe.

God fortsättning!
Av Sierra
28 dec. 2016 17:30
Det stämmer att för 9 år sedan fanns inte speedboat hela vägen mellan Phuket-Lipe. Nu är det två bolag, Bundhaya Speedboat och SP Speedboat, som trafikerar routen och de har i princip samma tidtabell.

Det tar 1,5 tim till Lanta där det är ett stopp på 30 min för byte av speedboat och därefter 3 tim till Lipe inkl 4 korta stopp vid öar för att ta ombord/släppa av passagerare.

Se här: https://thaibeachtravellers.com/