Tips inför usa resa , nervös kille med sin flickvän

9 jan. 2015 17:03
Visningar: 470
Hej, Åker till usa med min flickvän nu i mars. Blir borta i 7 nätter. Åker först till washington i 3 nätter sen vidare till new york i 4 nätter. Vi har aldrig vart i usa så tips inför och under resa behövs :) Det enda som är planerat är att gå på hockey i washington.

Mvh freddy
Av Peter_o
9 jan. 2015 17:52
Det blir alltså 2 hela dagar i Washington. Du har många severdheter kring det stora gränområdet National Mall.
Titta på Googles map, så får du en bra överblick. Capitol till höger, Vita huset rakt upp och Arlington över bron åt vänster. Samt en massa museer och minnesmärken däremellan. Om du var sjuk den dag ni läste Washington i skolan kan det ju vara en bra idé att läsa på lite i t ex wikipedia :)

Sedan har du tre dagar i New York, och du kommer att upptäcka att det är alldeles för kort tid. Men det har ju det goda med sig att du snart åker dit igen!

/PeterO
Av Ap65
9 jan. 2015 18:06
Två dagar i Washington tyckte vi var lagom när vi var där. En dag gick vi runt mellan Lincoln memorial och fram till Capital Hill. Smothonian Air & Space (som du ser i en natt på museum 2) är värt ett besök. Vi tog en guidad kvällstur och fick då se allt upplyst och fint. Georgetown med sina små affärer och universitetsområde.

New York kan man vara hur länge som helst. Kolla in vad ni vill se och planera dagarna utifrån vad som finns i olika områden. Frihetsgudinnan, Battery Park, Central Park, Brooklyn Bridge ( man behöver inte gå över, man ser ändå inget), Brooklyn Brewery (om ni har åldern inne för alkohol), Rockefeller center eller Empire state. Annars bara gå runt och upplev och njut. Finns massor att se och massor att äta och massor att shoppa. Runt 34:e gatan har du Macys och många många affärer.
9 jan. 2015 18:54
Det bästa är att du kan sluta vara nervös. USA välkomnar dig och är väldigt resvänligt.

Fixa era ESTA, läs på om era två trevliga städer och ta in allt när ni är där. Slappna av kring alla måsten, ni kommer åka igen!

Caps jagar slutspelsplats så det blir garanterat en upplevelse.
9 jan. 2015 19:51
Tack så hemskt mycket för alla bra svar, va precis vad jag behövde. Flygrädsla går ju tyvärr inte lösa i ett forum men de får gå endå :) , PS(vet att detta finns i andra trådar men tyckte det va luddigt.. bästa/billigaste sättet att ta sig från washington till new york ?)

Mvh Freddy
Av Totopez
9 jan. 2015 20:45
Bästa resväg från Washington till New York är med tåg. Väldigt trevlig resa.
Tar tre timmar, och kostar under 100 USD per person. Massa avgångar varje dag.

Tågen går från Union Station i Washington DC och kommer till Penn Station i NYC. Köp biljetter på Amtrak.com
9 jan. 2015 20:52
Måste man beställa biljetter innan eller går de lösa på plats ?
Av Peter_o
9 jan. 2015 23:30
Du kan kolla in avgångar på http://tickets.amtrak.com/itd/amtrak#
Det torde vara biljetterna som kostar $86 du ska ha. En sådan resa tar ca 3,5 timmar och är som Totopes skriver mycket bekväm. Varje resande får ha 2 väskor med sig. Jag har inte åkt tåg, men utgår från att man kan köpa biljett på stationen bara man är i tid så man hinner det...

Det går också att åka buss, se t ex https://tds.peterpanbus.com/
Buss kostar kring $10 men tar 4,5 timmar!

Buss finns också på http://www.gotobus.com/new-york-to-washington-bus/ men de är dyrare och långsammare.

Buss bör man nog boka via deras sajt.

/PeterO
Av Totopez
10 jan. 2015 00:38
Ni kan köpa tågbiljetter på plats, men det brukar bli dyrare. Billigast biljetter med lång framförhållning, vill minnas att det finns någon slags "saver"-biljetter också.

Åk för Guds skull inte buss. Visst, det är billigt, men det är ingen skön resa, jämfört med tåg.
Av Ap65
10 jan. 2015 08:50
Vi åkte med megabus hur smidigt som helst och kostade typ 300 kr för oss fyra i familjen. Wifi på bussen och avsläppt mitt på Manhattan, bara att vinka en taxi eller ta tunnelbanan dör sen.
Av Peter_o
10 jan. 2015 10:38
Visst är tåg smidigast, inga problem med det, men det kostar ju en hel del. Ja, det finns även Saver-biljett på tåget och den kostar $52 (i alla fall om man köper på nätet). Skillnaden är att man då inte får reserverad plats.

/PeterO