Tips inför Florida resa

30 juli 2011 10:38
Visningar: 4239
Halloj!

Funderar på en resa till Florida nästa år i juni. Har förstått att det är tokvarmt där då men det är enda tiden som det passar oss... Finns ju stränder och pooler att svalka sig med... :)

Vore supertacksam för lite tips ifrån er som varit där! Vi skall resa med två barn, 5 och 8 år gamla (de kommer fylla 6 resp 9 senare samma år).

Funderingarna går till att bo i Fort Lauderdale och att hyra en bil för att åka upp till Orlando. Rekommenderar ni ngt annat ressätt dit? Tåg, buss? Är det "farligt" att som turist hyra bil och köra dit?

Vi kommer varken ha råd eller tid att åka på alla nöjesattraktioner i Orlando utan får nog välja 2-3 stycken - 2 dagars vistelse där. Antar att barnen gärna skulle vilja se Disney World, men vad skall man mer välja? Vad är bäst för barn i den här åldern? Seaworld? Epcot? Ge gärna tips och råd!! Kan man köpa biljetter som gäller på två attraktioner som Disney world och seaworld? Om ja, var hittar man sådana?

Tips på bra och billig övernattning i Orlando?

Med utgångspunkt från Fort Lauderdale, vilka sevärdheter bör man se? Finns bra kommunikationer till t ex Miami (bör man se det?), Everglades?

Tar tacksammast emot alla tips vi kan få!!

/Therese
Av Maddeck
30 juli 2011 11:02
Hej,

jag börjar med lite motfrågor ;)

Finns det någon speciellanledning till att ni vill bo i Ft Lauderdale?
Och hur länge har ni tänkt vara i Florida?

Jag skulle hyra bil hela vistelsen, det är lätt att köra bil i usa och absolut inte "farligt". Vi kör dessutom alltid utan gps och det går alldeles utmärkt. Tycker att det är rätt billigt att hyra bil också, tror inte att ni tjänar nåt på att försöka ta er runt på annat sätt.

Beroende på vilken ort ni flyger till/från så kan ni ju lägga 5 nätter i Orlando, 5 nätter på västkusten och ett par nätter i Miami/ Ft lauderdale. (beror ju också på hur länge ni är där)

Tänk på att parkerna i Orlando är STORA och det tar verkligen en hel dag per park. så fundera inte ens på att ta fler parker på samma dag!!
med barn i dessa åldrar skulle jag rekommendera magic kingdom och sea world.
Det finns många bra och billiga boenden i orlando, kolla på tex hotels.com.
vi tycker det är trevligt att bo längs International drive, då finns det lite att se o göra på kvällen också!

Sen är västkusten helt fantastisk! underbara stränder och inte så vågigt = barnvänligt!
Miami är ju alltid trevligt men inget måste med så små barn. (Tycker jag.....)

Du hittar även massor med tips i de trådar om Florida som redan finns här på reseguiden!!

Mvh M
30 juli 2011 18:11
Citerat från arwendog:
Halloj!
dit?
Vi kommer varken ha råd eller tid att åka på alla nöjesattraktioner i Orlando utan får nog välja 2-3 stycken - 2 dagars vistelse där. Antar att barnen gärna skulle vilja se Disney World, men vad skall man mer välja? Vad är bäst för barn i den här åldern? Seaworld? Epcot? Ge gärna tips och råd!! Kan man köpa biljetter som gäller på två attraktioner som Disney world och seaworld? Om ja, var hittar man sådana?

/Therese
Nej det finns ej kombobiljetter Disney+ andra parker än Disneys egna parker vad jag vet. Precis som ovan skriver så är det en park per dag som gäller! Har ni två hela dagar eller två halvdagar? ( d v s är det ankomst och avresedag inkl i de två dagarna?)

OM ni tänker ta två parker varav en är MK, välj ytterligare en Disney för att få ner priset. Kanske Animal Kingdom är roligast för kidsen i så fall. Jag tror Epcot är minst rolig. Vill ni inte gå i två Disney välj Universals Island of Adventures! Sea Wolrd har jag inte varit på så jag kan inte uttala mig om den. Men lockar showerna så det klart ni skall ta den isåfall.

Det finns hur mkt övernattningsalternativ som helst i alla prisklasser. Vad är billigt för er? :) T o m väl på plats kan ni hitta alternativ överallt.
Av Annl
3 aug. 2011 20:56
Hej,

Mitt förslag är att ni absolut bör hyra bil under hela tiden ni är i USA. Det är hur säkert som helst - och absolut inte farligt- att färdas med bil där; det har vi gjort under flera månaders tid.

Att inte hyra/eller ta med sig GPS som det föreslås i vissa inlägg är enligt min mening fullständig idioti; USA är enormt stort och det finns hur många vägar och alternativa avfarter som helst. Under denna sommaren har vi varit en månad på roadtrip i USA och vi hade både GPS och egen stor kartbok över hela USA med oss. Trots detta körde vi fel vid några tillfällen - allt beroende på att det är så jäkla stort i USA. OCH - maken som var driver är extremt van att köra i USA liksom i andra stora länder. MEN vill man göra det jobbigt för sig och tvingas att köra tillbaka och med stora omvägar så fine - ta inte med GPS.

Jag vill inte påstå att det är tokvarmt i Florida i juni men allt är ju förstås en defintionsfråga.....

Vill ni åka ut i Everglades är en alligatortur med en airboat att rekommendera .- det är väldigt spännande för barnen.

Ocjh vad gäller parkerna i Orlando så skulle jag föreslå Magic Kingdom (den klassiska parken) och Seaworld (för det fallet att barnen gillar djur - showerna är helt grymma),
Av Tmpneo
4 aug. 2011 00:30
Tjena!
Här är lite tips..
Hyr bil hela perioden det har ni glädje av,hyr eller skaffa Gps det spar tid o man kan köra mer avkopplande.
Boende , varför inte kolla på blocket där är svenskar som hyr ut sina hus..har själv gjort det vid ett par tillfälle.
Orlando, där finns hur mycket som helst att bo på för en billig peng,onödigt att lägga för mycket pengar på en övernattning.

Där är 4 riktigt bra ställe för familjer.. Disney,SeaWord, Universel studios,och ett riktig badland som heter Wet and Wild.

Tips för dessa är..Köp ett fast pass kostar extra men man slipper köer till allt som man vill åka,man kan köpa till så att man äta hur mycket man orkar under en hel dag,det räcker ju att 2 köper eftersom man kan ta så mycket man orkar..

Köp med vatten med in, alla parkerna är dyra att vistas inom.

Sen tycker jag att man bör köra ner till Key West är ju en upplevelsa,Everglade bör man inte missa..
Sen kan man spä på med en en dagars kryssning ut till Bahamas som utgår från Miami..

Hur som helst att planera är en del av resan o det har man nytta av när man är på plats..

M.V.H
Göran/Usa diggare
4 aug. 2011 09:11
Utöver de vanliga 6 parkerna finns minst fyra vattenparker (typ WetnWild som nämns). Magic Kingdom och Universals Island of Adventure har mest småbarnsinslag - jag skulle satsa på dem om ni vill gå på två parker. Glöm inte bort vattenparkerna! Är dessutom skönt en het dag.

Jag tycker att ni kollar respektive hemsida och kompletterar med filmer på youtube.com för att få en uppfattning vilka parker NI vill gå på. Youtube är en guldgruva! Sök inte bara på resp park utan sök också på attraktioner.

Tips! Vatten behöver ni inte köpa varken i eller utanför parken. Det finns många många Dricksfontäner. Alternativt tar ni med en vattenflaska ni frysti. Så har ni kallt vatten länge. När den sen är slut fyller ni på från en dricksfontän.
Av Daytona
4 aug. 2011 10:42
Med barn i dom åldrarna välj Magic Kingdom och Sea World. Billiga och bra hotell finns det gott om, välj ett med pool så kan barnen ( och ni ) svalka av er efter en dag i en park. Var i parken vid öppning, så slipper ni kanske lite kötid. Räkna med 1 dag per park. Läs på er innan, och kolla karta över parken ( finns på hotellen bla) så vet ni var ni ska gå först ( det som ni tycker känns mest roligast ) . på www.allears.net finns massor med tips, likaså på www.tripadvisor.com. Och som Nisse säger- kolla youtube.

På Sea World finns en jättemysig restaurang- Sharks Underwater Grill, man sitter liksom inne i ett akvarium och äter.Väldigt god mat, kanske aningen dyrare men helt klart värt sitt pris. Kan vara lite köande för att få bord, men helt ok att sitta utanför och vänta, det finns en liten "sjö" med olika fiskar och sköldpaddor och sånt att titta på under tiden man väntar.

Florida är fantastiskt, ni kommer att få en kanonsemester.