Thailand tips öar

Av Dt
24 jan. 2011 01:10
Visningar: 1298
Hej jag hade varit otroligt tacksam för lite tips!
Jag och min sambo ska åka till Kina men vi kommer även att åka över till Thailand i 12 dagar. Vi har flyg till Phuket och vill åka till någon/några härliga öar.

Vi vill helst skippa de överexploaterade öarna och vill ha så lite försäljare som möjligt runt om oss. (tycket att de var jättejobbiga på vår sista utlandsresa). Vi har funderat på Koh Lipe och Koh Muuk. Är vi rätt ute och vad har ni för andra tips?
Tacksam för alla tips!
Av Ansikos
24 jan. 2011 11:31
Koh Lipe är magiskt!!
Inga bilar, ingen hamn för båtarna...
Vattnet är fantastiskt kristallblått...
Självklart är det turister där, men verkar va så på många öar!
24 jan. 2011 11:52
Vi ha åkt till en ö som heter kohai de senaste fem åren som inte ha några vägar eller bilar inga vatten scotrar eller strandförsäljare underbar strand trevlig personal o billig mat o dricka på resturangen kohai fantasy resort. fint snorkel vatten runt omkring finns en undervattensgrotta på kohmuuk. som heter cave emeralde. man kan vandra tvärs genom ön i djungel och komma fram till en nationalpark där dett finns en utsikts plats.
24 jan. 2011 13:56
Ta färjan från Phuket till Koh Lanta (alternativt minivan med chaufför) och stanna några dagar. Fortsätt sedan med färja/speedboat till ex Koh Hai (Koh Ngai) och Koh Muuk. Tror det är "lagom" med dessa öar eftersom ni bara skall vara i Thailand i 12 dagar.

Kolla in denna klickbara karta http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm
För att se Koh Lipe väljer du "Southern Part".
24 jan. 2011 14:25
Koh Lipe, Koh Bulon Leh, Koh Lau Liang, Koh Sukorn. Alla öarna härikring är otroligt fina. Åtminstone när vi var där för 4 år sedan
Vi har varit till Koh Lanta flera gånger, och senast var också 2006, men där är det väldigt mycket senskar nu. Flera svenska skolor bl a...
Lycka till och njut!
Av Dt
24 jan. 2011 23:28
Tack så mycket för era svar, ska kika på de rekommenderade öarna :)
Av Prich
25 jan. 2011 04:46
Håller med om att Koh Lipe är fantastiskt!
Av Odis
25 jan. 2011 12:58
Hoppar in på den här tråden också. Har hört att det skiljer mycket mellan hög- och lågvatten under dagen på Koh Ngai/Hai samt att det är strömt i vattnet.

Är det någon som känner igen detta, eller? Gärna tips på boende på ön också.
Av Dt
26 jan. 2011 03:04
Odis, cajsawarg rekommenderade en bra länk http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm kolla på den.
Sen så har du även agoda.se, vilket är otroligt bra sida för boende över hela världen och många gånger finns det recentioner från folk som varit där. Det är enkelt att boka, själv kommer jag dock inte att boka några boende förutom den första natten i Phuket.

De rekommenderade öarna verkar vara otroligt fina.
Vi har tänkt besöka Koh Ngai i åtminstone 2 dagar sen får vi se, om vi gillar det stannar vi längre.
Resten ska vi inte planera utan ta det som det kommer, det blir dock någon av de som rekommenderats här. :)
26 jan. 2011 14:00
Skall ni till någon av småöarna som Koh Ngai och Koh Muuk under högsäsong (nov - april) så bör ni boka rum i förväg då utbudet är mycket begränsat. Fast thailändarna är kreativa och hyr även ut tält för de som missat att boka rum...
Av Dt
29 jan. 2011 14:38
Cajsawarg, det var ju bra tips. Kollade lite på boende på Koh Muuk och på Carlies resort fanns det inga boende kvar och på de andra resort fanns det fåtal platser kvar, förutom de billigaste som var sisådär.
SÅ till slut bokade jag på Koh Muuk och inte på Koh Ngai som jag tänkte från början. Folk som har gjort recentioner på Koh Ngais resort klagade ofta på att det var mycket stening strand.
Men vi lär besöka Koh Ngai ändå.
Koh Muuk värkar vara bra utgångsläge för att besöka de andra öarna också som Ngai, Kraden och Rok.

Tack så jätte mycket för era tips, tror att jag kommer få ut så mycket som möjligt under de 12 dagarna, tack vore er här.

Hälsningar :)
Av Winx
31 jan. 2011 04:00
Härligt! Koh Lipe och Koh Bulon får min röst :)
31 jan. 2011 08:52
Perfekt att bo på Koh Muuk! Ta en guidad tur med longtailbåt tidigt på morgonen till "Emerald Cave", innan alla turisterna kommer, och simma igenom en 80 m mörk S-formad grotta fram till en vacker pudervit sandstrand omgärdad av höga kalkstenslklippor och ovanliga växter. Förr var grottan en piratgrotta och den finns på just Koh Muuk.

Sedan "måste" ni åka till Koh Rok Nok (obebodd ö med vilda varaner som vaktas av parkvakter, det finns möjlighet att hyra hängmatta och sova över) - otroligt fin strand och snorkling. Även Koh Ngai (Hai) har fin snorkling!
Av Dt
1 feb. 2011 01:09
Cajsawarg tack för tipsen, det ska vi absolut göra... LÄNGTAR... vill att det ska vara mars NU. :)