Thailand över jul 2010 - hjälp med planering

Av Jatsee
3 feb. 2010 13:23
Visningar: 895
Har bokat vår första resa till Thailand. Åker 9 dec och blir borta 3 veckor. Reser från Kastrup till Bangkok med Turkish. Vår familj består av 2 vuxna och 4 barn (6, 9, 12, 16år)

Eftersom jag vet att det finns många som sitter inne med enorm kunskap vad gäller att resa i Thailand, bästa strand, hotell, barnvänligaste stället mm så är jag tacksam för alla tips angående familjens resa. Vi hade tänkt oss ungefär följande:

10 dec - Landar i Bangkok 13:40 (ska man ta en natt i Bangkok eller flyga vidare direkt till Phuket/Krabi?)
11-18 dec – boende strax söder om Khao Lak, hyr privathus, hälsar på släktingar.
Därefter blir det några dagar på Kamala beach – boende?
20-27 dec – en vecka på Koh Lanta – något strandnära – förslag?
Flyger från Krabi till Bangkok för 2 avslutande nätter i huvudstaden. Vilket område?

Är tre ställen förutom Bangkok för mycket, bör vi satsa på endast två boende – eller nöja sig med ett ställe och därifrån göra dagsutflykter istället.

Om ni skulle göra en lista över barnvänliga platser/öar/stränder hur skulle den se ut.

Om ni fått bestämma över våra 3 veckor, hur hade ni lagt upp resan?

…oj, nu blev det många frågor, men det är ju så kul att planera resandet.

Tacksam för hjälp

Mvh
Johan
Av Begesk
3 feb. 2010 15:36
Vilket flyg kommer ni med till Bangkok? Hur är det bokat?
Att stanna i Bangkok med fyra barn känns inte så troligt ... nej jag menar roligt. Att bada i pool kan ju vara kul?...men....

Passar inte det så ta ett flyg vidare, men det borde bokas med huvudflighten. Problemet är att inte alla inrikeslinjer utgår ifrån BKK Suvarnabhumi. Kolla andra trådar angående flyger därifrån.
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/thai-airways-bangkok-hjalp-11199

Andra länkar angående förslag är:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/vart-ska-vi-sen-11067

Du hittar mängder med information om du söker med "sökfunktionen"

Lycka till
3 feb. 2010 16:07
Försök att stanna en vecka drygt på varje ställe och stressa inte runt! Kanske nöja er med max två "badorter" för det är trist och jobbigt att behöva lägga hela dagar i transport samt packa upp och packa ner!

Det tar ca 5-6 timmar med minibuss från Phuket ner till Koh Lanta - kanske bättre för er att stanna kvar om Kao Lak-området och åka vidare till ön Koh Kho Khao? Kika här på exempel på boende: http://www.kkkresort.com/home.htm
Klicka på länken att få en känsla om vad Koh Kho Khao ligger. http://www.andaman-island-hopping.com/overviewnorth.htm

Om ni nu "prompt" vill åka vidare söderut: Vi gillar Koh Lanta och brukar bo på www.royallanta.com - ca 3-4 stjärnigt hotell med två pooler och kanonläge på Klong Dao-stranden. Bokas billigast via www.sawadee.com Läs mer om Koh Lanta på www.lanta.se och www.lantadiver.com

Några dagar i Bangkok kan vara kul att avsluta med (samt praktiskt om man har flyg att passa) men det ÅR en varm, jobbig och intensiv storstad - planera inte in för mycket!

Läs Vagabonds resguide om Bangkok för många bra tips!

Generellt skall ni se till att bo nära Sky Train. Vi har hittat ett prisvärt boende i Bangkok i stor lägenhet med kök (om ca 100kvm) där hela famljen skulle få plats - sök på "Mayfair Marriot", kostar ca 1.200,-SEK/lägenhet och natt för alla inklusive frukost. Alternativet för er är annars två rum med extrasäng i varje.

Surfa vidare på denna sajt då det finns MASSOR med tips på öar, boende i Bangkok osv!