Tips thailand julen 2014

13 jan. 2014 22:43
Visningar: 4342
Hej alla,

Vi är en familj på 5 personer. 2 vuxna, tvillingkillar på 14 år och en tjej på 10 år. Vi planerar att för första gången åka till Thailand julen 2014 och skulle gärna ta emot restips från er med erfarenhet av Thailand.

Utresa omkring den 17 december och vi planerar att vara borta ca 3 veckor. Våra tankar är att besöka 2-3 olika platser med lite variation. Vad vi ser fram emot att uppleva är vita paradisstränder, snorkling, god mat och gärna någon form av shopping.
Av Marilcj
14 jan. 2014 06:37
Absolut bästa shoppingen hittar ni i BKK, både varuhus o marknader och med betydligt billigare priser än ute i landet, ex köpte strandklänningar på weekendmarket i BKK, 3 st för 400 bath, medans dottern köpte EN exakt likadan av en strandförsäljare i Cha Am för 450, Converse äkta vara i BKK fr 700 bath, ute i landet 1200.
Dessutom är BKK en mysig stad i juletid.
Sen hade jag nog riktat mina blickar österut, Rayhong, Koh Samet o nån av de andra öarna, 3 v går fort så jag hade hållt ner restiden inom landet.
14 jan. 2014 21:57
Tack för svaret.

Koh Samet verkar vara ett jättebra alternativ för oss. Har du tips på någon annan mysig ö i närheten som erbjuder fina stränder och snorkling? Vi tar gärna emot tips på bra boende för större sällskap.

Tack!
Av Marilcj
15 jan. 2014 06:37
Bort mot Koh Chang finns det fullt med öar, området är ju lite av Thailands skärgård!
Även fastlandet runt Rayhong, Ban Phe är fint med långa fina stränder
Av Hille2
15 jan. 2014 06:46
Vill ni snorkla så får ni nog ta er längre österut, t.ex. till Koh Chang varifrån ni kan åka på snorklingsutflykter eller ta några dagar på Koh Kood eller Koh Wai. Visst har Samet fina stränder men under högsäsongen syns de knappt för alla solstolar och besökare och någon bra snorkling efter den kuststräckan kan ni inte räkna med.
Boende på de här öarna om ni vill ha hög standard och är ett stort sällskap som vill bo tillsammans bör ni boka väldigt långt i förväg. Är det inte så noga med det så hittar ni alltid något även om ni bokar sent, utom på Koh Samet som åtminstone på helgerna också är väldigt välbesökt av thailändarna själva.
15 jan. 2014 09:27
Tusen tack för era svar.

Eftersom vi reser till Thailand för första gången så vill vi gärna få uppleva lite av allt det man läst om landet. Vackra, vita stränder, palmer, korallrev och även mysiga restauranger och shopping. Vi räknar med att boka allt inom kort för att lättare kunna hitta passande boende för oss. Vi vill gärna ha en standard som känns ok (3-4 stjärnor).

Tar gärna emot fler tips kring från er som har erfarenhet från Thailand. Ett lämpligt upplägg för 3 veckor med start från Bangkok. Vi hoppas förstås på en riktig drömsemester! Tips på bra boende emottages tacksamt!
Av Hille2
15 jan. 2014 10:28
De bästa reven finns ju på västkusten, t.ex. Surinöarna och Similanöarna och i gränstrakterna mot Burma.
Av Wedel
15 jan. 2014 12:35
Hej! Eftersom vi är ett resesällskap på ca 6-7 vuxna som inte har någon erfarenhet av Thailand och skall resa dit julen 2014 hänger jag på här och får en massa tips....Är tacksam för alla tips!
Av Marilcj
15 jan. 2014 16:00
Väljer man Similanöarna o västkusten så välj då oxå flyg direkt ner till Krabi/Phuket och tillbringa tiden i de trakterna, annars får ni ett dygns restid totalt om ni ska ta er fr BKK o söder ut såvida ni inte vill lägga pengar på inrikesflyg.
15 jan. 2014 16:43
Hej,

Precis våra funderingar... Om man är ute efter. sol, fina, vita stränder, snorkling, god mat etc. och är i Thailand för första gången. Vilket område är att föredra? Phuket, öarna runt Bangkok, Krabi...?

Vi vill helst undvika alltför stora "turistghetton". Gärna så solsäkert som möjligt också...

Vi vill hinna njuta, dvs. inte förflytta oss hela tiden, max 2-3 ställen på 3 veckor.

Tusen tack för ert engagemang!
Av Vovva
15 jan. 2014 17:02
Vad spännande, din tråd vill jag följa, vi är också en familj på 5 personer och har inte alls kommit så långt i planering som ni, men viljan är stor. Får man fråga hur mycket ni tror resan går på? Bokar ni endast flyg och fixar boende på plats eller hur gör man? Är helt novis på detta. Vem bokar ni hos?
Av Hille2
15 jan. 2014 17:44
Citerat från Tjarnberg:
Hej,

Precis våra funderingar... Om man är ute efter. sol, fina, vita stränder, snorkling, god mat etc. och är i Thailand för första gången. Vilket område är att föredra? Phuket, öarna runt Bangkok, Krabi...?

Vi vill helst undvika alltför stora "turistghetton". Gärna så solsäkert som möjligt också...

Vi vill hinna njuta, dvs. inte förflytta oss hela tiden, max 2-3 ställen på 3 veckor.

Tusen tack för ert engagemang!
Phuket och Krabi är precis de stora turistgetton som du inte vill ha. Det finns inga öar runt Bangkok utan det närmaste ni kan komma om ni vill till en ö och landar i bangkok är Koh Samet, tar ett par timmar dit eller Koh Chang, till vilken det tar 4-6 timmar, beroende på färdsätt.
Av Marilcj
16 jan. 2014 08:44
Bekanta till oss gjorde en ordentlig runt tur i juletid för några år sedan men de var i landet i 2 månader oxå.
De flög till BKK vidare direkt m flyg ner till Trat och färjan över till Koh Chang, spenderade 2 v på öarna där, tillbaka till fastlandet och 2 nätter i Rayhong för att sedan ta båten (som dessvärre ej går längre) fr Pattaya till Hua Hin, spenderade julveckan med oss i våran by utanför Hua Hin.
Fr Hua Hin tog de sig sedan m buss ner till Champhom, färjan över till Koh Tao o efter någon natt till Koh Samui (totalt 1 v) därefter över till fastlandet igen och boende på Kata Beach varifrån de sedan utgick i 2,5 v tid för utflykter både endagars o nån med övernattning runt om på västra kusten o dess öar.
Sen avslutade de med att flyga upp till BKK och spendera de sista 4-5 nätterna där.

De var som dom flesta ute efter stränderna, badet, solen, bo bra för billig peng, sevärdheter o shopping och att inte behöva ha svenskar inpå knuten.

2 gånger har de varit tillbaka i Thailand efter det på 3-4 v semester över jul o nyår, både de gångerna har de valt att flyga till BKK och sedan ner till Trat och vidare ut till öarna men hoppat Koh Chang och satsat på de mindre, även varit på Samet och de har varit ute på öarna ca 2 v, sedan tagit 3-4 nätter på fastlandet omkring Rayhong o avslutat m några nätter i BKK.

Efter deras rundresa första året tyckte de att det var där de hittade det de ville ha, fina stränder, bra boende, bra mat, visst är där gott om turister men de har hittat lite mindre ställen, han dyker och uppskattar de lugna dykvattnen där istället för de mer välbesökta på andra ställen, dessutom har fastlandet oxå fina långa stränder m avskildhet och bästa shoppingen i BKK.

Andra bekanta var oxå nere i Phuket/krabi området i juletid och de sa aldrig mer över jul o sportlov medans våra grannar tillbringar 5 v i dec-jan i samma område och har gjort i 5-6 år och de stormtrivs, så vi är alla olika och man får aldrig veta om man gjorde rätt val 😊

Tänk bara på hur ni lägger upp er rutt så ni får minsta möjliga restid runt i landet, är man bara nere några v så satsa hellre på ett område än att flyga/bussa runt halva landet.
16 jan. 2014 08:59
Tusen tack Marilcj för dina utförliga och fina svar!

Vi tänker precis som du, bättre att njuta av semestern än att kuska runt halva landet. Koh Chang, Koh Samet och kanske någon av småöarna låter som ett fungerande upplägg för oss. Någon dag shopping i Bangkok på hemvägen vill vi också hinna med.

Några frågor. Funkar det att åka buss/taxi från Bangkok till Trat eller är flyg att föredra? Vet du om prisskillnaden blir stor?

Hur är vädret på dessa öar kring jul? Läste någonstans att Koh Chang inte är så solsäkert pga. höga berg. Stämmer det?

Mygg och sandloppor är något man hört talas om. Känner du till pass utsatta dessa öar är av insekterna?

Tusen tack för alla svar. Oerhört uppskattat!
Av Marilcj
16 jan. 2014 09:13
Buss är absolut billigaste resalternativet o tar Ica 5-6 tim, bekväma bussar, flyget tar väl va 1 tim men så ska man lägga till incheckningstid o lite annat så då drar även flygtiden iväg.
Bella travelservice har bussar som går direkt fr flygplatsen till Pattaya så kan man byta där för att slippa ta sig in i BKK för att komma med bussarna som går mot Trat....eller så kollar man vad en taxi skulle kosta hela vägen, behöver inte bli så mycket dyrare om man bokar det hemifrån.

Nån regndag får man nästan alltid räkna med när man åker till Thailand o framförallt till öarna oavsett var, men personligen har jag ingen i min bekantskapskrets som klagat över dåligt väder när de varit på Koh Chang över jul, mer i början på nov.
Av Hille2
16 jan. 2014 09:51
Det går både stora bussar och minibussar från flygplatsen och direkt till färjelägret till Koh Chang, så man behöver absolut inte åka med buss till Pattaya först eller ta sig in till Bangkok, dessutom är även Pattaya en omväg.
Den enda ön som sandlopporna brukar vara besvärande på är Koh Maak. Något bättre i december dock än under vårmånaderna.
16 jan. 2014 11:52
Tusen tack för era svar!

Är det någon som har erfarenhet av boende på Koh Chang, Koh Samet och Koh Kood? Fin sandstrand, inte alltför livat utan att vara helt öde? Rent, fräscht, AC och gärna pool men inte nödvändigt...
16 jan. 2014 11:58
Vi är en familj som precis kommit hem från vår första resa till Thailand över julen 2013. Om ni tänker åka österut kan jag varmt rekommendera Koh Chang och dess öar däromkring. Finns jättefina snorklingsutflykter. Finns mycket att göra på Koh Chang. Att rekommendera är att inte bo på White Sand Beach, väldigt mycket folk och solstolar. Välj hellre nån strand mer söderut är mitt tips.

Istället för att bo på Koh Samet bodde vi på fastlandet i en liten by som heter Mae Phim på ett ställe som heter Lomtaley Chalet (bongalow). Här var det väldigt lugnt och skönt, kunde gå helt själv på stranden. Många restauranger att välja mellan. Vi hyrde 3-hjuls moppe med tak för att ta oss till olika stränder. Finns många utflykter härifrån bla till Koh Samet.och andra öar. Vi åkte till ett vattenfall och simmade med delfiner på Ocean Sea World. Jättehäftigt.

Vi avslutade resan med några dagar i Bangkok.

Lycka till!
Av Marilcj
16 jan. 2014 13:19
Ao cho grand view resort på Samet är bra o håller med, undvik White sand Beach på Chang, utanför Rayhong ligger Ban Phe och där finns både lägenheter o hus att hyra direkt av svenskar bla till överkomliga priser om man är lite större sällskap el familj.
17 jan. 2014 15:46
Tusen tack för alla svar.

Nu är resan bokad! Drygt 3 veckor inklusive ett par dagar i Bangkok på hemvägen är planen. Nu är det bara att börja planera resrutt.. Spännande och härligt att ha något att se fram emot hela året!

Gällande boende verkar det klurigt. Vissa verkar redan slutsålda, andra går inte att boka förrän priserna blir klara efter sommaren. Ni som rest i Thailand under högsäsong. När är en lämplig tid att boka fast boendet?
17 jan. 2014 16:10
Hejsan!
Just kommit hem från vår tredje resa till Thailand. Vi var borta 1 månad över jul och nyår precis som ni tänkt.
Jag kan rekommendera sydväst kusten. Vår resa gick så här:
Bangkok 1 natt - Koh Lipe 5 nätter - Koh Bulone 3 nätter - Koh Lanta 10 dagar - Ao Nang 5 nattäer - Bangkok 4 nätter.

Vädret sägs vara bättre på västkusten under denna period.
Utmärkt snorkling runt Koh Lipe med omnejd. Koh Bulone är lugnt och vackert. Koh Lanta har lite mer liv och rörelse samt shopping. Ao Nang var överfullt med folk till skillnad från när man reser under feb-mars. Men därifrån är det enkelt att åka ut till små vackra öar.
Bangkok har som tidigare skrivits överlägset bäst shopping!! Bo runt Siam med närhet till MBK och alla andra shoppingvaruhus.
Kan dessutom rekommendera att cykla i Bangkok med Arne! Kolla www.bangkokbybike.com

Hoppas ni får en härlig resa vad ni än bestämmer er för!
Med vänlig hälsning, Malin.
17 jan. 2014 20:48
Hej igen!
Eftersom ni är en familj på fem skulle jag råda er att boka så snart de släpper boendet. Det är svårt på vissa ställen att få tag på familjerum och ibland krävs det att man bokar två rum.
Vi reste med två barn som är 10 och 12 år gamla.
Med vänlig hälsning, Malin.
18 jan. 2014 12:15
Tusen tack för dina fina tips Malin!

Vi är väldigt sugna på att se de vackra öarna i södra Thailand. Den rutt ni gjorde låter helt fantastisk! Motsvarade Koh Lipe era förväntningar? Vissa pratar om störande båttrafik men på de bilder vi sett verkar det vara en underbar ö. Tacksam för tips på boende på de öar ni besökt. Var det enkelt att ta sig mellan öarna? Bokade ni även detta hemifrån?

Hälsning Åsa
Av B00mer
18 jan. 2014 12:46
Härligt Thailand är super om man vet vart man ska som sagt:)

Har vart i Thailand 3 ggr nu och som tidigare nämnt är Koh Lipe en liten paradis ö där lugnet är i fokus. där finns en gå gata i mitten av ön som släcks runt 10 tiden. det finns boende för alla smaker. helt klart min favvo ö!!
vi tog oss dit med hjälp av en liten speedboat från piren Pak Barra och resan tog ca 2 timmar.. kan vara en liten skumpig färd men kul:)

Även Koh Mak är också jätte vackert, kan var lite mer exploaterat idag än när vi där.

Ko Chang är en turist ö som är jättefin men inget speciellt att se

De stora turistorterna som Phuket , Pattaya mm är relativt skabbigt enligt min mening.. som Mallorca fast fyllt med massa fnask! men ska tilläggas att om man gillar thaiboxning så ligger här de bästa gymen för det.
åk inte dit. slöseri med eran tid!!

Hua hin är Även det en turistort som också är thailändarnas huvud semester ort. inget att se, grumligt vatten men otroliga naturområden med nationalparker där man med lätthet kan stöta vilda elefanter mitt i vägen.
otroliga droppstensgrottor fins även här som helt klart är värda ett besök.
Om ni har tid så är norra Thailand väldigt vackert och lite mer orört, dock inte så mycket sol och bad.

vad gäller shopping så brukar de flesta avsluta sin resa med några dagar i Bangkok som är en otrolig stad med massor att erbjuda. har avslutat alla mina thairesor där, helt underbar stad! men gör gärna lite research om vad man kan hitta på där för det finns så otroligt mycket och staden är helt enorm:) där finns ett köpcentrum på 7 våningar med bara teknikprylar...helt galet.
Dock är det mesta skit, ska man fynda en mac eller iphone så är det inte speciellt mycket billigare än i Sverige.
Thailand är kopiornas hemland. shopingen ute i landet är samma lika överallt, halsband, armband och sommarkläder är väl det högst åtgång på och ni kommer snart inse att vart man än går så ser det likadant ut överallt. men kläder och skor till barn är oslagbart då de inte kräver lika mycket kvalitet:)
18 jan. 2014 21:17
Hej igen!
Vi bodde vår första natt på ett femstjärnigt hotell i Bangkok i en svit på 120 kvm. Lyxigt, billigt för att vara 5 stjärnigt (ca 1800 kr/natt) men ganska onödigt, men kul! Det hette Chatrium riverside. Flyg från Bangkok till Trang eller Hat yai.
Därefter åkte vi till Koh Lipe till ett mycket enkelt boende som hette Sanom beach resort. Du hittar det på tripadvisor och reseguiden. Kontraster!! Det fanns en säng, myggnät, fläkt, inget varmvatten. Trodde aldrig att jag skulle fixa detta, då jag är ganska bekväm av mig. Men boendet vann vårt hjärta pga dess personal, fantastiska läge och lugn. Jag kan rekommendera det om ni är beredda på att det är enkelt. Jag skulle inte vilja bo längs Pattaya beach där de allra flesta hotell ligger samt där alla long tail båtar lägger till. Sunrise och sunset beach är fina, men på sunrise upplevde vi att det blåste mycket. Titta på en karta över ön, så får ni lite mer perspektiv. Lipe har fantastisk snorkling runt om samt på närliggande öar. Bäst hittills!!! Bra sikt, fina koraller och massor av djurliv.
Sedan gick vår resa till Koh Bulone och Bulone resort som är en av de två finaste resorterna på ön. Men trots detta ganska enkelt. Det var för oss ganska lyxigt när vi kom dit efter Lipe. Men fortfarande inget varmvatten eller AC. Tänk dock på att varmvatten knappast behövs i Thailand, då det är varmt dygnet runt och vattnet värms upp automatiskt. Det är en fantastiskt fin ö med bra bad, inte lika bra snorkling som på Lipe.
Koh Lanta är mer turistigt, men vi tycker mycket om det i alla fall. Det är laid back, trevligt, mysigt och härligt. Vi har bott båda gångerna på Klong Dao, där är långgrunt och massor av mysiga restauranger längs stranden. Long beach är fint, men blir djupare fortare. Inte lika många restauranger längs stranden. Åk runt på ön och besök öarna runt om.
Ao Nang skulle jag hoppa över om jag vore ni. Mycket folk och att ligga som sardiner på stranden är inte kul. Från Koh Lanta åker ni till Krabi och flyger därifrån till Bangkok och tillbringar era sista dagar i Bangkok.
Hör av dig om du vill ha mer tips. Hjälper gärna till! Men som sagt, vi är alla olika och gillar olika saker.
Med vänlig hälsning,
Malin.
18 jan. 2014 21:26
Glömde svara på vissa saker...
Ni tar er lätt mellan öarna med speed boat. Vi bokade detta hemifrån, men går bra att boka på plats. I Thailand finns inget som heter fullt... De klämmer in alla, på gott och på ont! Det funkade dock mycket bra att boka hemifrån och känns skönt att veta att man har en plats. Även om du inte alltid har en sittplats.
Vi gjorde en budget på 1000 kr/natt, men klarade alla dagar (utom den första i Bangkok) under budgeten.
Av Marilcj
18 jan. 2014 22:02
Har ni hittat boende ni är intresserade av redan nu så maila direkt, även om det inte är släppt på olika bokningssajter så brukar de funka att boka direkt.
Många ställen bokas fr år till år, så när folk lämnar har de redan bokat till nästa år.

Sen bara en liten reflektion....Hua Hin har massor att se på i dess omnejd och ja vattnet är grumligt inne i stan men ger man sig av till stränderna söder o norr om stan är där både vita stränder o klart hav
18 jan. 2014 22:07
Tusen tack Malin. Vilka fina och värdefulla tips!

Tror att vi tänker ganska lika. Det lutar åt Koh Lipe, Koh Bulon, Koh Mook, Koh Lanta samt avslut med ett par heldagar i Bangkok. Har försökt maila några resorts och hoppas kunna boka allt boende samt ev även transporter innan vi åker.

Vi reser förmodligen vidare direkt från Bangkok och inleder med några nätter på Koh Lipe direkt. Finns någon shopping alls på Koh och Koh Bulon eller behöver man packa med sig det man behöver? Är 1000 kr /natt enbart boende eller inkluderar det även mat? Hur är prisnivån på maten ute på öarna? Vi är ju 5 personer så vär budget blir lite högre än er men det vore intressant att veta prisnivån på t ex en middag på Koh Lipe/Bulon.

Tack på förhand!
Hälsningar Åsa
18 jan. 2014 22:09
Tusen tack även till er andra som skriver! Vi är så tacksamma för alla tips. En oerhört bra hjälp i vår planering!
Av Marilcj
18 jan. 2014 22:24
Har ni tänkt på att boka både flyget till Thailand o de inrikes samtidigt, underlättar betydligt så att de klaffar m byte, annars får ni ta med i beräkningarna att ni ev måste checka in på nytt i BKK vilket oxå innebär att ni måste passera immigration redan i BKK och det behövs lite längre tid mellan flygningarna.
19 jan. 2014 13:03
Tack Marilcj.

Vi landar kl. 7 på morgonen I Bangkok så förhoppningsvis kan vi ta oss vidare samma dag. Inrikesbiljetter verkar inte vara släppta än så vi får avvakta med denna bokning.

Hälsningar Åsa
21 jan. 2014 21:33
Hej igen!
Inrikesflyg släpper sina biljetter senare, vi bokade rätt mycket senare. Vi bokade i april och reste 13 december. Inga problem att få biljetter. Vi har tidigare rest med thai inrikes, men de är mycket dyrare och det är ingen skillnad i kvalite. Res då hellre med ett lågprisflyg som är billigare och i princip likadant. Tänk dock på att ni oftast får betala för bagaget, men det är en struntsumma! Air Bangkok flyger från Suvarnabhumi (internationella flygplatsen och där ni troligtvis landar), medan AIr Asia flyger från Don Muang. Vi flög med Air Asia nu senast och kan rekommendera dem. Vänner har flugit med Bangkok Air och de kan rekommendera dem.
Vi kan väl säga att i vi i snitt gett ca 800 kr/natt med extrasängar och frukost för alla. Då är det ett medelboende.
Hur mycket det kostar att äta beror på vad ni äter. Att äta thai mat är billigt, allt från 40 bath ( ca 10 kronor) och uppåt. Ska ni äta västerländskt tex pizza så kostar det ca 250 bath (ca 60 kr).
På Koh Lipe kan ni shoppa semesterkläder, flip flops etc. På Koh Bulone finns inte mycket till shopping.
Tänk efter vad ni vill ha ut av er resa. Vi har rest till varierande öar, lugna till lite mer liv och rörelse. Tänk på att barn lätt tröttnar på LUGN. Jag är nu vis av erfarenhet och förlägger inte längre vistelse på lugnare öar.
Hör av dig om du vill ha mer info!
Med vänlig hälsning; Malin.
21 jan. 2014 21:39
Koh Lipe var underbart både för barn och vuxna och 5 nätter var perfekt. Koh Bulone är väldigt lugnt och för oss var 3 nätter lagom.
Vi gav ca 1000 bath för lunch/middag inklusive dryck i form av vatten/läsk/öl och även efterrätt ibland för hela familjen (ca 200-250 kr). Priserna varierar vart ni äter, men är ett cirkapris.
22 jan. 2014 10:49
Tusen tack Malin för alla dina tips!

I vår plan ligger nog mestadels lugna öar, faktiskt. Prioriterar sol, bad och snorkling. Sista veckan på Koh Lanta tror vi kommer att innehålla lite mer aktiviteter. Avslutar med 3 nätter i Bangkok för shopping och sightseeing. Håller tummarna att barnen uppskattar upplägget och inte blir uttråkade...

Ser jättemycket fram emot resan!

Hälsningar Åsa
Av Vovva
22 jan. 2014 12:02
Hej hej.
Det har varit fantasktiskt roligt att följa denna tråden och jag som inte visste nåt har lärt mig otroligt mycket, tack alla! Får jag lov att fråga vad ni har räknat med för budget för resan? Det skulle vara bra att ha nåt att komma med i mina förhandlingar med gubben som ännu inte har "fastnat" ;-) Vi är också fem fast den store är 18 nu så han blir ju typ som en vuxen. :-) Jag hoppas ni får en fantastisk resa!
Av Marilcj
22 jan. 2014 12:36
Citerat från Vovva:
Hej hej.
Det har varit fantasktiskt roligt att följa denna tråden och jag som inte visste nåt har lärt mig otroligt mycket, tack alla! Får jag lov att fråga vad ni har räknat med för budget för resan? Det skulle vara bra att ha nåt att komma med i mina förhandlingar med gubben som ännu inte har "fastnat" ;-) Vi är också fem fast den store är 18 nu så han blir ju typ som en vuxen. :-) Jag hoppas ni får en fantastisk resa!
Åldersgränsen på de flesta flygbolag idag är väldigt låg o prisskillnaden ringa, spädbarn flyger för motsvarande flygskatten till den dagen de fyller 2 år därefter flyger man som barn till den dag man blir 12 och oftast är det bara runt 1000lappen billigare jämfört m vuxenbilj.
Har ändrats en hel del på senare år, när vi flög första gången var äldste pågen nyss fyllda 15 o den andre skulle bli 15 och då var det nästan halva priset på deras biljetter, men det försvann för rätt många år sedan.

Ska du övertala maken så ska du nog börja nu, idag hittar du bilj till Bangkok fr 6000kr över jul och till Kual Lumpur för 500kr mer men med en jäkla mellantid på mellanlandning och vill man flyga direkt till Phuket kan man räkna m 7500kr.
Vill man dessutom komma undan med lite billigare familjeboende så är det snart hög tid att boka.

Nu när vi tar större delen av familjen med ner till nästa jul pga födelsedagar bla så bokar vi flyg i mars/april för att få bra pris, men som i julas när vi bara var 2 bokade vi bara 3 v innan avresa, men de hade inte funkat att få många bilj till de priset.
Av Vovva
22 jan. 2014 12:57
Tackar, ja nu rackarns blir det operation övertalning hehe, jag får väl dra till med att jag faktiskt fyller 50 och hamnar på "döhalvan" i år så det är bäst o börja se sig omkring, eller hur? ;-)
Av Marilcj
22 jan. 2014 16:01
Citerat från Vovva:
Tackar, ja nu rackarns blir det operation övertalning hehe, jag får väl dra till med att jag faktiskt fyller 50 och hamnar på "döhalvan" i år så det är bäst o börja se sig omkring, eller hur? ;-)
Tycker jag helt klart 😊
Det är av samma anledning som vi plockar med barn o barnbarn ner till jul, fast deras resp får betala själva
22 jan. 2014 19:34
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Av Marilcj
22 jan. 2014 19:56
Citerat från Malligamalin:
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Gick resan verkligen på 90.000kr för 4 pers i en knapp månad?
Vi brukar åka m så gott som tomma väskor o komma hem m maxvikt pga shopping o då även hos skräddare, bott bra o ätit gott, druckit gott o haft de bra, max 15.000/hue allt som allt, men då flyger inte vi inrikes utan reser bara m bil o buss, bor dessutom bara 10 min gångväg fr MBK när vi är i BKK
Av Hille2
22 jan. 2014 21:24
Citerat från Marilcj:
Citerat från Malligamalin:
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Gick resan verkligen på 90.000kr för 4 pers i en knapp månad?
Vi brukar åka m så gott som tomma väskor o komma hem m maxvikt pga shopping o då även hos skräddare, bott bra o ätit gott, druckit gott o haft de bra, max 15.000/hue allt som allt, men då flyger inte vi inrikes utan reser bara m bil o buss, bor dessutom bara 10 min gångväg fr MBK när vi är i BKK
Men jag har för mig att du brukar åka till östkusten, Mariljc? Allt är ju bra mycket dyrare i Krabi/Phuket och särskilt på småöarna(både boende och mat/dryck). Båtbiljetter/taxi är också dyrt där nere, förutom att det också ingår flygresor.
Själv gör jag av med ungefär lika mycket som du, eller ännu mindre (jag är dålig på att shoppa och bor ganska enkelt, utom i Bangkok) men jag åker inte heller till de mest välbesökta platserna.
22 jan. 2014 21:35
Resa en månad i Thailand gick för oss på: flyg Köpenhamn - Bangkok 26.100 kr, inrikesflyg Bangkok - Hat yai, Krabi - Bangkok 3.100 kr, hotell 28 nätter 26.000 kr, transport Hat yai - Pakbarra 750 kr, båtransfer 1850 kr, tåg Köpenhamn tor 1.280 kr, fickpengar 33.000 kr (shopping, utflykter, taxi, tatueringar, mat o dryck). Vi hade säkert kunnat leva MYCKET billigare, men är vi på semester tycker vi om att kunna unna oss! :)
Av Marilcj
22 jan. 2014 21:38
Citerat från Hille2:
Citerat från Marilcj:
Citerat från Malligamalin:
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Gick resan verkligen på 90.000kr för 4 pers i en knapp månad?
Vi brukar åka m så gott som tomma väskor o komma hem m maxvikt pga shopping o då även hos skräddare, bott bra o ätit gott, druckit gott o haft de bra, max 15.000/hue allt som allt, men då flyger inte vi inrikes utan reser bara m bil o buss, bor dessutom bara 10 min gångväg fr MBK när vi är i BKK
Men jag har för mig att du brukar åka till östkusten, Mariljc? Allt är ju bra mycket dyrare i Krabi/Phuket och särskilt på småöarna(både boende och mat/dryck). Båtbiljetter/taxi är också dyrt där nere, förutom att det också ingår flygresor.
Själv gör jag av med ungefär lika mycket som du, eller ännu mindre (jag är dålig på att shoppa och bor ganska enkelt, utom i Bangkok) men jag åker inte heller till de mest välbesökta platserna.
Fullt medveten om prisskillnaden men så, nej i huvudsak rör vi oss mellan BKK o Chumphon/Kho Tao m fast boende utanför Cha Am, östra delen har bara varit kortare visiter när båten gick mellan Hua Hin o Pattaya.
Dessa 3 v vi var nere nu i vinter kostade mig allt som allt 12.700kr fr dörr ti dörr T/R, boende i lgh, hyra av mc, shopping, mat (frukost, lunch o 2-rättersmiddag) dryck.
22 jan. 2014 21:38
Vi åkte under peak season och det är stor skillnad i priset om du reser under jul och nyår mot februari/mars som vi gjort tidigare.
Vi bodde på 5 min gångväg till MBK i Bangkok. På alla ställen har vi gjort många utflykter, så även i Bangkok.
Av Marilcj
22 jan. 2014 21:46
Citerat från Malligamalin:
Vi åkte under peak season och det är stor skillnad i priset om du reser under jul och nyår mot februari/mars som vi gjort tidigare.
Vi bodde på 5 min gångväg till MBK i Bangkok. På alla ställen har vi gjort många utflykter, så även i Bangkok.
Vi åker alltid jul o nyår oxå och fr Köpenhamn, bor 5-10 min fr MBK när vi är i BKK och unnar oss, men som sagt flyger inte o åker inte ända ner utan rör oss lite längre norr ut.
Tidigare när pågarna var yngre åkte vi alltid runt påsklovet istället, men sen 2009 jul/nyår.
Av Hille2
22 jan. 2014 22:23
Citerat från Marilcj:
Citerat från Hille2:
Citerat från Marilcj:
Citerat från Malligamalin:
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Gick resan verkligen på 90.000kr för 4 pers i en knapp månad?
Vi brukar åka m så gott som tomma väskor o komma hem m maxvikt pga shopping o då även hos skräddare, bott bra o ätit gott, druckit gott o haft de bra, max 15.000/hue allt som allt, men då flyger inte vi inrikes utan reser bara m bil o buss, bor dessutom bara 10 min gångväg fr MBK när vi är i BKK
Men jag har för mig att du brukar åka till östkusten, Mariljc? Allt är ju bra mycket dyrare i Krabi/Phuket och särskilt på småöarna(både boende och mat/dryck). Båtbiljetter/taxi är också dyrt där nere, förutom att det också ingår flygresor.
Själv gör jag av med ungefär lika mycket som du, eller ännu mindre (jag är dålig på att shoppa och bor ganska enkelt, utom i Bangkok) men jag åker inte heller till de mest välbesökta platserna.
Fullt medveten om prisskillnaden men så, nej i huvudsak rör vi oss mellan BKK o Chumphon/Kho Tao m fast boende utanför Cha Am, östra delen har bara varit kortare visiter när båten gick mellan Hua Hin o Pattaya.
Dessa 3 v vi var nere nu i vinter kostade mig allt som allt 12.700kr fr dörr ti dörr T/R, boende i lgh, hyra av mc, shopping, mat (frukost, lunch o 2-rättersmiddag) dryck.
För mig är dessa platser östkusten - eller kanske närmare bestämt västra östkusten :)
Av Marilcj
23 jan. 2014 16:24
Citerat från Hille2:
Citerat från Marilcj:
Citerat från Hille2:
Citerat från Marilcj:
Citerat från Malligamalin:
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Gick resan verkligen på 90.000kr för 4 pers i en knapp månad?
Vi brukar åka m så gott som tomma väskor o komma hem m maxvikt pga shopping o då även hos skräddare, bott bra o ätit gott, druckit gott o haft de bra, max 15.000/hue allt som allt, men då flyger inte vi inrikes utan reser bara m bil o buss, bor dessutom bara 10 min gångväg fr MBK när vi är i BKK
Men jag har för mig att du brukar åka till östkusten, Mariljc? Allt är ju bra mycket dyrare i Krabi/Phuket och särskilt på småöarna(både boende och mat/dryck). Båtbiljetter/taxi är också dyrt där nere, förutom att det också ingår flygresor.
Själv gör jag av med ungefär lika mycket som du, eller ännu mindre (jag är dålig på att shoppa och bor ganska enkelt, utom i Bangkok) men jag åker inte heller till de mest välbesökta platserna.
Fullt medveten om prisskillnaden men så, nej i huvudsak rör vi oss mellan BKK o Chumphon/Kho Tao m fast boende utanför Cha Am, östra delen har bara varit kortare visiter när båten gick mellan Hua Hin o Pattaya.
Dessa 3 v vi var nere nu i vinter kostade mig allt som allt 12.700kr fr dörr ti dörr T/R, boende i lgh, hyra av mc, shopping, mat (frukost, lunch o 2-rättersmiddag) dryck.
För mig är dessa platser östkusten - eller kanske närmare bestämt västra östkusten :)
Ja de e väl en tolkningsfråga o den var uppe i en annan tråd på forumet för ett tag sedan och östkusten är Pattaya, Rayhong, men så har ju landet en lite lustig form med många havssidor 😉
Av Hille2
23 jan. 2014 19:39
:) problemet är olösligt för om östkusten inte är östkusten vad är den då för kust :) Den kan ju inte vara sydkusten eller västkusten heller...Eller ska man säga väster om Siambukten om Hua Hin och Öster om Siambukten om Koh Chang ? Nej, jag fortsätter nog att köra med västra östkusten och östra östkusten så det blir lite mer begripligt...och när jag åker till Ranong så åker jag till norra västkusten (lite lättare)
Av Hille2
23 jan. 2014 19:41
Hur som helst kan man leva betydligt billigare på västra östkusten än på den östra

Pattaya och Rayong ligger väl förresten på den norra östkusten ;)
Av Vovva
23 jan. 2014 19:52
Ni är allt bra roliga ni! :-) Hur som helst har jag fått väldigt bra pengatips här inimellan, tackar för det, här görs det budget för det vilda hehe, känns som om jag kanske vinner i alla fall, det verkar inte heelt omöjligt.
Av Marilcj
24 jan. 2014 19:36
Citerat från Vovva:
Ni är allt bra roliga ni! :-) Hur som helst har jag fått väldigt bra pengatips här inimellan, tackar för det, här görs det budget för det vilda hehe, känns som om jag kanske vinner i alla fall, det verkar inte heelt omöjligt.
Du vinner kampen...klart de får ge sig i familjen du jubilerar ju, va som är viktigast med Thailand är att du e överens med dig själv om vad du vill ha ut av resan.
Vi har vänner som alltid åkt ner till Phuket/Krabi m omnejd, varit på PhiPhi o många andra ställen runt där och tycker det är billigt o bra, andra som hållt sig till Rayhong o öarna utanför och tycker detsamma om de platserna precis som vi trivs i BKK, utanför Hua Hin o på Koh Tao alla är vi olika, men glöm ej att Thailand är så mycket mer och även inlandet är underbart. Även om de saknar hav.
Av Hille2
24 jan. 2014 21:46
Håller med Marilcj - inlandet är fantastiskt och även om det saknar hav så finns det alltid floder att svalka sig i och enormt mycket sevärdheter!
Av Tubbe
25 jan. 2014 00:05
Citerat från Marilcj:
Citerat från Hille2:
Citerat från Marilcj:
Citerat från Hille2:
Citerat från Marilcj:
Citerat från Malligamalin:
Vill bara förtydliga att vi åker till lugna öar, men kanske inte stannar längre perioder. Det är fantastiska öar och vi trivs med upplägget.
Jag tror ni kommer att få det underbart!
Kan nämna att hela vår resa inkl. tåg till Köpenhamn, alla flyg, alla transporter, utflykter, shopping, matkostnader, hotell, fickpengar,ja ALLT, gick på 90.000 kr. Då shoppade vi ganska mycket i Bangkok... :)
Med vänlig hälsning, Malin.
Gick resan verkligen på 90.000kr för 4 pers i en knapp månad?
Vi brukar åka m så gott som tomma väskor o komma hem m maxvikt pga shopping o då även hos skräddare, bott bra o ätit gott, druckit gott o haft de bra, max 15.000/hue allt som allt, men då flyger inte vi inrikes utan reser bara m bil o buss, bor dessutom bara 10 min gångväg fr MBK när vi är i BKK
Men jag har för mig att du brukar åka till östkusten, Mariljc? Allt är ju bra mycket dyrare i Krabi/Phuket och särskilt på småöarna(både boende och mat/dryck). Båtbiljetter/taxi är också dyrt där nere, förutom att det också ingår flygresor.
Själv gör jag av med ungefär lika mycket som du, eller ännu mindre (jag är dålig på att shoppa och bor ganska enkelt, utom i Bangkok) men jag åker inte heller till de mest välbesökta platserna.
Fullt medveten om prisskillnaden men så, nej i huvudsak rör vi oss mellan BKK o Chumphon/Kho Tao m fast boende utanför Cha Am, östra delen har bara varit kortare visiter när båten gick mellan Hua Hin o Pattaya.
Dessa 3 v vi var nere nu i vinter kostade mig allt som allt 12.700kr fr dörr ti dörr T/R, boende i lgh, hyra av mc, shopping, mat (frukost, lunch o 2-rättersmiddag) dryck.
För mig är dessa platser östkusten - eller kanske närmare bestämt västra östkusten :)
Ja de e väl en tolkningsfråga o den var uppe i en annan tråd på forumet för ett tag sedan och östkusten är Pattaya, Rayhong, men så har ju landet en lite lustig form med många havssidor 😉
Hej,

Var med i den tråden och så här ligger det till.

Hua Hin ligger i södra Thailand,kusten mitt emot Hua Hin är norra Thailand.
Sist vi var ut med hojarna i BKK så tog det flera timmar att komma fram, trodde det berodde på trafiken, men var säkert att jag totalt missförstått vad som är norr och söder .....

/ r
Av Hille2
25 jan. 2014 07:46
Och Bangkok ligger förstås i Laos ;)
Av Tubbe
25 jan. 2014 11:04
Citerat från Hille2:
Och Bangkok ligger förstås i Laos ;)
Aahhaaa, det var därför jag inte förstod vad de sa....... :O)))

/ R
3 feb. 2014 22:53
Hej!

Vi är också en familj med 3 barn (13,11,7år)som i går bokade biljetter till Thailand över jul/nyår. Vi ska vara borta 2 veckor. Kul att läsa hur ni tänker! Vi är nybörjare i Thailand!Jag har varit på koh samui en gång innan, familjen har tidigare bara åkt charter!
Vilket flygbolag åker ni med?

Vi har bara bokat resan till bangkok och funderar nu på vart vi ska ta vägen? Förslagen är spridda ;-) ban phe/koh samet eller kohlanta/?? Eller har ni andra alternativ som inte innebär för lång restid under våra 2 veckor, vi vill ju kunna njuta av semestern genom att sola, slappa, bada, snorkla & nån typ sv shopping!? Rida elefant kanske?

Det ska bli kul att följa era planer!

/H
Av Marilcj
4 feb. 2014 06:44
Citerat från Karlssonx5:
Hej!

Vi är också en familj med 3 barn (13,11,7år)som i går bokade biljetter till Thailand över jul/nyår. Vi ska vara borta 2 veckor. Kul att läsa hur ni tänker! Vi är nybörjare i Thailand!Jag har varit på koh samui en gång innan, familjen har tidigare bara åkt charter!
Vilket flygbolag åker ni med?

Vi har bara bokat resan till bangkok och funderar nu på vart vi ska ta vägen? Förslagen är spridda ;-) ban phe/koh samet eller kohlanta/?? Eller har ni andra alternativ som inte innebär för lång restid under våra 2 veckor, vi vill ju kunna njuta av semestern genom att sola, slappa, bada, snorkla & nån typ sv shopping!? Rida elefant kanske?

Det ska bli kul att följa era planer!

/H
Tycker faktiskt erat egna förslag på Ban Phe o Koh Samet låter bra eftersom ni flyger ti BKK o bara ska vara nere 2 v, ta nån natt i BKK oxå för lite shopping, dessutom vill du inte ha för lång resväg.
Reseskafferiet.se kan hjälpa till m boende i BanPhe och tips på vad där finns.
5 feb. 2014 12:02
Citerat från Karlssonx5:
Hej!

Vi är också en familj med 3 barn (13,11,7år)som i går bokade biljetter till Thailand över jul/nyår. Vi ska vara borta 2 veckor. Kul att läsa hur ni tänker! Vi är nybörjare i Thailand!Jag har varit på koh samui en gång innan, familjen har tidigare bara åkt charter!
Vilket flygbolag åker ni med?

Vi har bara bokat resan till bangkok och funderar nu på vart vi ska ta vägen? Förslagen är spridda ;-) ban phe/koh samet eller kohlanta/?? Eller har ni andra alternativ som inte innebär för lång restid under våra 2 veckor, vi vill ju kunna njuta av semestern genom att sola, slappa, bada, snorkla & nån typ sv shopping!? Rida elefant kanske?

Det ska bli kul att följa era planer!

/H
Hej!

Vad fick du för pris på dina flygbiljetter och var bokade du dom? Vi ska också ner över jul och nyår med våra två grabbar som är 12 och 4 år då, har bokat ett hus i tre veckor som ligger utanför ban phe mot maePhim.
Fick prisförslag av odenresor igår på 13500 per vuxen och barn över 12 år, samt 10500 för 4-åringen, hutlöst dyrt tycker jag, sist betalade vi 7000 per biljett samma period. (gäller Thaiairways)

Ett besök på Koh Samet är ju ett måste, vi tänkte boka ett par nätter där. Sedan funderar vi på att åka tillbaks till Koh Kood, underbart vackert ställe, bodde senast på Koh Kood Beach Resort. Barnvänligt med tillgång till mycket vattenaktiviteter, paddla kajak, snorkling etc. Det ligger inne i en lagun så där finns inga höga vågor direkt. :-)
För att ta sig till Koh Kood åker man först till trat där man tar speedboaten över som tar ca 45 min-1 h.

Maten är riktigt billig i och utanför Ban Phe, mat inkl dryck kostar ca 70-150 bath per person på restaurang om man äter thaimat.

Vänliga hälsningar,
Ann
Av Marilcj
5 feb. 2014 19:19
Mellan 6-7500/vuxen brukar vi ge när vi flyger till BKK över jul o nyår och är nere 3-4,5 v, fast vi flyger oftast m Qatar el Emirate så vi mellanlandar.
Bokar på nätet någon gång mellan mars o maj när vi åkt m familjen annars när vi åker själva har vi is i magen o bokar fram emot okt, nov
6 feb. 2014 12:20
Citerat från Ann_isaksson:
Citerat från Karlssonx5:
Hej!

Vi är också en familj med 3 barn (13,11,7år)som i går bokade biljetter till Thailand över jul/nyår. Vi ska vara borta 2 veckor. Kul att läsa hur ni tänker! Vi är nybörjare i Thailand!Jag har varit på koh samui en gång innan, familjen har tidigare bara åkt charter!
Vilket flygbolag åker ni med?

Vi har bara bokat resan till bangkok och funderar nu på vart vi ska ta vägen? Förslagen är spridda ;-) ban phe/koh samet eller kohlanta/?? Eller har ni andra alternativ som inte innebär för lång restid under våra 2 veckor, vi vill ju kunna njuta av semestern genom att sola, slappa, bada, snorkla & nån typ sv shopping!? Rida elefant kanske?

Det ska bli kul att följa era planer!

/H
Hej!

Vad fick du för pris på dina flygbiljetter och var bokade du dom? Vi ska också ner över jul och nyår med våra två grabbar som är 12 och 4 år då, har bokat ett hus i tre veckor som ligger utanför ban phe mot maePhim.
Fick prisförslag av odenresor igår på 13500 per vuxen och barn över 12 år, samt 10500 för 4-åringen, hutlöst dyrt tycker jag, sist betalade vi 7000 per biljett samma period. (gäller Thaiairways)

Ett besök på Koh Samet är ju ett måste, vi tänkte boka ett par nätter där. Sedan funderar vi på att åka tillbaks till Koh Kood, underbart vackert ställe, bodde senast på Koh Kood Beach Resort. Barnvänligt med tillgång till mycket vattenaktiviteter, paddla kajak, snorkling etc. Det ligger inne i en lagun så där finns inga höga vågor direkt. :-)
För att ta sig till Koh Kood åker man först till trat där man tar speedboaten över som tar ca 45 min-1 h.

Maten är riktigt billig i och utanför Ban Phe, mat inkl dryck kostar ca 70-150 bath per person på restaurang om man äter thaimat.

Vänliga hälsningar,
Ann
Hej!

Jag bokade med Finnair ett kort stopp på bara 50 min dit & hem i Helsingfors.
Vi betalar 9600 för vuxna och 8000 kr för barnen under 12. Det var den snabbaste rutten om vi inte valde Thai som vi tycker är för dyrt då. Det går säkert att få billigare om man väntar men vi vill gärna kunna välja fritt på flygbolag, tider och mellanlandningar och ha allt klart. Jag söker priser via momondo.se och nu blev det att vi bokade via Ticket som hade lägsta pris.

Vad heter området som ni bokat huset? Har du några kontaktuppgifter? Har ni varit där förut? Jag är lite orolig att koh samet blir överfullt med thailändare över jul/nyår och att det finns för lite att se/göra i ban phe men jag har säkert fel ;-) Ni som har varit där får gärna övertyga mig för jag gillar att man slipper flyga vidare inrikes!! Vi ska ju bara stanna 2 veckor. Annars så har Koh Lanta alltid lockat mig! Någon som varit på både Koh Lanta och Koh samet/Ban phe som kan jämnföra + och - med de båda ställena.

Mvh Hanna
6 feb. 2014 14:33
Vi har bokat flyg t.o.r. Bangkok nästa jul och landade på 7000 kr/pers med Qatar.
Av O95fmn
24 feb. 2014 18:47
Hej !
Vi bokade i början på feb i år och hamnade på 5200 SEK/vuxen(4700 SEK/Barn) T&R från Arlanda till Bangkok med Qatar Airways. Ner, 11/12-2014 , 14h,ett byte(Doha, kliv av kliv på nästa), hem, 15/1-2015, 17h(kliv av kliv på nästa).

Bokade allt via http://www.flygresor.se/ .
Tips är väl att när man bokar flygstolarna att även koppla på någon natt med hotell i samma bokning. Det blir då ?!andra?! regler vad gällande möjligheter till avbokning!?.

Vi är också många(2 vuxna + 4 barn) så det är svårt för oss att hitta boenden. Brukar dock aldrig vara några problem när man väl är på plats, :-) . I alla fall inte i Thailand.

mvh

/Fredrik
25 feb. 2014 12:23
Tjarnberg och malligamalin... vad har ni bokat för boende på Koh Lanta? Jag tycker det är jättesvårt att hitta nåt bra för oss fem. Vi har också bestämt oss för att åka söderut i stället och avsluta med 2 nätter i Bangkok.

Tjarnberg-har ni bokat inrikesflyget nu? Vilka flyger ni med från Sverige? Vad fick ni ge totalt för er fem.
Vi åker 20/12-4/1....allra dyraste tiden men vad gör man när inte semesterdagarna räcker till.....

Någon som har något bra tips på hotell i Bangkok. Vill bo med gångavstånd till MBK helst ;-)

Mvh Hanna
25 feb. 2014 18:52
Vi bodde mitt på Klong dao stranden på ett hotell som heter Southern Lanta. Jättebra hotell till hyggligt pris. Ett annat trevligt hotell som är familjeägt är Holiday Villa i slutet på Klong dao. Stranden är inte jättebra precis utanför, men blir bra 100 m längre upp. Mysig miljö och trevlig personal.
Royal Lanta är ett fint hotell men MYCKET dyrare.
Klong dao ligger nära och bra till Saladan. Sedan åkte vi till andra stränder på dagarna. Klong dao är väldigt långgrund, bra när man har småbarn. Long beach blir djupare snabbare. Åk även till stränderna i söder, Kan tiang kan jag rekommendera och ett besök på restaurang Same same but different.

Vår favorit ö är Koh Lipe, fantastiskt fin! Det är ganska lång väg dit, så om man ska åka från Bangkok är det bäst att flyga till Hat yai eller Trang.

Ett bra hotell till bra pris i Bangkok är Evergreen Place som ligger ca 5 minuter promenadavstånd från MBK, Siam etc. Ett fantastiskt fint hotell är Chatrium riverside som ligger vid Chao praya (floden). Väldigt prisvärt hotell som är femstjärningt! Det ligger dock inte nära MBK.

Lycka till!
25 feb. 2014 19:05
Citerat från Malligamalin:
Vi bodde mitt på Klong dao stranden på ett hotell som heter Southern Lanta. Jättebra hotell till hyggligt pris. Ett annat trevligt hotell som är familjeägt är Holiday Villa i slutet på Klong dao. Stranden är inte jättebra precis utanför, men blir bra 100 m längre upp. Mysig miljö och trevlig personal.
Royal Lanta är ett fint hotell men MYCKET dyrare.
Klong dao ligger nära och bra till Saladan. Sedan åkte vi till andra stränder på dagarna. Klong dao är väldigt långgrund, bra när man har småbarn. Long beach blir djupare snabbare. Åk även till stränderna i söder, Kan tiang kan jag rekommendera och ett besök på restaurang Same same but different.

Vår favorit ö är Koh Lipe, fantastiskt fin! Det är ganska lång väg dit, så om man ska åka från Bangkok är det bäst att flyga till Hat yai eller Trang.

Ett bra hotell till bra pris i Bangkok är Evergreen Place som ligger ca 5 minuter promenadavstånd från MBK, Siam etc. Ett fantastiskt fint hotell är Chatrium riverside som ligger vid Chao praya (floden). Väldigt prisvärt hotell som är femstjärningt! Det ligger dock inte nära MBK.

Lycka till!
Tack Malin!!

Vi velar mellan Southern Lanta, DR lanta & Holiday villa. Har fått ungefär samma pris på alla tre nu återstår bara att välja ;-) Läser och läser om de olika ställena men blir bara mer förvirrad.....alla vekar ha nåt bra & nåt dåligt. Får känslan att det är lite fräschare boende på Holiday villa men att stranden är stenig? Ligger holiday nära slow down? Vilken del av stranden skulle du föredra?

Tack för din hjälp i bungalow djungeln!! Guld värt!

/Hanna
26 feb. 2014 11:19
Hej,
Roligt att följa alla frågor och svar på tråden!

Vi har i dagsläget bokat flyg Stockholm - Bangkok 13/12-6/1. Pris ca 38000 kr för 5 personer (varav 1 är under 12). Går säkert att hitta billigare men vi valde flighter på ca 10 h med bra restider.

Hoppas att det funkar att direkt resa vidare till Hat Yai när vi landar i Bangkok 14/1. Vi har bokat vissa hotell redan nu, t ex på Koh Bulon (Pansand), Koh Mook (Sivalai beach) samt Koh Lanta (Holiday Villa). Håller tummarna att detta blir bra. Är ju vår första resa till Thailand så det blir spännande!

Inrikesflyget har vi inte bokat än men kommer att göra detta inom kort. SAS går att boka redan nu. Vi har heller inte bokat inrikes i Thailand. Räknar med flyga tillbaka till Bangkok från Krabi.

Tar gärna emot tips på boende i Bangkok. Vill gärna bo nära sevärdheter och shopping.

Tack på förhand!
Hälsningar Åsa
26 feb. 2014 19:59
Citerat från Tjarnberg:
Hej,
Roligt att följa alla frågor och svar på tråden!

Vi har i dagsläget bokat flyg Stockholm - Bangkok 13/12-6/1. Pris ca 38000 kr för 5 personer (varav 1 är under 12). Går säkert att hitta billigare men vi valde flighter på ca 10 h med bra restider.

Hoppas att det funkar att direkt resa vidare till Hat Yai när vi landar i Bangkok 14/1. Vi har bokat vissa hotell redan nu, t ex på Koh Bulon (Pansand), Koh Mook (Sivalai beach) samt Koh Lanta (Holiday Villa). Håller tummarna att detta blir bra. Är ju vår första resa till Thailand så det blir spännande!

Inrikesflyget har vi inte bokat än men kommer att göra detta inom kort. SAS går att boka redan nu. Vi har heller inte bokat inrikes i Thailand. Räknar med flyga tillbaka till Bangkok från Krabi.

Tar gärna emot tips på boende i Bangkok. Vill gärna bo nära sevärdheter och shopping.

Tack på förhand!
Hälsningar Åsa
Då ses vi kanske på Koh lanta vi kommer vara där över jul & nyår ;-) Vi velar mellan resorterna holiday villa & DR lanta! Vad har ni fått betala för er 5 per natt? Bokat via? Någon som känner till nåt av ställena?

Hälsning Hanna
Av Marilcj
27 feb. 2014 06:52
Citerat från Tjarnberg:
Hej,
Roligt att följa alla frågor och svar på tråden!

Vi har i dagsläget bokat flyg Stockholm - Bangkok 13/12-6/1. Pris ca 38000 kr för 5 personer (varav 1 är under 12). Går säkert att hitta billigare men vi valde flighter på ca 10 h med bra restider.

Hoppas att det funkar att direkt resa vidare till Hat Yai när vi landar i Bangkok 14/1. Vi har bokat vissa hotell redan nu, t ex på Koh Bulon (Pansand), Koh Mook (Sivalai beach) samt Koh Lanta (Holiday Villa). Håller tummarna att detta blir bra. Är ju vår första resa till Thailand så det blir spännande!

Inrikesflyget har vi inte bokat än men kommer att göra detta inom kort. SAS går att boka redan nu. Vi har heller inte bokat inrikes i Thailand. Räknar med flyga tillbaka till Bangkok från Krabi.

Tar gärna emot tips på boende i Bangkok. Vill gärna bo nära sevärdheter och shopping.

Tack på förhand!
Hälsningar Åsa
AsiaHotel Bangkok...medelklass hotell, men vi har bott där varenda gång vi är i BKK mycket pga att SkyTrain stannar precis utanför hotellet så man tar sig fritt runt, dessutom tar de 5-10 min att gå ner till Siam center, MBK mm.
Men ska man bo där ska man boka de på nätet, betydligt billigare än att boka på plats...inga problem att boka m extrabädd för såväl barn som vuxen, mellan 6-700kr/ natt för 3 pers.
2 fina pooler, bra frukostbuffé, trevlig personal o rent o fräscht
27 feb. 2014 08:46
Tack för ditt tips Marilcj. Ska kolla upp detta hotell.

Jättekul Hanna, kanske vi ses? Vi har fått tips på detta hotell av en kompis som bodde där julen 2013. Vi är 5 personer så vi behöver 2 rum och betalar ca 1200 kr/natt inkl. frukost och nyårsmiddag.

Hälsningar Åsa
28 feb. 2014 14:31
Tack! Ska kolla upp Asia hotel, ingår frukosten?
Jag har även kikat på Evergreen place, de två verkar ligga i närheten av varandra. Där kan vi bo alla 5 i samma rum, annars måste vi ha 2 rum!
Nu har vi bokat DR lanta på koh lanta, någon som känner till det? Familjebungalow inkl frukost för ca. 1200kr/natt. Välkomna att hälsa på Åsa ;-)

Tänker boka inrikes flyg i Thailand snart också...tycker det är skönt när allt är bokat och klart så man bara kan längta!! Thai smile verkar billigast för oss!

/Hanna
Av Marilcj
28 feb. 2014 16:00
Det beror på vilken rumstyp man har numera på Asia, men man kan köpa till frukostbuffen för en mindre summa, vi betalade för den i sist o då var de 200 bath o de är den värd...där e allt på den buffén, medans kompisarna hade bokat på asiatravel o fick buffén inkl.

Bokade för övrigt för 4 v resa ner över jul o nyår idag, 25.000kr m Emirate för 4 pers o knappa 3 tim mellanlandning på båda håll, vi föredrar mellanlandning dessutom.
Sonen m familj åker redan 3 dec o betalade 11.500kr för 2 vuxna o ett spädbarn m Turkish, så just nu finns det gott om billiga resor
28 feb. 2014 16:12
Marilcj- vilka datum åker ni då?

Svärmor fyller 70 den 18/12 så tyvärr kan vi inte åka förrän efter det..... Då finns inga direkt billiga resor vad jag kan hitta! Och 22 Tim resor är vi inte intresserade av.
Av Marilcj
28 feb. 2014 16:39
Citerat från Karlssonx5:
Marilcj- vilka datum åker ni då?

Svärmor fyller 70 den 18/12 så tyvärr kan vi inte åka förrän efter det..... Då finns inga direkt billiga resor vad jag kan hitta! Och 22 Tim resor är vi inte intresserade av.
Vi flyger ner redan den 10e...tanken var 13e, men redan där gjorde det skillnad just på de m 15 tim alt 25 o även priset på resorna....tyvärr e de så att priset sticker iväg runt 12-15 dec o sjunker igen i mellandagarna o än mer efter 10 jan om man vill boka redan nu.
Nu i julas hade vi "is i magen" o bokade bara 3 v innan o fick resan billigt, men då var de bara vi två.
Vi hittade våran via momondo o på tripmonster som ingår i Flygstolen medans sonen o dom tog sin via ticket.
1 mars 2014 10:01
Hej igen!
Nu är jag sent ute med svaret om hotell på Koh Lanta... DR Lanta har jag aldrig bott på, så det har jag ingen aning om. Jag hade valt att bo i mitten av stranden, men det spelar ingen större roll eftersom det tar ca 30 min att gå från ände till ände. Både Holiday villa och Southern Lanta har olika bungalowtyper, så storlek och läge varierar något dock ej jättemycket. På Holiday villa bodde vi i en Garden villa som var stor och rymlig med två olika rum. På Southern Lanta bodde vi i en beach bungalow som låg precis vid stranden, något mindre men fin.
Det finns ju alltid möjlighet att omboka. Vi har bokat boende med
www.sawadee.com (mycket bra sida med säker betalning, har aldrig krånglat. De flesta sidor tex agoda, går vidare till denna)
www.booking.com (bra, betalning på plats)

Evergreen och Asia ligger nästan bredvid varandra, tar ca 2 min att gå. Evergreen ligger närmre MBK och Asia ligger vid skytrain stationen.
Att ha frukost som ingår är att föredra. Tänk på att thailändarna inte äter samma typ av frukost som vi västerlänningar, så att få tag på frukost i vår mening utanför hotellen är svårare.

Med vänlig hälsning, Malin.
1 mars 2014 16:52
Hej!

Vi ska också åka mellan jul och nyår och är en familj på tre pers.

Vart skulle ni tipsa att åka med en grabb på 12år? Man vill ju att han ska hitta lite kompisar.

Hur mycket pengar räknar man med att göra av med per dag? Man vill ju inte snåla och man vill ju kunna göra saker typ åka vatten skoter och så.

Tror ni att det räcker med 7000 bath per dag inkl allt även boendet??

Jätte tacksam för om någon kunde hjälpa mig här!

// Linda
4 mars 2014 13:56
Hej

kan rekomendera att flyga direkt med norwegian. Bra service god mat och bra pris, 8200 med dubbelt baggage hem. flög från arlanda. jag åkte ensam och gjorde på en månad av med 30000 i fickpengar och 14000 sek i boende plus flyg. 7000 bath per dag klarar ni på om ni vill. men boende får ni nog välja ett billigt alternativ. jag bodde några dagar i ett rum för 800 bath. 3 år gammalt, modernt king size säng, säkerhets box. balkong, kyl, väldigt rent och fräsht. men endast en säng.
Av Marilcj
4 mars 2014 16:07
Citerat från Linda_ang:
Hej!

Vi ska också åka mellan jul och nyår och är en familj på tre pers.

Vart skulle ni tipsa att åka med en grabb på 12år? Man vill ju att han ska hitta lite kompisar.

Hur mycket pengar räknar man med att göra av med per dag? Man vill ju inte snåla och man vill ju kunna göra saker typ åka vatten skoter och så.

Tror ni att det räcker med 7000 bath per dag inkl allt även boendet??

Jätte tacksam för om någon kunde hjälpa mig här!

// Linda
Har ni inte redan bokat flyg så kolla de nu, vi har precis bokat för julen -14 för 6500kr med Emirate, då ingår 30 kg bagage/pers och mat o dryck ombord tillskillnad fr Norweigan där man betalar extra för allt det där o med en snart tonåring med på flyget kan det rulla iväg en del pengar på läsk o vatten..
1500 skr bör ni klara er på men väljer ni Phuket-Krabiområdet så bör ni tänka på att det är både dyrare att bo och att leva än lite längre norr över och på östra sidan samt att västerländsk mat kostar betydligt mer än Thai-maten.