Planering av resa julen 2010

Av Asil
17 aug. 2010 18:54
Visningar: 626
Hej!
Över julen i år kommer vi äntligen iväg på långresa... biljetter till Thailand var inte lätt över jul, så vi får åka via Singapore för att komma ned i pris.
Det är jag, maken, en 7åring och en 5åring. Koh Lanta är målet med resan, det blir nu tredje gången.

21 december anländer vi i Singapore. Kl är då 1645 och det verkar inte som om vi på något smidigt sätt kan ta oss till Krabi vid den tiden. Eller? Jag blir inte klok på att söka biljetter, trodde det skulle vara lätt att ta sig till Thailand via Singpore men vi verkar bli fast tills dagen efter (22/12) då man får åka med TigerAir till Krabi kl 10. Sedan åker vi till Koh Lanta där vi bokat hotell 23/12 till 2/1.

Men vad gör vi sedan? Planet hem går från Singapore den 11 januari... så vi har ju en vecka ungefär. Vill komma någonstans där man kan bo bra med barn men kunna snorkla. Resvägen får inte vara för jobbig, för att jag känner att detta med Singapore redan är bökigt nog. Tips? Man lär ju inte kunna vänta för länge eftersom det gäller julen. Funderar lite på Koh Lipe eller Koh Ngai... men jag vet inte. Har man det bra där med barn? Vi har vant oss med ganska fina bungalows.

Sedan läste jag någonstans här om visum och 15 dagar vistelse i Thailand. Vad är det som gäller där, var kollar jag upp det?

Tacksam för tips!

/Elisabeth
Av Sierra
17 aug. 2010 18:57
Ang din sista fråga gäller 15 dagars visum i Thailand om du kommer in i landet över vatten- eller landgräns. Eftersom ni flyger från Singapore till Krabi får ni 30 dagar per automatik.
Av Sierra
17 aug. 2010 19:10
Från Saladan Pier på Koh Lanta kan ni ta speedboat (stor sådan, 50 pers) till Koh Lipe. Det avgår 13.00 och resan tar 3 tim med 3 korta stopp på vägen. Pris 1900 THB för vuxen och 1140 THB för barn 3-9 år.

Efter några dagar på Lipe som är väldigt bra för alla, även barnen, tar ni speedboat 10.30 till Langkawi i Malaysia. Den trippen tar 1 tim (framme 12.30 malaytid) och kostar 1200 THB resp 720 THB. Inga problem med visum. Det ordnas per automatik innan ombordstigning på Lipe.

Langkawi Airport ligger 10 min från Telaga Harbour dit speedboaten ankommer och därifrån flyger ni med AirAsia till Singapore.

:-))
Av Asil
17 aug. 2010 19:14
Men det låter ju strålande Sierra! Bra input med Visum, hade inte tänkt på det innan men tror det dök upp i din blogg som jag läste.

Håller just nu på och kollar om vi inte ska ta oss via Langkawi både dit och hem... jag är varken sugen på Bangkok eller Singapore nämligan.

Men det var riktigt bra input. Jag ska kolla vidare och är tacksam för fler tips.
Av Asil
18 aug. 2010 21:16
Jag kollade in den bokningssite på Koh Lipe som Sierra nämnt flera ggr www.kohlipetahialnd.com. Är det inte annorlunda att man behöver betala in hela summan direkt´vid reservation? Det har jag aldrig gjort tidigare, inte vid bokningar i på Koh Lanta och Krabi Town.
Vi hade tänk oss testa på Mountain Resort... men om man ska stanna en vecka och behöver förboka så blir det mkt mkt pengar. Vi vågade inte helt enkelt.

Det är något i det stuket vi skulle vilja bo på, det skulle passa barnen och oss med för den delen. jag får inte riktigt grepp om Koh Lipes boenden...

mvh Elisabeth
Av Sierra
18 aug. 2010 22:44
Du kan kolla denna sida där du lägger en deposit men enligt den är Mountain Resort fullbokad 23/12 2010 - 5/1 2011. Det stämmer inte. Det finns rum men det är möjligt att de rum som tilldelats denna bokningssajt har fulltecknats.
http://www.kohlipe.net/klaccom.html

kohlipethailand.com har fortfarande rum och där krävs full betalning vid bokning.
Av My53
20 aug. 2010 21:56
Hej! Vill bara säga att jag bodde på Mountain Resort runt nyår iår och det var ett jättebra ställe.Vi bokade o betalade på nätet flera månader innan o det var inga problem.Vi hade bokat till 1 jan. så problemet för oss blev att vi ville stanna längre på ön o det var jättesvårt att få tag på boende 1 jan (2:e skulle gå bra) så vi åkte över till grannön där nationalparkskontoret ligger o hyrde ett tält för halva familjen o en bungalow (billig o jättefin!)till resten. Koh Adang heter ön. Tyckte jättemycket om den.10 min med longtailbåt från Koh Lipe.Vi flög via Kuala Lumpur. Ha en bra resa! My