Thailand jul och nyår

Av Katrinl
25 apr. 2012 19:12
Visningar: 5515
Här går det undan och nu har vi för första gången bokat flyg till Thailand. Vi, två vuxna med barn på 13 och 17, kommer att åka tre veckor över jul och nyår. Och vi som knappt kan någonting om Thailand....Läser på massor varje dag och tror väl att vi tar oss från Bangkok till västkusten. Vi stannar några nätter i Bangkok på ditvägen och flyger hem från Singapore så det blir någon natt även där.

Vilka öar är ska vi ta oss till? Vi tänker att vi nog ska hinna med tre öar och sen göra utflykter under tiden. Eller ska man satsa på att stanna på ett ställe för att därifrån göra utflykter, vilken ö är då bra som utgångspunkt?

Hur i all världen ska man leta/ hitta boenden under den dyra perioden? Det är ju en djungel...Vore väldigt glad för konkreta tips. Vill gärna kunna söka på ställen där vi kan bo alla fyra utan att hyra dubbla boenden, alltså familjerum.

Tacksam för svar

Katrin
26 apr. 2012 13:47
Vad härligt - jul och nyår tycker jag är den bästa perioden att vara i Thailand på! Oftast som stressigast hemma och dåligt väder dessutom!

Ladda ner gratisguider på websidan http://www.alltomthailand.com/ till att börja med!

Eftersom ni skall vara några dagar i Bangkok tycker jag det räcker med två platser till för att riktigt kunna varva ner och inte ödsla bort dagar på transport.

Västkusten i Thailand är min favorit - brukar bli en vecka i Ao Nang och därefter en dryg vecka på Koh Lanta + Bangkok - lite "gott och blandat" så att säga. De finaste stränderna hittar du på västkusten och Krabiprovinsen har sk virgin beaches dvs stränderna är skyddade från jetskis och solstolar & parasoller.

Ni tar inrikesflyget från Bangkok till Krabi och bokar via hotellet en minivan som står och väntar. Det tar ca 40 minuter från Krabi flygplats till Ao Nang (fastlandet).

Väl i Ao Nang bokar ni nästa minivan (ex via hotellet) till Koh Lanta. Den resan tar ca 2 1/2 timme inkl två bilfärjor. Se till att boka allt boende i förväg!

På Koh Lanta finns t ex Royal Lanta resort & spa som har sex stycken familjebungalows (en dubbelsäng + en våningssäng). Bokas billigast via http://www.sawasdee.com/

Annars vore det väl härligt att hyra en lägenhet eller bungalow på Koh Lanta! Svenska Slow Down Lanta hyr ut http://www.slowdownlanta.se/SlowDown/Start.html eller så kan du kontakta svenska Lanta Diver http://www.lantadiver.com/ som också fixar boende.

Vi hyrde en stor superfräsch lägenhet i Bangkok förra våren - man väljer själv om frukost skall ingå eller ej. http://www.marriott.com/hotels/travel/bkker-mayfair-bangkok-marriott-executive-apartments/
Vi betalade ca 1.000,- SEK per natt för två stora sovrum & vardagsrum och kök. Klart prisvärt och kan varmt rekommenderas. Området är lugnt och det finns några restauranger & minimarts i närheten. Gångavstånd til Sky Train eller så tar ni taxi billigare eftersom ni är fyra personer.

Lycka till! Jag har tidigare skrivit en del om just Ao Nang och Koh Lanta så sök under min profil för fler tips!
Av Leo
27 apr. 2012 21:49
Hej!
Kanske koh lipe och öarna omkring avsluta med Langkawi ?
Av Katrinl
28 apr. 2012 07:57
Tack för svar!

Mycket bra info från dig Cajsawarg! Har kollat in allomthailand och kommer fortsätta besöka sidan. Har också kontaktat lantadivers och de har redan svarat att de gärna hjälper till med boendet.

Funderar på att stanna en vecka på Koh Lanta och därifrån göra utflykter. Kan man tex besöka PhiPhi Island och kanske även "James Bond ön" från Koh Lanta? Eller ligger "James bond ön" för långt bort?

Funderade just på om Koh Lipe vore en bra ö att fortsätta till och sedan ta sig via Langkawi med flyg till Singapore. På så sätt sparar man kanske restid genom att man inte behöver ta sig tillbaka till Phuket för att flyga till SIngapore. Eller finns det bättre alternativ att flyga till Singapore från?

Hur är PhiPhi jämfört med Koh Lanta jämfört med Koh Lipe? Vill ju kanske besöka öar där man får uppleva lite olika saker. Är Phi Phi bara en partyö? Är Koh Lanta så svenskt som man läser?

Om man vill se lite häftiga naturupplevelser och kanske även något djurrelaterat ( sonen älskar djur men vill träffa djur som har det bra...) vad rekommenderar ni då?

Ni är många som kan så otroligt mycket om thailand och jag är grymt imponerad av ert engagemang och vilja att dela med er.
Av Sierra
28 apr. 2012 08:39
Citerat från katrinl:
Funderade just på om Koh Lipe vore en bra ö att fortsätta till och sedan ta sig via Langkawi med flyg till Singapore. På så sätt sparar man kanske restid genom att man inte behöver ta sig tillbaka till Phuket för att flyga till SIngapore. Eller finns det bättre alternativ att flyga till Singapore från?
Om du inte väljer att fortsätta söderut till Lipe och Langkawi utan stannar på Lanta kan du flyga direkt Singapore från Krabi Airport. Tiger Airways har en flight/dag.
Av Katrinl
28 apr. 2012 08:47
Krabi till Singapore låter ju som ett bra avslut på resan men man kanske kan börja på Lipe och åka uppåt mot Lanta och Krabi. Hur tar man sig snabbast från Bangkok till Lipe?
Av Sierra
28 apr. 2012 09:31
Snabbast är flyg till Trang eller Hat Yai. Från dessa flygplatser är det knappt 2 tim i taxi till Pak Barra Pier i Satun province där du tar speedboat till Lipe. Turen till sjöss tar 1,5 tim.
Av Katrinl
28 apr. 2012 09:58
Har läst att man inte bör åka till Hat Yai. Men hur är det med Trang? Är det okej att åka dit?
Av Sierra
28 apr. 2012 09:59
Ja, Trang och Satun är inte bland de provinser UD avråder resor till.
Av Katrinl
28 apr. 2012 11:36
Då känns det som ett bra alternativ att flyga till Trang, ta sig till Koh Lipe och sedan vidare till Koh Lanta.
Det var billigare att flyga med airasia till Singapore från Phuket än med Tiger Airways från Krabi
. Är det krångligare att ta sig från Koh Lanta till Phuket än till Krabi?
28 apr. 2012 16:28
Här är en utmärkt klickbar karta för att få en överblick och känsla för avstånd, vilka öar & boenden det finns och färjelinjer i Thailands sydvästra ö-värld: http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm Klicka på southern part för att se Koh Lipe.

Vännerna stannade första fem dagar på Koh Lanta för att sedan ta färja & speedboat till Koh Lipe, Koh Hai och Koh Muuk för att sedan avsluta med några dagar på Koh Lanta. Vi valde att göra dagsutflykter till bl a Koh Muuk och snorkla i "The Emerald Cave", strandhugg på Koh Hai, Koh Kradan, snorkla vid Koh Rok (tyvärr inte mycket koraller kvar pga för höga vattentemperaturer som gjort att korallerna har dött. Även tsunamin har bidragit). Lite sorligt med tanke på hur fin snorkling det var 2003... något sämre 2008 och risigt våren 2010.

Eftersom ni åker över högsäsong så se till att boka allt boende hemma - särskilt på småöarna. Det finns mycket info här på Reseguiden så använd sökfunktionen!

Lycka till!
Av Katrinl
28 apr. 2012 16:32
Tack Sierra! Då var ju valet inte svårt.
Av Katrinl
28 apr. 2012 16:40
Tack Cajsawarg för klickbar karta. Det har jag inte hittat innan. Superbra.
Svårt val det där med att ha en ö som bas och göra utflykter eller flytta på sig mellan öarna.
29 apr. 2012 19:58
Tidsmässigt så hinner du ner till Koh Lanta om du landar på förmiddagen & mitt på dagen i Bangkok och tar eftermiddagsflyget ner tiil Krabi. (Koh = ö på thai) Därefter är det skönt att vila några dagar och vänja sig vid tidsskillnaden och värmen innan man drar vidare. Vi brukar åka till Ao Nang först (tar ca 40 minuter från Krabi flygplats) innan vi åker vidare med minivan till Koh Lanta.

Vad jag har förstått från tidigare inlägg här på RG och webben http://www.kohlipethailand.com/ferry_times_pak_barra.php , så hinner man inte med sista färjan från Phak Barra till Koh Lipe samma dag som man landar i Bangkok... så hur du än gör måste man övernatta någonstans. Men den biten är "Sierra" expert på!

Ha en underbar resa till Thailand! "Chook di"/Lycka till alt skål!
Av Hille2
1 maj 2012 07:45
Beroende på när man landar i Bangkok så kan ju också nattåget till Trang vara ett alternativ (och en upplevelse). Vakna utvilade och ta första färjan från Pak Bara till LIpe.
Av Sierra
1 maj 2012 08:17
Katrin,
När, vilken tid, landar ni i Bangkok?
Av Katrinl
1 maj 2012 08:38
Hej alla,
Vi kommer att stanna några nätter i Bangkok på ditresan eftersom vi gärna vill se lite av staden och eftersom det inte är aktuellt på hemresan då vi flyger hem från Singapore. Vi landar kl 9.45 på förmiddagen.
Av Sierra
1 maj 2012 23:58
Ok,

När/om ni beger er söderut mot Lipe via Trang har ni två alternativ:

1. Flyg med AirAsia från BKK 09.20 med arr Trang 10.40. Därefter minivan ~2 tim till Pak Barra (ni måste åka minivan då taxi endast tar 3 pers) och speedboat till Lipe. Sista båt går 15.00 så det är gott om tid (det är 5 avgångar mellan 11.00 och 15.00). Turen till sjöss tar 1,5 tim.

2. Flyg med Nok Air från Bangkoks gamla flygplats Don Mueang 07.30 på en Joint Ticket med Tigerline Travel. Joint Ticket innebär att ni flyger med Nok Air till Trang, minibuss från flygplatsen till Hat Yao pier och färja till Lipe. Allt på en biljett och till ett mycket bra pris. (Dessa biljetter kan ej köpas ännu då bokning endast sträcker sig tom 27 okt just nu och Tigerline börjar sin trafik för säsongen 2012/2013 i månadsskiftet nov/dec).
Av Katrinl
2 maj 2012 18:23
Tack Sierra! Du sitter inne med massor av info!

Vet att jag rör till det nu men kanske det ändå är enklare att göra resan tvärtom. Dvs Flyga till Krabi, ta sig till Koh Lanta förbi någon mer ö och ner till Koh Lipe för att sen flyga från Langkawi till Singapore? Det känns liksom mera åt rätt håll. Vad sägs om det alternativet?
Av Sierra
2 maj 2012 18:45
Jag skulle göra likadant :-)
Av Katrinl
2 maj 2012 18:51
Tack Sierra, då känns det tryggt :)

Lite andra funderingar....Hotell i Bangkok? Någon som har tips? Eller iallafall vilket område är trevligt att bo i?
3 maj 2012 11:36
Förutom lägenhetshotellet Marriot Mayfair (som är riktigt bra) så kan jag rekommendera Holiday Inn på Ploenchit Road http://www.sawadee.com/hotel/bangkok/holidayinn/&p=sawasdee.com&lg=se - kanonbra läge ett fåtal meter till sky train. Det tog max 20 minuter att promenera bort till Silom Square & MBK - det finns en gångväg under tak som är ihopbyggd med skytrain!

Det finns även ett Holiday Inn på Silom Road - det tog max 10 minuter bort till Sky Train stationen http://www.sawadee.com/hotel/bangkok/holiday/&p=sawasdee.com&lg=se och gångavstånd till Silom Trade Village & nattmarknaden på Silom Road.

Passa på att bo lyxigt i Bangkok - det finns så mycket fina hotell till rena drömpriserna!
Av Macho
5 maj 2012 15:06
Hej.
Om ni skall flyga till Singapore från Langkawi som du skrev så får du tänka på att
åka till Langkawi från Koh Lipe dagen innan, då flyget avgår 08.55.
Det finns ingen båt som avgår så tidigt att ni hinner med flyget.
Detta gäller om ni skall flyga med Airasia.

Instämmer med Sierras förslag på hotell i Bangkok.
Bossotel är ett bra hotell.

MVH Macho
Av Katrinl
5 maj 2012 18:17
Marriot verkar fint men blir nog lite dyrt. Bossotel ser fint ut och till kanonpris. Men de ser inte ut att ha familjerum. Kanske man kan kolla upp om det finns "connecting rooms".

Har förstått att flyget går tidigt från Langkawi men då får vi lite mer tid i Singapore :)

Fler funderingar.... Uppmärksammas vår nyår på något sätt på Koh Lipe?
Av Sierra
5 maj 2012 18:59
Skicka ett mail med din fråga ang rummen på Bossotel.

Nyår firas på Lipe. Det är Peak season då och många turister så det märks med fyrverkerier mm :-)
Av Marilcj
7 maj 2012 22:14
Kan rekomendera AsiaHotel i Bangkok annars!
Bra hotell till bra pris och med ett bra läge, Skytrain har hållplats precis vid hotellet så man kommer rakt in på 2a vån!
Tar man tåget fr Flygplatsen så är det bara att byta vid ändhållplatsen o åke en station till Asia!
Skytrain tar en lätt till helgmarknaden, floden mm & dessutom har man bara max 10 min promenadväg ner till MBK mfl köpställen!

Bekanta till oss åkte runt i julas, var med oss till Bangkok först o sedan några dagar hos oss sen for de vidare ner till öarna, det enda de bokade hemifrån var nätterna i Bangkok och lgh nere hos oss, resten bokade de under resans gång, julhelgen är numera inte så mycket dyrare än övriga tider under säsongen!
Asiatravel.com använder vi oss flitigt av när vi bokar i Thailand, många gånger hittar man hotell o likn billigare där än när man bokar direkt hos hotellen!

Hoppas ni får en trevlig resa!
Av Katrinl
9 maj 2012 17:40
Asia hotel verkar fint men de ser inte ur att ha familjerum. Vill nog iallafall boka. Tycker det är skönt att slippa lägga tid på att leta och välja på plats

Vår reserutt verkar bli såhär

Bangkok 3 nätter
Koh Lanta 7 nätter
Koh Lipe 5 nätter
Langkawi
3 nätter
Singapore
1 natt

Vi har bokat Perak hotell i Singapore och kollar på Bossotel i Bangkok.

Men vart ska vi bo på öarna?
Koh Lanta. Vi bor gärna på Long beach. Här bor vi gärna liten bit ifrån charterställena. Längst söderut kanske? Någon som bott på Nakara bech resort ?
Koh Lipe. Vi vill inte bo där det är som flest longtailbåtar. ??
Langkawi. Kanske på stranden Pantai Cenang beach? Men vart?

Tack för alla svar. Det är så roligt att planera när man får så många bra tips.
Av Marilcj
9 maj 2012 17:52
Familjerum saknar de på Asia men aldrig problem m extra säng eller är alternativet connectionsdoors!
Har aldrig testat att boka m 2 extra sängar så vet inte om de funkar men har vid några tillf haft connectiondoors!
Av Sierra
9 maj 2012 18:35
Citerat från katrinl:
Koh Lipe. Vi vill inte bo där det är som flest longtailbåtar. ??
Langkawi. Kanske på stranden Pantai Cenang beach? Men vart?
Hur vill ni bo på Lipe, alltså vilken service och hur mycket får det kosta?

På Langkawi rekommenderar jag Beach Garden Resort på Pantai Cenang. Det är ett litet mysigt ställe vid beachen som har endast 13 rum varför tidig bokning är ett måste. De har ett stort familjerum med 3 sängar men de ställer gärna in en säng till. Du har bilder och info i mina resealbum.
Vi har bott på Beach Garden de fyra senaste åren och trivs förträffligt.
http://beachgardenresort.com/index.asp
Av Katrinl
9 maj 2012 18:51
Asia hotel verkar fullbokat de nätter vi är ute efter, tyvärr.

På Lipe vill vi nog ha ett trevligt familjärt ställe. Ingen direkt lyx men fräscht. Oj, vad får det kosta? 1000 kr/ natten, gärna mindre? Är det rimligt?
Ska genast kolla in länken på Beach garden
Av Marilcj
9 maj 2012 21:49
Det är bara för tidigt att boka dom nu...vi var utför samma sak för 1 år sedan, men när vi sen gick in i sept så var det inga problem och kompisarna bokade på plats!
Sen beror det lite på vilken sajt man använder sig av ibland!
Av Sierra
9 maj 2012 22:35
Citerat från katrinl:
På Lipe vill vi nog ha ett trevligt familjärt ställe. Ingen direkt lyx men fräscht. Oj, vad får det kosta? 1000 kr/ natten, gärna mindre? Är det rimligt?
Det finns inte många ställen på Lipe som har familjerum om man inte vill bo riktigt dyrt. Ni är ju där över peak season dessutom så "The Reef" är ett av få alternativ till rimligt pris. Det ligger knappt 5 min promenad från Sunrise Beach och är ett riktigt trevligt fräscht ställe där du får mycket för pengarna, ca 800 SEK/natt för rummet som innehåller det mesta inkl frukost för fyra. De har endast ett familjerum så det gäller att bestämma sig.

Lipe är en liten ö så det spelar egentligen ingen roll var man bor då du snabbt flyttar dig mellan beacherna.

http://www.thereefkohlipe.com/
Av Katrinl
10 maj 2012 09:30
Förstår att det är svårt över nyår på Lipe.
Har varit inne på sajten kohlipehotell.se och där finns det familjerum till bra pris både på Mountain resort och på Bundhaya resort. Går det att lita på den bokningsajten? Jag har inte provat att genomföra någon bokning. Vilket utav de resorten skulle ni i så fall rekommendera?

Beach garden på Langawi har svarat på mejl och de var tyvärr fullbokade..
Av Sierra
10 maj 2012 09:49
Jag har ingen koll på kohlipehotell.se.

Vid Bundhaya ligger många båtar då det är där immigration ligger vilket innebär att resande från/till Langkawi passerar där. Bortsett från det är Bundhaya ok. Det var därför jag inte nämnde Bundhaya i mitt svar.

Mountain är bra och de har många nya bungalows.

Jag anade att Beach garden var fullbokat men ett alternativ kan vara Malibest Resort på Pantai Cenang. Även de har familjerum. Ej frukost. http://malibestresort.com/
Av Katrinl
12 maj 2012 22:21
Både Bundhaya och Mountain är redan fullbokade...suck. Åtminstonde just nu, kan det ändras?

Sierra, i en tråd från förra året skrev du om en sidan kohlipethailand.com som inte la ut sina hotell förrän lite senare.. Vet du möjligen om det är så i år också? Kan man ha lite is i magen och vänta lite? Jag har fortfarande the Reef i bakhuvudet men önskar ju egentligen boende närmare strand, vilken som helst!

Blir knäpp av letande på alla möjliga olika sidor som får fram olika priser och tillgänglighet. Är väldigt glad för den hjälp som jag får här! Fler får gärna komma med tips!!
Tack
Av Marilcj
12 maj 2012 22:32
I många fall släpps det undan för undan även när det gäller boende, men vissa kan ju helt klart redan vara fullbokade!
Många gånger som vi "lurat oss själva!" med att det redan varit fullbokat när man kollat nu i april-juni och istället bokat annat och sedan fram i okt-nov har det helt plötsligt funnits boende!

Är era "första alternativ" bokade allaredan hade jag nog valt att ha lite is i magen o lugnat mig lite och kollat hur det ser ut lite längre fram istället....det är ju ingen panik ännu!
Av Sierra
12 maj 2012 22:40
Både Bundhaya och Mountain har släppt en del rum till olika bokningssajter, bl a kohlipethailand.com.

Kohlipethailand.com uppdaterar fn sin site vad gäller ferries och hotell för den kommande högsäsongen. Det arbetet skall vara klart i slutet av denna månad (maj) varför det är klokt att titta in där de dagar som kommer. Just nu kan du där endast boka på Jacks Jungle i december men där finns ej familjerum eller möjlighet till extra säng. Jack´s Jungle ligger ej heller vid någon beach men nära Sunset Beach...bra pris dock.
Av Katrinl
12 maj 2012 23:08
Du är som ett uppslagsverk Sierra. Och snabb!

Tack då väntar jag lite och har koll varje dag. Höll på att ge upp Koh Lipe!

Så tacksam!
Av Katrinl
12 maj 2012 23:15
Självklart tack även till Marilcj! Du har ju samma tanke där. Skönt att höra att ni varit med om att det kan ändra sig för som sagt, jag började ge upp Koh Lipe.
Tack tack!!
Av Marilcj
13 maj 2012 09:57
Så lite så, efter alla år i Thailand så har man lärt sig någorlunda hur de funkar!
Hoppas du passat på och gått in på Sierras sida och kollat hans filmer, bilder o bloggar mm framför allt det fr Thailand!
Av Katrinl
17 juni 2012 20:36
Tack för tipset. Vi har redan bokat Mountain resort genom hotels2thailand.com. Vet du om det är en pålitlig sida? De har svarat snabbt och bra på förfrågan iallafall.
Vår resa börjar ta form och vi har hittils bokat Slow Down 5 nätter på Lanta, Papillon 2 nätter på Lanta, Mountain på Lipe 5 nätter, Favehotel på Cenang beach på Langkawi, 3 nätter och 1 natt på Perak hotel i Singapore.
Anledningen till att vi byter på boende på Lanta har bara att göra med att de bara hade 5 nätter på Slow Down och efter övervägande (och letande) tror vi att det boendet passar oss bra. Vi vill gärna bo i lägenhet (på stranden) då vi får vara hela familjen samlad på julafton.
Vet att det blir många boenden men dock bara tre öar. Vi gillar att röra på oss och vi vill se flera ställen så här första gången till Thailand.
Vi har Bangkok kvar... Tittar där på Evergreen hotel eller Abloom service apartments. Är det någon som bott på något av dem?
Av Sierra
17 juni 2012 23:11
Jag vet att hotels2thailand.com är en pålitlig sida så du kan vara lugn.

Fave Hotel som är ett relativt nytt hotell ligger inte vid Cenang beach utan närmare Tengah beach. Det är ca 500 m till Tengah och ca 1000 m till Cenang. Jag har varit utanför hotellet som ser fräscht ut i en modern boutique stil.
Av Katrinl
18 juni 2012 07:27
Tack, då litar jag på hotels2thailand.
Jag förstod att Fave hotel ligger en bit från stranden men det var svårt att hitta hotell på Langkawi till ok pris. Det är avbokningsbart så jag ska hålla lite koll framöver.
20 juni 2012 23:16
Hej!

Long Beach är fantastiskt!

Vi (barnfamilj) har trivts jättebra på Nakara, men det är ganska "turistigt" och tillrättalagt.

Ett ställe på Long Beach som ligger oss varmare om hjärtat är Sayang Beach Resort på Long Beach, fantastiskt bra ställe, bra priser, bra standard, god frukost och fin mat.
Dock ingen pool, men typ allt annat man kan önska :-)

Ligger ganska långt norrut på Long Beach!
Av Katrinl
29 sep. 2012 20:41
Hej alla
Nu börjar resan att bli verklighet och ville bara uppdatera våra val av boende. I Bangkok bor vi på Abloom apartments 17-20/12, Koh Lanta på Slow down lanta 20-25/12 och Papillon 25-27/12, Koh Lipe på Mountain resort 27/12-1/1, Langkawi på Malibest resort 1-4/1 och i Singapore 4/1 på Perak hotel. Vi har en häftig resa framför oss och det ska bli så spännande. Längtar!! Någon som har bott på eller ska bo på någon av dessa?
Tar gärna emot "detta får ni inte missa" tips:)
Jag undrar om någon har bra koll på shopping i Bangkok? Jag har ju läst en del om de olika shoppingcentrum som finns men skulle bli glad av åsikter om och beskrivning av de olika ställena.

Tack alla för era tips så här långt i planeringen!!
Av Miliam
30 sep. 2012 09:08
Hej!... Koh Lipe är helt klart det bästa du kommer se i Thailand. Vi var där för snart 2 år sedan. Moutin Resort är så himla häftigt och ligger fantastiskt fint. Vill önska dig än härlig resa...

mvh
21 jan. 2013 14:21
Hej Katrinl!
Hur blev resan? Berätta! Vad var bäst? Vad var sämst?
Hur var priserna denna säsong (jul och nyår)? Var det mycket dyrare med boende och mat, som man hört?

Jag vill veta allt! :D
Av Katrinl
23 jan. 2013 15:35
Vi är hemma efter en fantastisk resa. Vi var i Bangkok, Koh Lanta, Koh Lipe, Langkawi och Singapore. Jag hade läst på mycket innan och mycket var som jag förväntat mig. Bara väldigt spännande att vara på platser jag läst mycket om. Men måste säga två saker som vi blev överrumplade av. För det första att det var så skitigt och skräpigt på de mest oväntade ställen. Tex en ödetomt med rivningshus precis brevid värsta shoppinghuset i Bangkok eller på vackraste stranden jag någonsin sett var det en lång sträng med allehanda skräp som förmodligen spolats upp. Allt från glas, plast, underkläder och gamla sandaler. Finns inget intresse att hålla rent. Förstår ju att det beror på turister, som mig själv, men ändå. För det andra vart jag förvånad över att de var så dåliga engelska. Det är ju ändå turistorter vi besökt. På Langkawi och i Singapore upplevde vi inte detta
De bästa dagarna är de med utflykter och när man upplever saker. Men där emellan behöver man de där dagarna som man petar med tårna i sanden och läser en bok. Bästa shoppingen var i Singapore, bästa stranden fanns (såklart) på Koh Lipe och Langkawi bjöd på naturupplevelser med bad i vattenfall och djungel.
Priser? Första gången för mig så såklart var det billigt!

TACK alla ni som hjälpt till med vår planering, guld värt!
Av Ellano
23 jan. 2013 22:26
Hej Katrin jag funderar på att boka samma hotell som du bodde på i Bangkok vad tyckte du om det ? var det prisvärt ? Hur var poolområdet ?
Av Katrinl
24 jan. 2013 21:13
På Abloom apartments bodde vi i en stor lägenhet med två badrum. Fräsch och bra. Poolen helt okej och ett litet gym vid poolen. Det låg på en paralellgata till en större gata där airtrain station fanns. Det fanns en genväg genom ett hus som hotelllets gäster hade tillgång till. Funkade bra.
Bäst var service nivån. För att gör lång historia kort så var det så att vi glömde passen i safteyboxen på rummet. Kom på detta när vi var på flygplatsen. Slängde mig i en taxi tillbaka och ringde hotellet för att tala om läget och frågade om de kunde gå upp och hämta passen i boxen så jag kunde ta dem i receptionen. Det var rätt bråttom kan man säga....De gjorde långt mer än så. Den oerhört trevlige doorman som arbetade där satte sig i hotellets tuktuk och mötte upp på halva vägen!! Kan absolut rekommendera att bo där :)
28 jan. 2013 10:34
Tack för svaret Katrinl. Va gött att resan var fin!
Jag är grymt sugen på Koh Lipe, men en dam/herre i en annan tråd sa att det stället inte är att rekommendera under jul och nyår då den kan vara lite "överbefolkad" då.. Vad säger du om det? Kände du av det? Lika undrar jag över Koh Lanta, som jag hört ska kallas "svenskön".. Fick du den känslan å?
Av Katrinl
29 jan. 2013 21:39
Det var inte överbefolkat på Lipe över nyår. Det var bara på nyårsafton det var fullt med firande folk på Pattaya beach. Undrade nästan var alla plötsligt kom från.
Japp, Koh Lanta var svenskön. Men vad gör det? Turist som turist. Vi bodde dels på klong dao beach och dels på Long beach. Klong dao gillade vi inte. Den var långgrund och sanden var hårt packad. Ingen drömstrand. Long Beach var mycket bättre.