Thailand nybörjare

8 feb. 2019 13:36
Visningar: 265
Hej, i höst tänkte vi ta en resa till Thailand med familjen. Barnen är 8 och 10 år. Vi kommer åka endast tio dagar (ca). Vi vill inte åka charter utan jag bokar själv. Nu har jag massa frågor som jag hoppas kunna få hjälp med.
Först vad är smartast gäller bokning. Jag söker själv på skyscanner osv. Är det bästa att boka nu eller vänta? Har vänner som tar en flygstol med charterbolag ner men vågar man vänta och chansa?
Boende, ska man boka på plats eller är det klokast att boka redan nu, via booking/hotels etc?

Var ska man resa? Vi vill bara åka till sol värm bad. Gärna lite lugnare ställe då vi inte kommer gå ut och festa på kvällarna. Bra stränder, ev kommer en av de vuxna dyka, men gärna snorkling för oss alla .
Koh lanta? koh Samui? Puket? småställen kom jum eller liknande? Vi är ju bara där kort tid så hur tänka? Vi vill helst inte åka runt, möjligen att man stannar på väg till något?
Beroende på var man åker, hur tar man sig dit?
Det är framförallt koh lanta som jag tittat på, flyger man till Bankbok? Puket?Krabi? Hur ta man sig vidare?
Vi är inte speciellt beresta.

Ni som kan och vill dela med er.

Tack så mkt.
Av Bibby
8 feb. 2019 19:01
Med alla de frågorna är det nog bäst att boka charter, har du inte svaret på gissningsvis hälften av dina frågor så ska man nog inte boka själv.
8 feb. 2019 20:16
Höst säger du, men titta på bif länk så finner du lite info om när ni inte skall åka. Tidigare än November är alltså lite chansartat, regnmässigt. Varmt är det alltid...
Annars tycker jag du ska fortsätta med dina funderingar att boka själv. Man måste ju börja någon gång om man ska lära sig. Alla är ju inte födda med kunskap och erfarenhet.
Läs om några resmål som verkar lockande för dig och slå till. Första gången i Thailand så är allt fantastiskt och nästa gång så vet du mer.
Prismässigt så är biljett till Bangkok normalt billigast och att flyga inrikes är otroligt billigt, vilket du kan se på skyscanner.
Att boka idag är kanske i tidigaste laget, men om några månader och även bostad.
Att springa runt på plats och hitta bostad kan vara besvärligt så här i början, dessutom talar inta alla thailändare begriplig engelska.
Väl framme efter en lång resa är det skönt att ha en bäddad säng som väntar.
Informera dig via nätet eller kanske du får mer tips här, av någon annan som har lust att svara på dina frågor...

https://www.asiatours.se/blog/nar-ska-man-aka-till-thailand.htm
9 feb. 2019 12:30
Hej
Här kommer en länk där du kan se hur vädret förväntas vara när du ska åka. Ingen hets med att boka -det är ju inte högsäsong. Ni borde kunna hitta bra reguljära biljetter till Bangkok till ett rimligt pris, eller flygstolar ner till södra Thailand om ni föredrar det . OBS ni vill inte åka till Ko Samui och närliggande öar eftersom de har regnperiod hela hösten.

https://www.travelfish.org/weather/thailand/november
9 feb. 2019 17:34
1.Bestäm er var ni vill åka
2. börja kolla flygpriser. Priserna går upp och ner och ibland är det någon kampanj
3. hotellen kommer ha plats om ni väljer att åka i november. så det kan ni vänta med.

Vi har själv bokat Thailand i November och köpte flygbiljetter för ca en månad sedan. Hittade ett under samma period ett erbjudande på ett hotell och slog till på det. det kommer vara varmt men finns risk för regn, men vädret styr man ju inte över. Bara gör a det bästa av resan och njuta!
11 feb. 2019 11:46
Citerat från Bibby:
Med alla de frågorna är det nog bäst att boka charter, har du inte svaret på gissningsvis hälften av dina frågor så ska man nog inte boka själv.
Tack men nej tack.
11 feb. 2019 16:49
Tack för alla tips. Det lutar åt slutet av nov början på december. Har varit runt lite typ europa, arabvärlden maldiverna osv och har alltid bokat själv men aldrig till Thailand därav en del frågor. Thailand är ju ett så pass vältrafikerat land att det finns en oändlig ström av turister och flygbolag. Nog om det. Då blir det södra Thailand och min fråga blir då om vi åker till krabi. Är det värt att stanna där eller är det bättre att ta sig ut till koh lanta? Fett med tanke på resans längd.
Tack så mkt för all input.
11 feb. 2019 17:55
Hej!

Min dotter reste runt i Thailand en månad i december 2018. Läs gärna hennes reportage på
https://www.evas-restips.se/thailand2/

lycka till med planering! KUL!
Av Toande
12 feb. 2019 12:03
ta koh lanta o klong dao stranden , , nära till phiphi el andra utflykter
Av Tuktuk
12 feb. 2019 14:43
Kanske Hua Hin Beach. minivan lr buss från Suvarnabhumi typ ca 100kr. Mycket nordbor där.
Koh Samui party , Koh lanta bra ,men lång resa jämfört med hh.
1tim från Huahin Khao Sam Roi Yot National Park mm.
Medlemmen har tagit bort svaret
Koh Lanta kombination?
Thailand Kattenroos, 15 maj 2019
Updaterad av Hanna80 för 5 dagar sedan
4
Vi planerar resa till Koh Lanta (Klong Nin) men vill kombinera med annan ö. Funderar på Phi phi, Koh Ngai, Kradan etc. Vad ska vi välja? 😀 Har ni tips på sköna lugna ställen inte alltför långt bort. Vi är 2vuxna och en 3åring. ... Hanna80: Hej Kattenroos! Vi tänker oss samma upplägg. Koh Lanta en ...
Paradisöar
Thailand Motorparen, 12 juni 2019
Updaterad av Motorparen för 5 dagar sedan
4
Hej. Jag undrar om någon har tips på öar på västsidan av Thailand som ni anser vara paradisöar. Vi har varit på Koh Lipe, Koh Bulon, Koh Mook och Koh Ngai.Dessa öar har varit fantastiska, små och otroligt charmiga. Vill gärna ha tips ifrån er på liknande öar. /Anders O ... Josefinesresa: Är ...
Koh Chang och mer?
Thailand Cathatuna, 2 juni 2019
Updaterad av Al57 för 1 vecka sedan
6
Hej, tacksam för lite hjälp på traven! Vi åker runt lucia och hem en månad senare. Koh Chang är obesökt så det lutar åt att vi åker dit. Men en månad känns länge på samma ö. Vilka mer ställen rekommenderas? Har mest varit i södra Thailand förut. ... Al57: Hej. Vi var på Koh Chang för 5-6 år ...
Taxi
Thailand Mariagorthon, 3 juni 2019
Updaterad av Mariagorthon för 1 vecka sedan
5
Någon som vet vad det kostar att ta taxi från Krabi flygplats till koh lanta .M.v.h Mia ... Mariagorthon: >Citerat från Ansun: >Vi betalade 2000 bath för 2 personer i egen bil med AppleTravelLanta. >Har du Facebook? Boka genom direktmeddelanden med honom, han heter Stuart Appletravel Keith på ...
Ge mig era bästa tips ang nyår i Asien och ställen att semestra efter det
Thailand Annakalle, 25 maj 2019
Updaterad av Klara_maria för 3 veckor sedan
6
Hej Vi är en familj (med ”stora” barn) som funderar på att åka iväg runt 28/12 för arr fira nyår i Asien. Vi vill vara på ett ställe där ”det händer” Funderar på Hongkong, Bangkok, Kuala Lumpur ect. Sedan tänker vi ett ställe med sol och bad. Vart rekommenderar ni att vi firar nyår? Vart ...
Icke återbetalningsbara hotellrum
Thailand Kizz, 5 maj 2019
Updaterad av Robbowan för 6 veckor sedan
3
Vi ska åka till Thailand i feb-mars 2020 och har varit inoch kollat hotell på Agoda och Booking. De flesta är icke återbetalningsbara. Är det någon som vet om det kommer att ändras under tid? ... Robbowan: Finns ju både fördelar och nackdelar med det i o m att det brukar vara lägre än rack rate. ...

Om Thailand Asien

Stora delar av Thailand är rena paradiset för oss svenskar. Här finns underbar mat, sol och tusentals vita sandstränder omgivna av palmer.

De stora badorterna ligger i södra delen av landet, här finns bland annat Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller.

Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass.

Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd.

Det finns tusentals museer runt om i Thailand om både historia, arkeologi, krig och konst. Men det märkligaste av alla ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Här finns fler än 300 flaskor fyllda med små skepp, palats, tempel och andra fantastiska skapelser.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26