Thailand nybörjare

8 feb. 2019 13:36
Visningar: 196
Hej, i höst tänkte vi ta en resa till Thailand med familjen. Barnen är 8 och 10 år. Vi kommer åka endast tio dagar (ca). Vi vill inte åka charter utan jag bokar själv. Nu har jag massa frågor som jag hoppas kunna få hjälp med.
Först vad är smartast gäller bokning. Jag söker själv på skyscanner osv. Är det bästa att boka nu eller vänta? Har vänner som tar en flygstol med charterbolag ner men vågar man vänta och chansa?
Boende, ska man boka på plats eller är det klokast att boka redan nu, via booking/hotels etc?

Var ska man resa? Vi vill bara åka till sol värm bad. Gärna lite lugnare ställe då vi inte kommer gå ut och festa på kvällarna. Bra stränder, ev kommer en av de vuxna dyka, men gärna snorkling för oss alla .
Koh lanta? koh Samui? Puket? småställen kom jum eller liknande? Vi är ju bara där kort tid så hur tänka? Vi vill helst inte åka runt, möjligen att man stannar på väg till något?
Beroende på var man åker, hur tar man sig dit?
Det är framförallt koh lanta som jag tittat på, flyger man till Bankbok? Puket?Krabi? Hur ta man sig vidare?
Vi är inte speciellt beresta.

Ni som kan och vill dela med er.

Tack så mkt.
Av Bibby
8 feb. 2019 19:01
Med alla de frågorna är det nog bäst att boka charter, har du inte svaret på gissningsvis hälften av dina frågor så ska man nog inte boka själv.
8 feb. 2019 20:16
Höst säger du, men titta på bif länk så finner du lite info om när ni inte skall åka. Tidigare än November är alltså lite chansartat, regnmässigt. Varmt är det alltid...
Annars tycker jag du ska fortsätta med dina funderingar att boka själv. Man måste ju börja någon gång om man ska lära sig. Alla är ju inte födda med kunskap och erfarenhet.
Läs om några resmål som verkar lockande för dig och slå till. Första gången i Thailand så är allt fantastiskt och nästa gång så vet du mer.
Prismässigt så är biljett till Bangkok normalt billigast och att flyga inrikes är otroligt billigt, vilket du kan se på skyscanner.
Att boka idag är kanske i tidigaste laget, men om några månader och även bostad.
Att springa runt på plats och hitta bostad kan vara besvärligt så här i början, dessutom talar inta alla thailändare begriplig engelska.
Väl framme efter en lång resa är det skönt att ha en bäddad säng som väntar.
Informera dig via nätet eller kanske du får mer tips här, av någon annan som har lust att svara på dina frågor...

https://www.asiatours.se/blog/nar-ska-man-aka-till-thailand.htm
9 feb. 2019 12:30
Hej
Här kommer en länk där du kan se hur vädret förväntas vara när du ska åka. Ingen hets med att boka -det är ju inte högsäsong. Ni borde kunna hitta bra reguljära biljetter till Bangkok till ett rimligt pris, eller flygstolar ner till södra Thailand om ni föredrar det . OBS ni vill inte åka till Ko Samui och närliggande öar eftersom de har regnperiod hela hösten.

https://www.travelfish.org/weather/thailand/november
9 feb. 2019 17:34
1.Bestäm er var ni vill åka
2. börja kolla flygpriser. Priserna går upp och ner och ibland är det någon kampanj
3. hotellen kommer ha plats om ni väljer att åka i november. så det kan ni vänta med.

Vi har själv bokat Thailand i November och köpte flygbiljetter för ca en månad sedan. Hittade ett under samma period ett erbjudande på ett hotell och slog till på det. det kommer vara varmt men finns risk för regn, men vädret styr man ju inte över. Bara gör a det bästa av resan och njuta!
11 feb. 2019 11:46
Citerat från Bibby:
Med alla de frågorna är det nog bäst att boka charter, har du inte svaret på gissningsvis hälften av dina frågor så ska man nog inte boka själv.
Tack men nej tack.
11 feb. 2019 16:49
Tack för alla tips. Det lutar åt slutet av nov början på december. Har varit runt lite typ europa, arabvärlden maldiverna osv och har alltid bokat själv men aldrig till Thailand därav en del frågor. Thailand är ju ett så pass vältrafikerat land att det finns en oändlig ström av turister och flygbolag. Nog om det. Då blir det södra Thailand och min fråga blir då om vi åker till krabi. Är det värt att stanna där eller är det bättre att ta sig ut till koh lanta? Fett med tanke på resans längd.
Tack så mkt för all input.
11 feb. 2019 17:55
Hej!

Min dotter reste runt i Thailand en månad i december 2018. Läs gärna hennes reportage på
https://www.evas-restips.se/thailand2/

lycka till med planering! KUL!
Av Toande
12 feb. 2019 12:03
ta koh lanta o klong dao stranden , , nära till phiphi el andra utflykter
Av Tuktuk
12 feb. 2019 14:43
Kanske Hua Hin Beach. minivan lr buss från Suvarnabhumi typ ca 100kr. Mycket nordbor där.
Koh Samui party , Koh lanta bra ,men lång resa jämfört med hh.
1tim från Huahin Khao Sam Roi Yot National Park mm.
Av Tuktuk
12 feb. 2019 14:58
Boka inte med Norwegian ,, nära konkurs eller uppköpta. Airchina jobbigt över Peking. -Qatar Thai Finnair bra.
Thai air ligger nu på 15K tr. direkt flyg. qatar 13K. Jag skulle boka i slutet av Juli
Thailand i sommar
Thailand Analeina, 17 feb. 2019
Updaterad av Analeina för 10 timmar sedan
11
Nionde gången jag åker till Thailand, men första gången under svensk sommar. Jag vill ha bra väder, värme, sol och så lite regn som möjligt. Är det till Koh Samui, Koh Pha Ngan och Koh Tao jag ska åka då? Eller ska jag satsa på Koh Samet och öarna däromkring? Kan jag ens förvänta mig bra väder ...
Ofrivillig ändring av flygtid, risk att missa anslutning, hjälp!
Thailand Feliandy, 28 jan. 2019
Updaterad av Asdfgh för 2 dagar sedan
11
Hej, har bokat resa till thailand i år igen, vi köpte flygresan till bangkok reguljärt för ett tag sedan. Nu i helgen bokade vi resan från bangkok - hat Yai för att sedan ta oss till Koh Lipe. Vi skulle anlända på Suvarnabhumi flygplats med Qatar 05:30 och flyget till Hat Yai skulle gå 08:20 för ...
Färja koh lipe Langkawi
Thailand Anma00, 14 feb. 2019
Updaterad av Anma00 för 4 dagar sedan
10
Hej Jag undrar om någon vet vad piren heter i Langkawi dit färjan går? Är det långt till shopping från piren. Tips på hyfsat hotell i närheten. Anna ... Sierra: Ni måste passera Lipe på väg till Langkawi då ni lämnar Thailand där och immigration måste cleara era pass. Om ni skall tillbaka ...
Hjälp!
Thailand Spionas, 27 jan. 2019
Updaterad av Crappyusrname för 4 dagar sedan
10
Hej! Vi är en familj med två yngre barn som i dagsläget bokat flyg till Singapore samt därefter flyg till Langkawi. Tanken är att vi skall vara borta hela mars. Nu till problemet: Vi vet inte riktigt vart vi skall ta vägen! Vi har fått en ambivalent bild av Langkawi och vet inte om det ...
Yoga på Koh Lipe?
Thailand Abelardina, 7 feb. 2017
Updaterad av Malinsb för 1 vecka sedan
4
Någon som kan rekommendera yoga klasser på Koh Lipe? Har hittat ett ställe genom att googla, men det finns kanske fler? Gärna på/nära Pattaya beach. ... Malinsb: Svarar här trots gammal diskussion, om någon annan söker på samma info. https://www.facebook.com/yogalarsson/ Yoga Larsson kör yoga ...
5 dagars overstay från BKK
Thailand Perreg72, 11 feb. 2019
Updaterad av Perreg72 för 1 vecka sedan
3
Hej alla,. Undrar om någon kan hjälpa mig med den senaste infon. Befinner mig nu med familjen på Koh Lanta. Fru och 2 små barn. Inser att vi fick hjärnsläpp när vi bokade våra biljetter och kommer vara borta i 35 dagar, dvs 5 dagars overstay vid utresa från BKK. Jag vet att det är ...

Om Thailand Asien

Stora delar av Thailand är rena paradiset för oss svenskar. Här finns underbar mat, sol och tusentals vita sandstränder omgivna av palmer.

De stora badorterna ligger i södra delen av landet, här finns bland annat Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller.

Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass.

Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd.

Det finns tusentals museer runt om i Thailand om både historia, arkeologi, krig och konst. Men det märkligaste av alla ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Här finns fler än 300 flaskor fyllda med små skepp, palats, tempel och andra fantastiska skapelser.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26