Thailand nybörjare

8 feb. 2019 13:36
Visningar: 362
Hej, i höst tänkte vi ta en resa till Thailand med familjen. Barnen är 8 och 10 år. Vi kommer åka endast tio dagar (ca). Vi vill inte åka charter utan jag bokar själv. Nu har jag massa frågor som jag hoppas kunna få hjälp med.
Först vad är smartast gäller bokning. Jag söker själv på skyscanner osv. Är det bästa att boka nu eller vänta? Har vänner som tar en flygstol med charterbolag ner men vågar man vänta och chansa?
Boende, ska man boka på plats eller är det klokast att boka redan nu, via booking/hotels etc?

Var ska man resa? Vi vill bara åka till sol värm bad. Gärna lite lugnare ställe då vi inte kommer gå ut och festa på kvällarna. Bra stränder, ev kommer en av de vuxna dyka, men gärna snorkling för oss alla .
Koh lanta? koh Samui? Puket? småställen kom jum eller liknande? Vi är ju bara där kort tid så hur tänka? Vi vill helst inte åka runt, möjligen att man stannar på väg till något?
Beroende på var man åker, hur tar man sig dit?
Det är framförallt koh lanta som jag tittat på, flyger man till Bankbok? Puket?Krabi? Hur ta man sig vidare?
Vi är inte speciellt beresta.

Ni som kan och vill dela med er.

Tack så mkt.
Av Bibby
8 feb. 2019 19:01
Med alla de frågorna är det nog bäst att boka charter, har du inte svaret på gissningsvis hälften av dina frågor så ska man nog inte boka själv.
8 feb. 2019 20:16
Höst säger du, men titta på bif länk så finner du lite info om när ni inte skall åka. Tidigare än November är alltså lite chansartat, regnmässigt. Varmt är det alltid...
Annars tycker jag du ska fortsätta med dina funderingar att boka själv. Man måste ju börja någon gång om man ska lära sig. Alla är ju inte födda med kunskap och erfarenhet.
Läs om några resmål som verkar lockande för dig och slå till. Första gången i Thailand så är allt fantastiskt och nästa gång så vet du mer.
Prismässigt så är biljett till Bangkok normalt billigast och att flyga inrikes är otroligt billigt, vilket du kan se på skyscanner.
Att boka idag är kanske i tidigaste laget, men om några månader och även bostad.
Att springa runt på plats och hitta bostad kan vara besvärligt så här i början, dessutom talar inta alla thailändare begriplig engelska.
Väl framme efter en lång resa är det skönt att ha en bäddad säng som väntar.
Informera dig via nätet eller kanske du får mer tips här, av någon annan som har lust att svara på dina frågor...

https://www.asiatours.se/blog/nar-ska-man-aka-till-thailand.htm
9 feb. 2019 17:34
1.Bestäm er var ni vill åka
2. börja kolla flygpriser. Priserna går upp och ner och ibland är det någon kampanj
3. hotellen kommer ha plats om ni väljer att åka i november. så det kan ni vänta med.

Vi har själv bokat Thailand i November och köpte flygbiljetter för ca en månad sedan. Hittade ett under samma period ett erbjudande på ett hotell och slog till på det. det kommer vara varmt men finns risk för regn, men vädret styr man ju inte över. Bara gör a det bästa av resan och njuta!
11 feb. 2019 11:46
Citerat från Bibby:
Med alla de frågorna är det nog bäst att boka charter, har du inte svaret på gissningsvis hälften av dina frågor så ska man nog inte boka själv.
Tack men nej tack.
11 feb. 2019 16:49
Tack för alla tips. Det lutar åt slutet av nov början på december. Har varit runt lite typ europa, arabvärlden maldiverna osv och har alltid bokat själv men aldrig till Thailand därav en del frågor. Thailand är ju ett så pass vältrafikerat land att det finns en oändlig ström av turister och flygbolag. Nog om det. Då blir det södra Thailand och min fråga blir då om vi åker till krabi. Är det värt att stanna där eller är det bättre att ta sig ut till koh lanta? Fett med tanke på resans längd.
Tack så mkt för all input.
Av Toande
12 feb. 2019 12:03
ta koh lanta o klong dao stranden , , nära till phiphi el andra utflykter
Av Tuktuk
12 feb. 2019 14:43
Kanske Hua Hin Beach. minivan lr buss från Suvarnabhumi typ ca 100kr. Mycket nordbor där.
Koh Samui party , Koh lanta bra ,men lång resa jämfört med hh.
1tim från Huahin Khao Sam Roi Yot National Park mm.
Medlemmen har tagit bort svaret