Thailand

17 jan. 2010 10:57
Visningar: 473
Vi är två personer som för första gången skall bagpacka från bangkok till södra Thailand. Det vi vet är att ett stopp i Cha-am är ett måste för övrigt inget planerat. Vi skulle vilja ha förslag på platser o tips på boende under vår resa. Älskar sol bad samt lite sevärdheter. Skall resa i en månad från mitten på mars.
Av Karten
18 jan. 2010 16:35
Hej, vill ni ha lite lugnare och gemytliga ställen och utan att stöta på för mycket charter turism så vill jag rekommendera Koh Phayam och boende på Buffalo Bay Vacc Resort eller Viijit Bungalows. Ön har ännu inte drabbats av massturismen. Båtarna går från Ranong. Dmitri på Buffalo Bay kan hjälpa till med tips om transfer. Via hoppade av tåget i Lang Suan där han hämtade oss. Det ligger en ca 5 tim med tåg från Hua Hin.
I lilla Lang Suan kan det vara svårt att få tag i egen taxi så då kan det vara bättre att ta sig till Surathani och vidare till Ranong med egen taxi.

Sedan är Bulone och Lipe i Tarutaos ö-grupp härliga öar. ,
Vill ni ha lite mer naturupplevelser så finner ni det på Koh Tarutao. Boende bokas via nationalparkskontoret.

//js
21 jan. 2010 09:37
Här är en bra länk för att få en översikt över öarna & färjeförbindelses & hotell på öarna i södra Thailand: http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

Du kan flyga från ex Bangkok till Krabi för att sedan ta er vidare till ex Koh Lanta - därifrån går det färja alt speedboat ut till öarna.

Ni kan också flyga längre söderut till Trang och sedan ta taxti till färjeläget i Pak bara. Läs mer här: http://www.krabiguiden.se/koh-lipe/

Det kan vara kul att börja på Koh Lipe och sedan "arbeta sig" uppåt mot Krabi och avsluta på ex Koh Lanta!
21 jan. 2010 11:28
Tack för hjälpen. Det verkar vara dit man ska ta sig Koh Lipe!!!!!!!!!!!
21 jan. 2010 13:29
Ja, om det är fantastisk snorkling & kritvita stränder och lugn & ro man är ute efter så passar dessa småöar perfekt!

Från Koh Lanta går det även snorklingsutflykter över dagen till bl a Koh Rok (paradisö med vilda varaner, ingen övernattning på denna ö annat än i medhavd hängmatta), Koh Muuk , Koh Ngai m fl. På de två sistnämnda öarna finns även enkla hotell/bungalows om man vill stanna lite längre.

Läs mer om Koh Lanta: www.lanta.se och svenska Lanta Diver www.lantadiver.com - kanske läge att ta dykcert?
Av Sierra
26 jan. 2010 16:39
Citerat från morran123:
Det låter perfekt. Om man hade tänkt sig att bo några dagar på Ko Samui och sedan åka ner till Trang å vidare ut till Lipe förslag på rutt o boende tack.
Ett alternativ är att ta färjan till antingen Surat Thani eller Don Sak och sedan taxi/minivan till Pak Bara. Det är längre färjetid till Surat Thani än till Don Sak och vägavståndet till Pak Bara är ungefär detsamma, ca 350 km. Det krävs en övernattning i Pak Bara för att ta färjan till Lipe nästa dag.
Boende på Lipe och båttider hittar du här: http://kohlipethailand.com/

En annan möjlighet är att från Don Sak ta taxi/minivan till Koh Lanta (270 km) och speedboat kl 1300 till Lipe. Framme 1600.
Hänger du på första färjan kl 0500 från Samui borde du hinna över dagen....
4 feb. 2010 15:58
Tack för bra tips. Finns det inga fler där ute.

Mvh Morran
Av Bibby
4 feb. 2010 17:09
Citerat från morran123:
Vi är två personer som för första gången skall bagpacka från bangkok till södra Thailand. Det vi vet är att ett stopp i Cha-am är ett måste för övrigt inget planerat. Vi skulle vilja ha förslag på platser o tips på boende under vår resa. Älskar sol bad samt lite sevärdheter. Skall resa i en månad från mitten på mars.
Nyhet för mig men se då till att ha en sida ledig för stämpeln från Cha-Am i ert turistspass.