Tågluff genom Europa sen vidare med flyg till Asien?

5 nov. 2017 19:54
Visningar: 194
Hejsan! Jag ska åka på tågluff genom Europa tsm med en kompis och med de platser som vi vill hinna med kommer vi behöva vara borta längre än 1 mån skulle tro lite över 2 månader, det vi då undrar är om man ska köpa interrail kort för första månaden och då resa i västeuropa där det är lite dyrare och sedan fortsätta vidare till övriga destinationer. Platserna vi vill se är:
Berlin, Hamburg , Amsterdam , Wien , Prag, Paris, Nice , Barcelona, Lissabon, Venedig:, Milano, Florens, Pisa, Neapel, Verona, Valletta, Aten, grekiska öar?, Zagreb, Dubrovnik, öar?, Budapest , Prag , Skopje, Belgrad, Bratislava, Ljubljana, Tirana, Sarajevo, Transsylvanien , (Montenegro), (Monaco)
Vi har i princip bara bestämt att vi vill åka och det är dessa destinationer som har diskkuteras givetvis kommer inte alla att hinnas med men eftersom idén är så pass ny skulle vi uppskatta alla tips vi kan få, nattåg, färjor, budget, ställen man ska stanna över på, billiga boenden osv. Efter Europa resan vill vi åka från sista destinationen med flyg ner till Asien exempelvis Thailand och undrar då om någon vet ifrån vilka europiska städer det går att finna billigast flygbiljetter få till Bangkok? Senare destinationer vi pratat om är Vietnamn, Kambodja, Kina, Bali. Vi har tänkt oss en resa 6-7 mån är detta för lite tid, är resmålen helt orealistiska, kritisera så mycket ni bara kan så får vi en uppfattning av vad vi behöver förändra
Av Birgere
5 nov. 2017 20:11
Lite för bred frågeställning men vilken budget tänker ni er?
Vilken tid på året startar resan?
Åk hem innan ni drar till Asien.
Medlemmen har tagit bort svaret
5 nov. 2017 22:24
Mitt tips är att inte planera för mycket i förväg, boka bara det ni behöver boka och ta det andra under resans gång så kommer ni känna större frihet och kunna ta allt som det kommer, hoppa på saker ni upptäcker på resans gång osv. Ni kommer att möta folk under resan som kan ge tips och inspiration och kan hjälpa till att guida er vidare. Jag har själv aldrig åkt med interrail-kort men de som jag känner som har gjort det har varit väldigt nöjda :) En risk med att åka till alltför många länder under en kort period är dock att allt bara flyter ihop och att man i efterhand glömmer bort saker om de olika länderna så jag hade nog åkt hem iaf nån vecka mellan Europa- och Asienresan. Lite svårt att ge så generella tips men hoppas att det va till nån hjälp.