Studentvisum i USA, panik snälla hjälp

6 juni 2012 16:06
Visningar: 711
Hejhej är ny på sidan men hoppas jag kan få svar i alla fall.
Nu är det så att jag och min kompis båda 17 år ska åka iväg till ett college i usa i sommar på en sommarkurs i 2 veckor. Har varit en väldigt massa visum papper och sånt att fylla i och när jag skulle boka en tid på den amerikanska ambassaden för det allra sista så visade det sig att det inte finns några lediga tider förän den 8 juli. Jag och min vän åker den 1 juli.

Jag vet att ni här kanske inte vet hur vi ska göra men just nu har jag väldigt mycket panik då det är mycket pengar som vi aldrig kan få tillbaka...

Ska ringa ambassaden imorgon när dom öppnar för att förklara hur det ligger till och hopppas på det bästa. Är det någon som har något tips på vad jag ska göra? Ska vi bara gå till ambassaden och hoppas på att dom har en pytteliten stund att klämma in åt oss eller tror ni att allt är kört?
förlåt om hela inlägget varit luddigt men jag är väldigt orolig och har panik för tillfället.
Av Peter_o
8 juni 2012 22:55
Det är ambassaden som är nyckeln till det hela så vi har nog svårt att kommentera.
/PeterO
Av Bibby
8 juni 2012 23:26
Ingen aning men svårt att tänka mig att de bryr sig om en tvåveckorskurs. En termin eller mer kanske men två veckor?? Ni skulle nog gett fan i att söka överhuvudtaget.

Fast då ni redan startat processen så lär ni nog få slutföra den.
8 juni 2012 23:48
Uppdatering: Gick till ambassaden personligen där jag blev ledd av vakter från plats då jag ej hade någon bolat tid. Ringde sedan under öppettiderna och då var det någon som avbokat vilket var väldigt lättande för oss.

Jaa det kan låta löjligt med visum för en tvåveckors kurs men det är så lagen ser ut och att man tydligen behövde ha visumet för att ens komma in på campusområdet på universitetet.