Turistvisum USA 4 månader - Tips mottages

Av Mattie
30 apr. 2014 15:18
Visningar: 679
Hej,

min flickvän ska på utbytestermin till hösten i San Diego. Jag skulle vilja ansöka om turistvisum för att kunna komma över dit under ca 4 månader, början av september till slutet av december. Jag kommer kunna jobba en del på distans men tänkte framförallt passa på att resa runt på västkusten, surfa, dyka etc.

Nu är frågan om vad ni tror att möjligheterna är att bli beviljad ett B-2 turistvisum under dessa 4 månader? Som jag har förstått det så måste man visa att man har starka band till Sverige och att man inte ämnar att immigrera till USA, samt att man har tillräckligt med pengar för att kunna finansiera sin tid där och hemresa.

Jag kommer kunna visa upp besparingar på lite över 100 000 kr. Dessutom så kommer jag erhålla ca 80% av min lön genom att arbeta på distans, något som min arbetsgivare skulle kunna intyga.

Nu är lite frågan vad jag ska trycka på för att bli beviljad ett visum.

Är det positivt eller negativt för min sak att jag kommer jobba lite på distans och därmed får en del lön? Eller frångår jag då turist-biten av visumet och de tycker att jag "bosätter" mig i USA. Jobbet har ingen amerikansk anknytning. Är det bättre att hålla tyst om detta?

Är det positivt eller negativt att min flickvän kommer vara där på studentvisum?

Mottar gärna tips från folk som varit i liknande situation och hur det löste sig.

Mvh Mathias
30 apr. 2014 15:53
Du får inte jobba på turistvisum så den biten är enbart negativt och lär diskvalificera dig för turistvisum.

Åker Du utan jobbiten så har Du väl säkert en bra möjlighet att få visumet om det inte finns annat som ligger dig i fatet.
Av Birgere
30 apr. 2014 16:15
Du får inte göra en minsta antydan att du ska jobba. Du får ev skaffa ett intyg från din arbetsgivare att du är tjänstledig från-till.
Har du bostad i Sverige som är skriven på dig är det bra.
Av Mattie
1 maj 2014 08:11
Ok, det verkar som jag ska hålla tyst om jobb-biten.

Jag tänkte att jag skulle visa upp följande dokument:

- Bankutdrag för att visa att jag har pengar nog att försörja mig med. (Bör man ta med någon form av budget?)
- Intyg från min arbetsgivare att jag är beviljad tjänstledighet under perioden samt att jag ska vara tillbaka i tjänst till slutet av perioden.
- Något som visar att jag har kontrakt på en hyresrätt i Stockholm.
- Personbevis från Skatteverket som visar mina familjerelationer i Sverige.
- Lista på aktiviteter vi vill göra (resor på västkusten etc.)

Och berätta att vi ska bo i San Diego eftersom min flickvän ska studera där men vi kommer göra en del utflykter/resor. Jag tänkte passa på att surfa och dyka på plats i San Diego.

/Mathias
Av Peter_o
1 maj 2014 22:13
Om du fortfarande tänker jobba under resan så riskerar du hela resan med det, dvs jag tror att risken att de drar den slutsatsen och du blir portad är befintlig. Du kommer ju att vara på intervju (förhör?) på ambassaden för att få visum.

För ett tag sedan skrev en tjej om att hon skulle bo i familj 90 dager men fick bara stanna 30 dagar. Fast det var kanske lite mer uppenbart att hon tänkte jobba under vistelsen.

Dina 100.000 räcker till 900 kr/dag om du stannar 110 dagar. Låter ju bra, men det är bara 120 dollar per dag.

Det känns som en budget inte skulle vara i vägen.

/PeterO