Stressad över tidsbrist vid mellanlandning

11 nov. 2013 20:02
Visningar: 381
Hej! Jag vet att det säkert finns 1000 trådar om detta, så jag ber om ursäkt att jag skapar en ny men jag reser aldrig och ska nu göra det själv.

Har bokat med United Airlines hela vägen från Arlanda till San Diego. Mellanlandar på Newark Airport. Tiden jag har där uppgår bara till 1 h 55 min. Tror ni att det kommer räcka?

Vore glad om någon kunde berätta kort om hur det går till när jag landar och ska ta mig mellan terminal B och terminal C. Måste jag hämta ut bagaget och checka in igen eller går det hela vägen till San Diego?

Jättetacksam om någon kan och vill hjälpa en orolig själ! :)
11 nov. 2013 20:22
Det är jättesvårt att avgöra, de beror helt och hållet på hur mycket folk det är på flygplatsen just då! Vi hade 3 timmar vid byte sist på Newark och vi hade gott om tid(vi hann tom äta på en restaurang) och då fick vi stå en bra stund i kö vid pass och border kontrollen. Sen ang bagage så får du hämta de, sen lämna in de en bit bort och sen gå igenom en till säkerhetskontroll! Men jag tror att har man bråttom till ett flyg så kan nog personalen hjälpa dig/er :)
11 nov. 2013 20:31
Sist vi hade ett byte där så var vi incheckade på plats inom 1,5 tim efter landning. (Newark, sedan inrikes till Tampa). Nog var det väl terminalbyte också, det går smidigt om man följer Airtrain-skyltarna..

Min erfarenhet från New York-resor de senaste åren med olika flygbolag är att de landar 0,5-1 timme före tidtabellen, för det mesta har jag varit genom immigration inom 1 timme efter landning.

Du borde hinna..
18 nov. 2013 22:04
Tack så hemskt mycket för svaren! Håller mina tummar för detta nu :D