Sri lanka i maj och juni 2016

25 feb. 2016 15:57
Visningar: 433
Hej
vi har bokat flyg för oss, 2 pensionärer 70 resp 72 år, och vår son 43 år till colombo 14 maj där vi ska möta vår dotter med man och 2 barn 7 och 10 som bor på Nya Zeeland. Vi ska åka från colombo 17 maj till någonstans där vi ska bo. Vi vill helst hyra ett hus eftersom vi är 5 vuxna och 2 barn. Sonen kan vara med till 28 maj,familjen från nz till 3 juni och vi pensionärer åker hem igen 11 juni.

Vi har läst att det är nog bäst att den tiden vara på östra sidan. Det är ju långa avstånd så vi vet inte riktigt hur vi ska få till det eftersom vi ju har olika hemresetider. Samtidigt vill vi ju se så mycket som möjligt tillsammans de första 10 dagarna då vi är alla där. Kanske de fösta 10 dagarna n ågonstans sydöstkusten dit det inte är så långt att åka? Och inte så långt för sonen till flyget den 28 maj när han ska hem. Vi andra kan ju åka någon annanstans östra kusten resten av tiden. Vingar aldrig varit på sri lanka förut men hört mycket positivt om det.

Tacksamma för tips.

3 mars 2016 10:10
Hej
Jag har skrivit en PM med länkar till olika villor.

maila mig: (Logga in för att se e-postadress) så skickar jag.
12 mars 2016 15:48
Hej!
Vi kom hem igår efter två veckor i Bentota där vi hade hyrt en hel övervåning. En alldeles ny renoverad övervåning som har 3 st dubbel rum med möjlighet till extra bädd, ett gemensamt allrum och ett gemensamt kök. Våningen höll mycket hög standard för den typen av boende med A/C och minibarer på rummen osv... Hotellet kan ordna all typ av transfer och transport om så önskas. Dom ordnade även all typ av researrangemang/upplevelser också med en väldigt gästvänlig och ödmjuk engelsktalande guide till mycket bra priser.
Själva området bentota var väldigt vackert. Har besökt hikkaduwa och mirrissa tidigare och bentota var mer lugnt och hade betydligt finare strand. Det kändes mer som ett paradis. Fanns även gott om restauranger dit man kunde gå och äta på kvällarna. Men vissa kvällar åkte vi själva på marknader och köpte oftast fisk och skaldjur som sedan familjen som ägde hotellet lagade till åt oss på kvällen.
Komme helt klart att besöka bentota fler gånger.
15 mars 2016 09:38
Tack för tipset. Det låter ju jättebra men problemet är att vi måste åka i maj och juni och då är det enligt uppgift inte så bra väder på västkusten så vi kollar å sydöst och östkusten där det då lär vara fint. Så gärna om du har några tips åt det håller
6 apr. 2016 09:14
Jag bor i Sri Lanka sedan 3 år tillbaka och har bra kontakter runt hela landet. Jag skulle inte åka till västkusten som du själv säger, det behöver inte vara dåliigt, men det finns inga garantier och vädret är generellt mer ostabilt dessa månader. Sydkusten är i sånt fall bättre. Jag har en bra kontakt på en beachvilla på stranden i Weligama, ca 10 min i tuk från Mirissa. Ligger även nära Unawatuna och staden Galle.
Annars kanske ni ska ta er till Tangalle till att börja med för att enkelt därifrånkunna röra er upp i landet till Hillcountry. Därifrån kan ni sedan ta er till Arugambay och resten av östkusten. Östkusten är fantastiskt men väldigt annorlunda i jämförelse med väst och sydkusten. Det är väldigt oexploaterat.
Maila om du vill ha mer tips eller hjälp: (Logga in för att se e-postadress)