Sri lanka under sommaren

Av Zapparo
22 feb. 2011 17:05
Visningar: 7942
Hej,

Undrar hur vädret i allmänhet är under Juni/Juli på Sri lanka. Jag har förstått att det till viss del är regnsäsong men att det ändå är någotsånär bra väder på östkusten. Någon som kan ge input? Då det inte är någon chartersäsong finns det ju inga direktflyg men tar gärna emot tips på bra och billiga linjer.

Hjälp mig att komma underfund med mitt problem!

MVH.
Zapparo
Av Reshelp
22 feb. 2011 17:26
Man kan flyga med reguljärflyg till Sri Lanka t,ex Qatar Airways, Srilankan Airlines, Etihad Airways. Temperaturen är mellan 28 till 30 C. Tala med nån reseförsäljare och försöker boka ändringsbar biljett. Det är mycket viktigt att biljetten går att ändra hemresan. Det är värt att ha en biljett som ändringsbar. Nedan länkerna du kan använda för din Sri Lanka resan :

http://www.travelpix.nu/Srilanka/
http://www.resebokhandeln.com/lonely-planet-sri-lanka-lonely-planet-p-501.html
http://www.indcen.se
Av Joakimn
23 feb. 2011 07:52
Sri lanka har som du nog vet flera klimatzoner och för just denna period som du efterfråga så är den stabilaste sidan från Jafna till Godavaya och dess fantastiska områden runt Trincomalee.
Det är den varmaste tiden i detta område med temperaturer som pendlar mellan 25 - 35 grader o inte mycket regn.( vi pratar väder,osäkra saker att prata om)
Området som vi talar om är tamilska tigrarnas gamla fästen så spår av inbördeskriket bör synas.
Det är också ett fattigare område än den sidan som massturismen brukar besöka så det kommer nog att bli lite mer spatanskt..Om inte uppbyggnaden av turismen har skjutit fart.Läste att det finn ett stort antal hotell som är öppna för turism just denna sommar.
Detta är en resa helt i min smak..Hade själv planerat att åka mc längs denna kusten till Jaffna men var stoppad av restriktioner 2006. Kommer att göra den innom det snaraste..(finns tyvärr ett antal på listan)
Bussar går regelbundet från Colombo till Trincomalee varje dag.
man kan också ta tåg från Colombo eller Negombo o vidare upp den kusten för att sen ta en buss till Jaffna o sen resa hela kusten ner. Hur länge skall ni vara på resande fot??
Av Reshelp
23 feb. 2011 10:47
Juni / juli månaden Östkusten i Sri Lanka är med mycket vind . Det är bra för de som surfer men på ground av stark vind det blir svårt att simma den delen . Där i mot syd Kusten är lite mer regn den tiden men ändå dagtids temperaturen är ca 32c och man kan uppleva ett värme väder nästan hela degen, solen skiner nästan alltid. Det är bäst om man reser den tiden i norra sidan i Srilankan p.g.a mindre regn , temperaturen är ca 28c men fuktigheten är mycket hög.

Man kan ta reguljärflyg till Sri Lanka och reser runt i landet egen hand . Det blir mer roligare än att flyga med charter resa.

MVH

Reshelp.
Av Zapparo
23 feb. 2011 18:25
Jag, min mamma och ev. min syster funderar på att vara borta i kanske 3 veckor. Då jag av erfarenhet vet att det kan vara svårt att hinna med allt man vill göra och uppleva under en så kort period så har jag låtit mig begränsa mig å min familjs vägnar.

Ja, jag är medveten om de skiftande klimatzonerna och såklart finns det både för/nackdelar med denna period. Men om det bär av så blir det nog lite backpacker-artat, då man kan besöka fler områden. Bara för det är monsun betyder inte det att det regnar 24/7. Även om Tanzanias klimat skiljer sig en del så var iallafall där inte extremt mycket regn under dess regnperiod.

Kul med input! Vi (rättare sagt Jag) har varit insnöad på Indonesien men ser nu Sri lanka som ett alternativ. Dock kostar flyget i princip lika mycket och vad jag har förstått är ländernas prislägen relativt likvärdiga. det som dock kan skilja under denna period är att det är mer av högsäsong i Indo än Sri lanka.

/ Zapparo