Vilken ort / strand är bäst för en barnfamilj Sri Lanka?

22 feb. 2018 10:42
Visningar: 1169
Vi ska åka till Sri Lanka i två veckor. Första veckan ska vi åka runt inåt landet, sedan vill vi ha ca 3 dagar vid havet. Blir inte riktigt klok på var man egentligen ska bo, vi är en familj på två vuxna och tre barn i åldrarna 1-12 år. Vi är alltså inte ute efter något "festställe" utan mer bad och snorkling som sagt och lite mysiga restauranger.

Tacksam för hjälp!! //Madde
Av Joc
3 apr. 2018 21:54
Hej. Vi besökte Sri Lanka i mars. Vi åkte runt till lite olika ställen längs väst-och sydkusten.
I Hikkaduwa snorklade vi och blev positivt överraskade (hade inte så höga förväntningar), många färgglada fiskar och några sköldpaddor stötte vi på. Stranden vid revet var fin och det gick bra att bada med barn (våra är snart 3 och 5 år). Vi hyrde ett hus i Hikkaduwa.
Vi gjorde även utflykter till Mirissa och Unawatuna som också passar bra för barnfamiljer.
Vilken rutt har ni valt i inlandet?
3 apr. 2018 22:28
Tack!
Vi tänkte Kandy 2 nätter (2 nätter bara för att vi landar väldigt tidigt på morgonen och hoppar därför över 1 första natt i Colombo, vilar upp oss lite på ett litet hotell utanför Kandy istället), åker till Nuwara Eliya och tar därifrån tåget till Ella, Ella 2 nätter (Little Adams peak, vattenfall mm), 2 nätter i Udawalawe, 3 nätter (antagligen i Mirissa) och sedan avslutar vi med 4 nätter riktig lyx på RIU's stora hotell med bara slappa dagar vid poolen och god mat. Vi tänkte faktiskt stanna till i Hikkaduwa och snorkla lite på vägen upp mot RIU hotellet. Kul att där var bra! Hoppas vi också blir positivt överraskade, det var lite "velande" om vart i världen vi skulle resa (allt från Aruba i Karibien till Phu Quoc i öst) innan vi bestämde oss för Sri Lanka. Vi har varit ett par gånger i Thailand förut och även i Mexico, Karibien och USA, det är ju alltid kul att besöka nya ställen! Har du något tips vad man absolut inte får missa när vi ändå är där?
Av Joc
4 apr. 2018 20:15
Låter som ett bra upplägg. Vilken månad åker ni?
Våra barn uppskattade safarin i Udawalawe. Vi gjorde både en sen eftermiddagstur och en morgontur.
Vi besökte även ett turtle hatchery utanför Hikkaduwa som var en häftig upplevelse för dem.
5 apr. 2018 07:40
Vad bra att jag inte är helt fel ute då! Jag är ute i god tid :-), vi åker inte förrän v 7 och 8 2019 (när barnen har sportlov). Men av erfarenhet så vet jag att de billigaste flygbiljetterna och bästa boendena går åt fort och är oftast billigare så här långt i förväg. Bra tips med turtle hatchery! Vilken tur var bäst i Udawalawe (morgon eller em)? Vi ska bo i "lyxtält" på ett ställe som heter Kottawatta village och de ordnar med jeepsafari både tidigt på morgonen och på em. Jag oroar mig bara lite för barnen om vi ska ta morgonturen, den var ju redan 05,30!!! Hittar heller ingenstans vad inträdesbiljetterna till reservatet kostar, kommer du ihåg? Tack så mycket Joc!
Av Joc
5 apr. 2018 08:31
Vi tyckte båda turerna var väldigt lyckade, vi såg många djur båda gångerna. På eftermiddagen var det såklart varmare, bufflarna höll sig i vattnet och krokodilerna låg på land. På morgonen var det svalare (svensk sommarvärme 😊), väldigt fint ljus i parken. Elefanterna var nyvakna och krokodilerna höll sig i vattnet. Det var kö in till parken eftersom de öppnar 6 så är nog väldigt bra att komma iväg 05.30. Det blir såklart tidigt men barnen var nyfikna och blev trötta lagom till slutet av turen (vi var tillbaks vid boendet ca 10).
Barn under 5 (eller 6?) var gratis. Vi var tre vuxna och betalade 9600 rup för entrébiljett. Att hyra en chaufför och jeep (vi bokade genom hotellet) kostade ca 4000 för en halvdag. 6 platser i jeepen.
5 apr. 2018 10:33
Tack så mycket Joc! Skönt att få lite svar från någon som varit där rätt nyligen och haft barn med sig :-). Tror jag är rätt klar med resan redan, men ska fundera lite till på om vi ska bo i Mirissa eller Hikkaduwa. Med vänlig hälsning / Madde