Sri Lanka i juni. Restips?

Av Gp66
23 jan. 2016 18:05
Visningar: 1544
Hej!

Har just bokat flyg för två veckor på Sri Lanka i juni. Vi är en familj med två döttrar i de övre tonåren som besöker ön för första gången. Någon som kan rekommendera lämpliga resmål och aktiviteter vid den tiden på året? Vill ju undvika för mycket regn. Det vi vill göra är:
- trekking (någon dagsetapp i vackra omgivningar)
- safari (någon dag)
- sol å bad (mestadels)
- snorkling (några dagar)
- avsluta med lite storstadsliv i Colombo

Vad ligger prisbilden på för att hyra bil med chaufför under typ en dag?

/GP
3 feb. 2016 10:06
Hej!
Sri Lanka är helt perfekt att besöka på sommaren :) jag vet att vi har haft kontakt på mail, men tänkte att det kan vara bra att tipsa andra också!
Åker man efter april gäller det att veta lite vart man ska åka eftersom Sri Lanka har olika säsong på olika delar av landet. Syd och södra västkusten är inget jag rekommenderar.
Efter april är det solsäkrast att åka till ostkusten vilket är helt fantastiskt. Oexploaterat med massor att göra.
Trincomalee exempelvis har bland annat blåvalssafari, snorkling i korallrev samt dykning. Arugambay som ligger längre söder ut har landets bästa surfing och är nära Kumana nationalpark där man kan köra safari. Har man tonårsbarn är detta en bra liten fiskestad som har ett bra utbud at barer och restauranger.

Jag rekommenderar även starkt att åka till landets västkust norr om Colombo ( Kalpitya) Jag har precis varit där på lite research och konstaterat att landets finaste strand ligger där. Den är perfekt för kitesurf och säsongen börjar i April. Vi åkte på ett fantastiskt delfinsafari där vi såg flera hundra delfiner samtidigt som fiskarna drog upp tonfisk. Fåglar, delfiner och fiskarna samarbetar på ett häftigt sätt. Även där finns det chans att se val, och dykningen är bra!
Vill man solsäkra Sveriges lite halvrisiga sommar är Sri Lanka det perfekta resmålet. Juni, juli och augusti är de bästa månadera för ostkusten, samt att det enkelt kan kombineras med lite kultur och sevärdigheter i inlandet.
Kontakta mig gärna för mer information: (Logga in för att se e-postadress)
Av Gp66
7 feb. 2016 11:08
Hej och tack för bra tips.

Planerna börjar ta form men ännu är inget bokat.
1. En övernattning i Colombo.
2. Transport upp till bergen och något ställe där man kan åka rafting. Kitulgala verkar vara det som dyker upp på nätet. Någon som provat och kan rekommendera vilken arrangör man ska välja. Finns rafting någon annanstans än Kitulgala?
3. Safari i Minneriya NP. Rekommendation för boende och arrangör av safaritur mottages tacksamt.
4. Trincomalee för sol, bad och avkoppling.
5. Colombo några dagar för shopping innan hemfärd. Hörde att mycket märkeskläder sys upp på Sri Lanka och säljs på outlet i Colombo. Var hittar man dessa outlets?

/GP
Av Cat64
12 okt. 2017 19:28
Hej!
Jag planerar att åka till Sri Lanka med min vuxna dotter i Juni och är väldigt nyfiken på hur ni hade det och vad ni tyckte var bra och mindre bra på er resa. Är det Colombo som gäller som utgångspunkt?
//Catarina
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Cat64
14 okt. 2017 10:05
Hej!
Tack för länken med all bra strandtips!
Det hade varit kul att veta vad ni tyckte om Sri Lanka i allmänhet eftersom stränder inte kommer att vara den huvudsakliga anledningen till vår resa, kan man läsa er blogg?
Mvh Catarina
15 okt. 2017 06:48
Hej!
Vi bor här nere..större delen av året..så hör av dig om du behöver någon hjälp: (Logga in för att se e-postadress)
Vi har en blogg om vårt nya liv i Sri Lanka som kanske kan ge lite inspiration. Vi har skrivit om alla resor osv vi gjort..: www.englundarna.com
15 okt. 2017 09:07
Citerat från Cat64:
Hej!
Tack för länken med all bra strandtips!
Det hade varit kul att veta vad ni tyckte om Sri Lanka i allmänhet eftersom stränder inte kommer att vara den huvudsakliga anledningen till vår resa, kan man läsa er blogg?
Mvh Catarina
Hej, vi skrivit massor på bloggen om Vad vi gjorde på Sri Lanka och vad vi tyckte.
Bäst enligt oss var Hill Contry och att uppleva naturen där genom bl.a. vandring.

Du hittar alla våra inlägg om Sri Lanka här:
https://4000mil.se/index.php/category/asien/srilanka/
Av Gp66
15 okt. 2017 15:38
Hej Catarina!

Jag kan verkligen rekommendera Sri Lanka. Vi hade en jättebra semester med stor variation på upplevelserna. Man ska dock vara inställd på att det är ett ganska fattigt land och att standarden ofta är enkel, vilket jag i och för sig uppskattar. Människorna är mycket vänliga och hjälpsamma. Vi gjorde ingen reseblog men här är några tips:

Vi hade chaufför/guide som körde runt oss på hela ön för 60USD/dygn. Det funkade väldigt bra för oss. Han hjälpte oss med i stort sett allt och var mån om att vi aldrig skulle betala för mycket för något.

Kithulgala uppe i bergen med forspaddling tyckte vi var mycket lyckat. Det finns flera arrangörer på plats och det var välorganiserat.

Sigrigya är en spektakulär klippa med en gammal stad inhuggen i berget. Massvis med turister men ändå en trevlig promenad/klättring uppför klippan med bedårande utsikt.

Trincomalee ligger på östkusten och bjuder på fina stränder och fint väder i juni. Det kändes som ett lite fattigare område dit turismen ännu inte kommit igång med full fart - åtminstone inte där vi bodde. Kanske har det blivit mer nu.

Arugam Bay som också ligger på östkusten är ett surfställe med mycket turister men väldigt fint och välordnat.

Colombo överraskade positivt. Det är en ganska stor men mysig stad med bra shopping.

Ovanstående är bara ett axplock av vad vi gjorde. Det bästa med Sri Lanka tycker jag ändå är mångfalden och variationen. Det finns så mycket olika saker att se och göra.
Av Cat64
16 okt. 2017 11:18
Tack för alla bra tips! Känner definitivt att Sri Lanka kommer att passa oss bra så nu är det bara att hitta en bra och prisvärd flight 😀