Sommaräventyr

1 maj 2015 21:13
Visningar: 734
Vad rekommenderar ni att göra under sommaren om man (som jag är) är en ung fotointresserad, äventyrslysten, radikal och relativt vältränad person med intresse av fysiska aktiviteter?

Jag har redan bokat klart och är färdig för Gotlandsleden (cykling runt Gotland,50 mil långt), Kungsleden (Abisko - Nikkaloukta, ca 11 mil), Björnåskådning tre nätter på tre olika gömslen i Hälsingland och slutligen fjällvandring i Jämtland (Storulvån till Sylarna resp. Blåhammaren) i sommar, men söker alltså ytterligare tips på aktiviteter som gärna är kopplat till djur och natur eller fiske.

Kan tilläggas att jag nyss köpt ett Tamron objektiv med 600 mm brännvid (SP 150-600 mm).
1 maj 2015 22:20
Oj vad mycket spännande du ska göra på en enda sommar bara!

Ännu mer?
Och inom Sverige då?

Höga kusten leden kanske? Ett av de mer spektakulära områdena i Sverige utanför fjällvärlden, enligt mig.
Och då alltså med en vandringsled som passerar förbi många av de bästa ställena, som tex Slåtterdalsskrevan.

Lite bilder mm hittar du här:
http://www.4000mil.se/?p=1090
1 maj 2015 22:38
Mellan björnskådningen och fisketuran kanske det passar bra med lite forsränning? Det är satans roligt. Har självt varit på ett sådant äventyr utanför Borlänge. Först plaska i floden, sen plaska i badtunna på kvällen efteråt. Minns inte vad företaget hette men det borde går att googla fram! :)

Har även provat det utomlands några gånger, bland annat på Borneo och på Zambezifloden som är rankad som en av världens top 5. :)

Annars kan det vara trevligt med någon roadtrip över dagen bara? Jag och min sambo och hennes bror har varit runt lite i Västra Götaland på platser som Läckö, Anten-Gräfsnäs, även en sväng till Varberg och kollat fästningen där. Planerat för denna sommaren är Marstrand än så länge. :)
2 maj 2015 09:54
Tack för svaren

Ja alltså även om jag förvisso kommer göra en hel del i Sverige i sommar känns det som att det borde finnas en hel del kvar att göra inom Svea rikes gränser som jag ännu inte kommit på och som är fotograferingsvärt.

Bara en sådan grej som att åka flotte på Klarälven, som jag gjorde för några år sedan med klassen, är en rätt äventyrlig och rolig grej.

Förra året var jag uppe på Kebnekaise och två år i rad har jag varit upp mot Abisko, Björkliden, Narvik. Nu i år skall jag alltså testa kungsleden som förberedelse och ytterligare steg mot målet att inom de kommande åren börja vandra i Sarek, Stora Sjöfallet och Padjelanta, vilka verkar vara utmärkta ställen för någon som är just natur- djur- foto- och idrottsintresserad.

Björnåskådning var en grej jag inte tänkt på tidigare men verkar vara perfekt för en sådan som mig. Finns det inte fler såna här liknande djur- och naturaktiviteter där ute även om de inte alltid är experter på marknadsföring? Alla svar mottages med öppna armar.
4 maj 2015 13:22
Kullaberg. Där kan du utöver att ta foton på vackra klippor och fyren hänga med på dykningar, tumlarsafari och grottutforskning eller bara surfa. Baserar du dig i Mölle så är det lite liv sommartid också.

Kombineras gärna med Bjärehalvön alldeles norr därom med Hovs Hallar (där Döden spelar schack i Bergmans Det sjunde inseglet) med fantastiska klippformationer och Hallands Väderö vid Torekov där du får fina foton med vackert ljus. Cykla Bjärehalvön runt är också fint på delar av Hallandsåsen och med klapperstränder utanför Ängelholm. I själva Ängelholm kan du förövrigt åka igenom ett "svenskt Amazonas" i miniformat sommartid med båt på Rönne å om du gillar fågelliv. Ån är fågelskyddad i EU (och det går att hyra kanot också tror jag). Väldans lummigt.
Av Luluck
21 apr. 2018 07:41 (redigerad)
Hej!
Om du fortfarande letar fotovänliga äventyr kan jag tipsa om en bilsemester längs Vildmarksvägen i norra Jämtland. Ett nästan okänt fjällområde i "toppen" av Jämtland.

Vildmarksvägen erbjuder bland annat:
1. Sveriges längsta vattenfyllda kanjon med det 42 meter höga Hällingsåfallet.
2. Korallgrottan - Sveriges längsta grotta.
3. Bjurälven - utnämnt till Sveriges mest besöksvärda geologiska sevärdhet (!). Även Sveriges äldsta bäverfamilj finns här!
4. Stekenjokk - Sveriges högsta asfalterade väg. Ger direkt tillgång till ett vackert kalfjällsområde.
5. Brakkåfallet och Gaustafallet - från Dunderklumpen respektive Ronja Rövardotter.

Samt massa mer!

Kika in på www.vildmarksvagen.eu eller www.stekenjokk.se för inspiration.

Finns även guidade turer / äventyr till alla dessa platser!