Köpt Årskort Guld hos SJ

Av Jankai
15 nov. 2008 21:00
Visningar: 2663
Här kommer världens töntigaste inlägg i ett backpacking forum där alla berättar om sina resor till osannolika, farliga och coola ställen utan pengar, pass och vaccinationer.

Jag har köpt mig ett Årskort Guld på SJ som gäller för obegränsat antal resor i 1:a klass under ett år på SJ och Resplus nät! [

Mat ingår på de flesta tåg, egen kupé på nattågen med frukost på hotell när man kommer fram, tillträde till SJ:s lounger, internet på tåg som har det.

Som pensionär med sambo som jobbar kan jag inte bara sitta hemma framför datorn utan nu är jag ute och åker landet runt i stort sett varje dag.

Det finns många banor att resa på och orter att besöka och när det blir vår och sommar finns det mycket att titta på.

Mitt lilla internetbaserade företag sköter jag enkelt från lapptoppen i ryggsäcken på tåget medan jag väntar på maten.

Töntigt ?

Ja, jag erkänner det men jag tycker det är jättekul och innebär en otroligt frihet att bara ta sig ned till Stockholms Central och ge sig ut i landet (eller till Köpenhamn, Oslo och Narvik eller ut i skärgården med Vaxholmsbolaget eller till Gotland med Destination Gotland) utan att behöva packa matsäck.

Resorna bokar jag, avbokar, bokar igen utan kostnad via Internet.

Vad kostar det ?

Jo 70.000 - och det är mycket pengar - men man får mycket resande för pengarna om man som jag har tid att utnyttja kortet.

Jag har gjort en liten blogg där jag berättar om mina "äventyr" som ni gärna får kolla på ( www.årskortguldsj.wordpress.com )

Hör gärna av er om ni vill veta mera om att resa på årskort.
15 nov. 2008 21:10
Hej Jankai
Ser inget som helst töntigt i detta. Tänk vilka resechanser du kan få. När jag ser på de mängder av foton här på RG tagna i Sverige funderar jag varför vi inte tar en titt/resa inom Sverige/Scandinavien i stället för andra alternativ.
Res du med gott samvete.
Ingemar
15 nov. 2008 21:37
Vilket underbart inlägg Jankai! Good for you!
Tänk att ha den möjligheten!

Jag skall följa din blogg med spänning!

PS adressen skall vara med a istället för å (arskortet).
Av Sierra
15 nov. 2008 21:50
Kul grej och ett bra tips!
70.000:-....visst är det mycket pengar som du säger, men utslaget på ett år med käk på tåget, egen nattkupé, frukost mm - är det helt ok!
SJ får mycket dålig kritik, befogat eller obefogat, men detta låter i alla fall för mig som en häftig grej!
Om vi hade samma möjlighet - det kanske finns - i ett annat land skulle vi kanske hoppa på det utan och vidare - om vi hade möjlighet naturligtvis - och tycka att det var jättebilligt...:-)
Av Svampa
16 nov. 2008 01:34
Så trevligt!..varvid jag nu kommer att länka från min privata till din, har många tågfantaster i bekanskapskretsen och det ska bli spännande att följa dina äventyr. Ang priset så är det verkligen value for money för den som har förmågan att ta tillvara sin tid på bästa sätt. Tänker även på rabbatter som pensionärer kan nyttja i samband med inträden, aktiviteter etc. Lite nyfiken på vad du har för företag?
Av Jankai
16 nov. 2008 06:00
Kul att ni uppskattade mitt lilla inlägg och tack för tipset med den felaktiga webbadressen (det är är korrigerat nu).
Jag undrar om det finns fler än jag som betalat privat för ett årskort guld
Jag har sett att en hel del som har det men det verkar vara före detta folk som reser i tjänsten eller för detta SJ-anställda. Men httills har jag inte träffat på någon som köpt det privat men skulle vara kul att få kontakt med någon.
16 nov. 2008 10:04
Låter härligt, blir smått avundsjuk. Att allt är förbetaltf örstårj ag,men du måste fortfarande boka plats på tågen väl?
Eller kan du bara hoppa på när det passar?
Av Jankai
16 nov. 2008 10:50
Ja. jag måste boka precis som alla andra på de tåg som har krav på platsbokning.
Den enda skillnaden är att alltid står 0 kronor i priskolumnen och att jag glider förbi betalningssidan och går direkt på val av biljett.
Jag reser normalt biljettlöst men om man reser med Resplus dvs med annat reseföretag än SJ måste man plocka ut biljetterna i SJ:s automater.
På tåg som inte kräver bokning är det bara att hoppa på och visa årskortet.
Av Zacke
16 nov. 2008 13:20
Trevligt att läsa om någon som upptäcker Sverige. Sedan en tid tillbaka "betar" jag själv av landskap efter landskap. Vi har ett fantastiskt land att resa i. Kommer att följa din blogg med stort intresse.
Av Jankai
16 nov. 2008 13:30
Kul att höra om en själsfrände.
Har du nån blogg eller reser du inkognito?
Av Annans
16 nov. 2008 18:08
Tycker det var en utmärkt idé, Sverige är fantastiskt att se och med tåg så kan man lugnt slappna av och kliva av var man vill. Låter kul.
Av Zacke
16 nov. 2008 18:56
Citerat från jankai:
Kul att höra om en själsfrände.
Har du nån blogg eller reser du inkognito?
Jag varken skriver dagbok eller bloggar. Reser (bilar) och njuter för stunden. Har ”klarat av” landskapen i Götaland och håller nu på i Svealand, där Uppland står på tur. Det är inte så pretentiöst som det låter. Vi gör turer på 4-5 dagar och skummar över de orter som intresserar oss. Konst och arkitektur står överst på dagordningen.
Av Jankai
4 dec. 2008 10:27
HEJ ALLA TÅG-LOVERS

Jag vill bara berätta att nu jag varit och åkt under drygt en månad en hel del på mitt årskort.

Kanske inte bästa resvädret men det blir inte roligare av att sitta inne framför datorn och TV:n.

Vill ni veta hur det varit är ni välkomna att kolla på min lilla "blogg" http://www.arskortguldsj.wordpress.com där jag berättar om mina glädjeämnen och vedermödor (mest glädjeämnen).
5 dec. 2008 11:28
Hej! Det verkar jättehäftigt med dina resor, vilken bra ide du fick! Varje gång jag reser i Sverige och de andra Nordiska länderna känner jag att det finns så mkt att se bara man hade tid. Vilket du har, vilken lyx! Jag ska absolut följa dig på bloggen och Trevlig resa!
Mvh, Sari
Av Jankai
5 dec. 2008 15:26
Lasarita

Kul att du tycker om bloggen.

Skall ikväll med natttåg och länstaxi till Sveg för att imorgon åka Indalsbanan från Sveg till Östersund och berättar mera om detta inorgon.
Av Jankai
7 dec. 2008 21:06
Blev inget med resan.
Fanns inte vatten till handfat/toa/dusch i hela vagnen.
Gör ett nytt försök nästa lördag.
Inlandsbanan gör bara en tur i dagsljus i veckan och just då på lördag morgon.
Av Jankai
3 jan. 2009 18:44
I veckan har jag medverkat i en TV-inspelning!

Ett produktionsbolag har idag gjort ett repotage kring den hängivne tågresenären som utan förvaning dyker upp på SJ:s tåg och Jernhusens stationer samt även på andra platser med tåganknytning.

Resultatet inför kameran kommer att visas i ett dokumentärprogram i en av de större TV-kanalerna from februari i år och framåt.

Mera om mina äventyr som backpacker-resenär på tåg/buss/båt i Sverige med SJ Årskort hittar du på min blogg http://www.arskortguldsj.se.

Välkommen in och kolla och kommentera om du vill.