Resa med barn i Sverige - ge mig dina bästa tips/smultronställen :-)

18 juli 2012 23:44
Visningar: 13185
Klättar snart på väggarna härhemma och det gör mina barn med ;-) Skulle vilja ha tips från er vad man kan hitta på i Sverige - typ från Skåne upp till Stockholm och allt däremellan.
Vi bor i Göteborg så vi känner ju till alla turistfällorna här om man så säger ;-)

Vill bo bra OCH billigt - 2 vuxna och 2 barn och samtidigt ha nära till aktiviteter som man kan göra med barn.

Kan ni hjälpa mig?!

Vill ha massor och tips och länkar... Gärna mysiga boenden - typ pensionat, B&B osv..
19 juli 2012 15:09
Visby med Kneippbyn, t ex
titta in på

www.gotland.net
där finns allt du vill veta

samt
www.gotlandsstugor .com
Mvh
Av Annl
20 juli 2012 09:42
Du skriver inte hur gamla barnen är men Kolmården är ju roligt och uppskattat av barn. Riktigt bra bor man på Friluftshotellet som är extremt barnanpassat.

Och i Stockholm som finns ju massor av roligt att göra. Vasamuséet brukar vara uppskattat av barn t.ex.
Av Dirgis
20 juli 2012 14:01
Det finns många trevliga ställen dit man kan resa. Mina idag vuxna barn uppskattade mest
aktiviteter i anslutning till naturen. Då är att bo i koja ett trevligt alternativ
http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Vastmanland/Vandrarhem/STF-Vandrarhem-KolarbynSkinskatteberg/Pris-Bokning/
Utanför Arvika, i Brunskog börjar snart Gammelvalaveckan då det visar gammalt hantverk vilket man naturligtvis också får prova på.
I Värmland finns också många bra Vandrarhem. Mellan Dalsland och Värmland kan man prova på att trampa dressin. Det finns även möjlighet att vaska guld.
Lycka till med att erbjuda dina barn annorlunda och uppskattade äventyr.
21 juli 2012 13:47
Hej!

På Barnreseguiden.se hittar du massor med tips om roliga saker för barn
att göra i hela Sverige (och andra länder). Informationen är sorterad dels
på landskap och dels olika sorters attraktioner som tex djurparker, nöjesparker,
vattenparker, museum etc. För varje attraktion finns en extern länk till
attraktionens egen hemsida så att du kan läsa mer.
22 juli 2012 13:32
Visserligen kanske för nära Sthlm för ett stopp, om ni inte vill ta vägen runt min kära hemstad, men bo inte på Loftet i Flen. Oproffsigaste hotellmanaaaagern jag haft den tvivelaktiga äran att möta.

I de trakterna föreslår jag hellre Plevnagården i Malmköping (som har nära till badmöjligheter).

För ett fika längs med vägen kan jag rekommendera Ekenäs Kvarn - Mittemellan Bettna och Flen och heller inte långt från Blaxta Vingöärd - som mal mjölet och bakar allt själva - och dessutom är prisvärda.
22 juli 2012 14:16
Varför inte en tur till Gränna och Visingsö? Vi var där senast igår, tog färjan över till Visingsö och hyrde cyklar. Hade med oss fikakorg och trampade runt. Inga uppförsbackar :-) Vyerna runt ön är enastående. Det går att åka remmalag (häst o vagn) och samtidigt få lite guidning om ön.
Restauranger, fikaställen och annat går att beöka. Hantverk och provsmaka knäckebröd i gårdsbutiker. Det råder ett lugn över ön, trots att det är mycket turister så här års.

I Gränna är ju polkagristillverkning det stora men hela Gränna är en mysig sommarstad med gränder, kullersten och butiker.

Färjorna över till Visingsö går efter tidtabell men i sommartider och med mycket turister så går färjorna konstant fram och till baka från morgon till kväll. Det går även att ta med sig bilen över om man vill se ön via bil, annars så rekommenderar jag cykel.

http://destinationjonkoping.se/grannavisingso/
http://www.visingso.net/

Ett annat resemål som jag tycker alltid är värd ett besök är Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. En plats för både barn och vuxna.

http://www.alv.se/
Vilket är ditt smultronställe?
Sverige Ellinor, 29 apr. 2008
Updaterad av Cattta för 2 år sedan
52
Ett av mina absoluta favoritställen en varm sommardag är Kosteröarna. Picnic och cykelutflykt är två måsten på denna bilfria pärla utanför Strömstad. Vilket är ditt svenska smultronställe? ... Cattta: Hej om ni inte varit i Tylösand och suttit på en strandrestaurang el pub, eller på klipporna ...
Vilka är Sveriges bästa resmål för barnfamiljer?
Sverige Ellinor, 27 maj 2010
Updaterad av Laplander för 6 år sedan
13
Inom kort kommer en artikel här på Reseguiden om Sveriges bästa resmål för barnfamiljer. Eftersom min egen erfarenhet av att resa med barn är väldigt liten (för att inte säga obefintlig) så sträcker jag nu ut en hand här i forumet och hoppas på lite sköna tips från er som har egna barn och brukar ...
Guldkorn i Sverige?
Sverige Brigitta, 1 maj 2006
Updaterad av Nisse2ears för 10 år sedan
22
Vad är era guldkorn i Sverige? Ett av mina är Gotland, ön som har allt . Historia, naturupplevelser, stillhet, sköna bad, puls... Jag har upplevt alla årstiderna på Gotland, vacker höst, men även höststormar, julmarknad i ett snöigt Visby, Valborg i Visby och vårpromenad i skogen, sköna sommarbad ...
Många Guldkorn blir det
Sverige Hakunamatata, 27 apr. 2006
Updaterad av Ann för 13 år sedan
1
Men ett av dem är absolut Central Park i New York. Det sägs att den kallas NY:s lungor och det är verkligen ett passande uttryck! Här finner man ny energi efter att ha strosat sina ben trötta på Manhattans gator. På våren är det så fantastiskt vackert att befinna sig här, kanske sitta på en bänk ...
Smultronställe?
Sverige Evvelinan, 9 juli 2019
Updaterad av Evas-restips för 9 veckor sedan
3
Jag har tankar på att göra en liten ensamutflykt nu under semestern och behöver få in lite tips på var jag kan bege mig. Det jag söker är ett lugnt, rofyllt och mysigt litet ställe att övernatta på två nätter eller så någonstans i södra Sverige. Tar tacksamt emot alla tips ni kan ge mig! :) ... ...
Tips på smultronställen på Västkusten (Bohuslän)
Sverige Annacec, 13 maj 2019
Updaterad av Annacec för 11 veckor sedan
6
Jag och min sambo planerar att spendera en dryg vecka på Västkusten. Men kan inte riktigt bestämma var vi ska utgå från och bo. Vi är intresserade av att besöka bland annat Smögen, Lysekil och Grundsund. Kan ni tipsa om en riktig pärla som vi inte får missa! Är även tacksam om ni har en bra rutt ...

Sverige Europa

Sverige är det moderna landet i Norden där du får omväxlande klimat, otrolig natur och spännande upplevelser året runt. Här möts fjäll och pulserande stadsliv i en kombination som erbjuder något för alla.

Sverige har fyra tydliga årstider och oavsett när du åker hit finns något att göra. Norra delen har kalla, snöiga vintrar och du som gillar äventyr åker till Sälen, Åre eller Abisko för att åka skidor, uppleva midnattssol, norrsken och fantastisk natur. På våren och sommaren är huvudstaden Stockholm full av liv och rörelse. Beskåda blommande körsbärsträd i Kungsträdgården, klappa söta djur på Skansen, promenera på kullerstenarna i Gamla stan, bada vid klippor eller ta en båttur ut i skärgården. Restaurang- och nattlivet är alltid i full gång och det finns mat, evenemang och upplevelser från alla världens hörn.I södra Sverige är klimatet varmare året om. Lund och Ystad är två mysiga städer som erbjuder en annan känsla än stora Stockholm. Ett besök till västkusten och storstaden Göteborg är något för dig som älskar båtar och här kan du bland annat uppleva Liseberg, ett av Nordens största nöjesfält. Sverige har två öar, Öland och Gotland, som båda är fantastiska på sommaren. Här får du se mycket av landets historia, vackra sevärdheter och underbara naturområden med mycket sol och bad.

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21