1,5 halv vecka i Norrland, tips på smultronställen!

3 juli 2012 14:26
Visningar: 2841
Jag och min sambo och vår 1 åriga dotter ska åka med husvagn till Norrland 1,5 vecka i augusti. Vi ska hälsa på en kompis i Ö-vik några dagar och vill fjällvandra med vår lilla dotter ( vi har tittat lite på Grövelsjön).
Men inget är direkt spikat...

Jag vill ha tips på mysiga matställen, campingar, naturupplevelser, loppisar, mysiga fik, ja ni fattar :)

OBS! Gärna inte så mycket längre upp än Umeå då det kommer att bli väldigt långt ner till oss i Kumla på hemvägen.
6 juli 2012 11:07
Hej Matilda,

Har tyvärr inga tips nedanför Umeå/ Luleå i Norrbotten,
då min mamma kommer från Boden så har jag massor med tips om ni får för er att åka längre upp vid något tillfälle :-) Hoppas ni får en toppenresa!

/ Kristin
6 juli 2012 12:06
Hej

Kan varm rekomendera att köra Indalsälven upp el ner, väg 86, otroligt vackert och på vägen hittar du den Thailänska paviljongen i Ragunda komun. Ett ovanligt inslag i den Norrlänska naturen. På vägen hittar du även Sillre utsikt, med café, Vättaberget även Café här, med en fantastisk utsikt över älven. Sök här på reseguiden i bilder så ser du själv.

Den andra vägen är ju givetvis att köra via Höga Kusten, mäktigt och vackert.

Trevlig resa!
7 juli 2012 09:56
Tack för tipsen! VI har börjat fundera på om vi ändå inte ska ta oss längre upp. Har funderingar på att skippa fjällvandringen och åka ända till Kiruna istället...
Av Haikko
8 juli 2012 15:14
Höga kusten är mitt smultronställe! Finns otroligt mycket fint att se runt omkring där, och sen om man vill vandra så finns fantastiska skuleskogens nationalpark :)
9 juli 2012 13:46
Väljer ni att åka längre upp så rekommenderar jag ex. Storforsen. Har själv inte besökt varesig Ishotellet i Jukkasjärvi eller Treehotel utanför Luleå (där man bor uppe i trädkronorna i skogen med midnattsolen), men det verkar tufft, om inte annat att titta på, för det är nog dyrt att bo där... Kebne... Hm, blev nästan liten sugen själv nu :-)