Publicerad 27 maj 2021

Årets Sommarstad 2021, Västervik, lockar besökare året runt som kommer för att njuta av dess skärgård med 5000 öar, kobbar och skär samt den mysiga stadskärnan. Västervik stoltserar även med Visfestivalen, Fiskarehamn, Björn Ulvaeus flytande hotell “Slottsholmen” och så Västervik Resort - en av Sveriges största campinganläggningar.

Västerviks öliv – en tur ut i skärgården

De tusentals vackra öarna som utgör Västerviks skärgård är ett måste när du kommer hit. Några av de mest kända öarna är Hasselö, Idö och Flatvarp. Hit åker du enkelt med en av skärgårdsbåtarna från terminalen mitt i stan. Ge dig tid till att utforska öarna, här finns mysiga restauranger, fina promenadstråk och lugna badplatser.

Åka ånglok på museijärnvägen

Att åka ett gammalt hederligt ånglok är något visst. Smalspåret heter den gamla musijärnvägen som går mellan Västervik och Hultsfred, sommartid med dagliga avgångar. Det är en upplevelse för båda små och stora barn. Luta dig tillbaka och njut av det småländska landskapet till ljudet av ånglokets maskin.

Västervik Resort – ett måste för barnfamiljer

Semesterparadiset Västervik Resort är stället för dig som gillar lekfyllda aktiviteter och är ett måste för alla barnfamiljer. Den stora resorten har något för alla åldrar och intressen. Lek med Lysse i Lysseklubben eller ge dig ut på äventyrsberget, testa hoppkuddelandet eller varför inte spela padel. Självklart finns det gott om badmöjligheter vid sandstrand, klippor eller i upplevelsebadet med rutschkanor och vågbassäng.

Äventyr – klättring, kajak, fiske och vandring

Västervik är en av södra Sveriges vassaste outdoordestinationer. Klättringen i området är världsberömd, skärgården passar perfekt för kajak och fisketurer och vackra cyklings- och vandringsleder sträcker sig runt hela staden. Allt är lättillgängligt, enkelt och roligt att göra tillsammans med barnfamiljen. Ge dig ut på egen hand eller boka en guidad tur.

Upptäck Gränsö – sandstränder och Gränsö Slott

Naturreservatet Gränsö är ett härligt utflyktsmål för barnfamiljen. Längs ön går Gränsöleden, som ni kan promenera eller cykla runt och stanna till vid fina badplatser. Sandstranden vid Bondbacken har nyligen renoverats med lekplats och flera grillplatser, Skanvik bjuder på klippbad och längst ut ligger Sandvik. Alla platser har bra parkeringsmöjligheter och toaletter. Vid vackra Gränsö Slott, som man kan nå med skärgårdsbåt, finns ett fint hotell och spa, sandstrand, kafé och stora gräsytor att leka på.

Upplev Sverige i sommar

Alla erbjudanden i Sverige
Se alla hotell i Västervik
Läs mer om Västervik