* Guldkorn i Stockholm (över en weekend)

Av Legusta
1 okt. 2011 20:38
Visningar: 11371
Jag vill veta alla era guldkorn i och runt Stockholm,
billiga bra matställen (för 50- 80:-) och
och saker man inte får missa att se typ ....

Skall dit nu i 7-9 Okt
Mvh Leif
Av Peter_o
1 okt. 2011 20:56
På fredagen kan du hitta många lunch-ställen för upp till 80 kr, men annars har jag en känsla av att MacDonald och Burger King ligger bra till för övriga måltider, om du siktar på det prisintervallet.

Kan Inka-guldet i bergrummet på Skeppsholmen vara något som intresserad dig?
Jag vet inte om jag vill rekommendera gondolen upp på Globen. Den är kul att åka, men utsiken tycker jag var en besvikelse.
NASA-utställningen på Tekniska Museet pågår fortfarande.
/PeterO
Av Legusta
1 okt. 2011 21:43
Tack Peter får se vad man hinner med men alltid kul med fina tips
Av Peter_o
1 okt. 2011 22:58
Har du inte varit i Stockholm tidigare så måste du ju kolla in Gamla Stan.
Bra utsikt (till skillnad från Globen) har man från Stadshustornet. Det tog 68 år innan jag själv kom upp där, man blir ju hemmablind.
Vill du gå på ett mysigt kaffe, så han du välja mellan Vetekatten (Kungsgatan 55, obs gamla avdelningen menar jag) eller Sturekatten (Riddargatan 4 i närheten av Stureplan).

/PeterO
Av Theelf
2 okt. 2011 09:02
Hej Leif,

Här kommer ytterligare några tips från en inbiten 08:

- Fina utsiktspunkter som dessutom är gratis är Katarinavägen / Fjällgatan där du har utsikt över Gamla Stan, Stockholms ström, Djurgården, hamninloppet etc etc. Andra fina utsiktspunkter är Mariaberget / Skinnarviksberget. Ytterligare ett tips är att promenera över Västerbron - den utsikten slår det mesta.

- Gamla stan är fantastiskt, men kan vara hemskt om man bara håller sig till turiststråket Västerlånggatan. Prästgatan är en av de få gatorna som är helt oexploaterad och här får man nästan vara för sig själv. Brända tomten är ett av Stockholms minsta tillika vackraste torg. Vidare är kvarteren kring Tyska kyrkan några av de finaste i gamla stan - tycker jag.

- Nytorget (på Södermalm) och kvarteren runtomkring torget tycker jag mycket om. På Skånegatan (mellan Nytorgsgatan och Renstiernasgata) finns flera bra kaféer och barer. Går du Malmgårdsvägen ned får du uppleva en del ursprunglig bebyggelse och miljöer. Fortsätt in i Vitabergsparken och kämpa dig uppför backen till Sofia kyrka. Även här finns gamla kvarter med låga trähus och en fin utsikt.

- Kungsholmen är mer än lattedrickande föräldralediga människor. Att promenera längs Norrmälarstrand en söndag är mycket trevligt. Kvarteren omedelbart ovanför Norrmälarstrand hävdar jag är några av de finaste i Stockholm. Pontonjärparken ligger så till att det inte finns någon genomfartstrafik och är en nästan bortglömd oas i stan. Gå ända ner till Stadshuset - en imponerande byggnad. Mittemot ligger Serafimerlasarettet - en nästan ännu vackrare byggnad.

- Till slut - Riddarholmen: en liten holme som är fullkomligt proppad med historiska och intressanta byggnader. Wrangelska palatset: byggt av Greve Wrangel och fungerade som kungligt slott under tiden då Tre kronor hade brunnit ned och man byggde det nya slottet (numera en del av Svea Hovrätt). Riddarholmskyrkan - begravningsplats för många av våra regenter och ordenskyrka (fast den inte är kyrka längre) för Serafimerorden. Birger Jarls torn - påstås vara Stockholms äldsta byggnad. Gamla Riksdagshuset - en byggnad många inte ens känner till. Etc etc etc.

Det finns mycket mer. Har inte ens nämnt Skeppsholmen eller Skansen (ett av mina favoritställen alla kategorier). Hoppas du finner något här som kan vara värt att besöka.

Hälsar,

TheElf
2 okt. 2011 09:59
Ser inte att det nämnts men Vasa-muséet är oerhört fint och intressant!
En båttur är alltid trevligt, en sightseeing-båt eller bara en tur till Djurgården.
Det finns många muséum om man är intresserad av det och Stadshuset är intressant.
Vi köpte Stockholmskortet en gång och då ingick både båttur, en massa inträden, lokaltrafik mm. Blev prisvärt om man skulle se mycket och åka runt (man kan också beställa hem ett SL-kort online om man inte ska gå på så mycket som kostar inträde) Ska man flyga till ARL så kan man spara en hel del på att ta lokaltrafiken fram och tillbaka till stan, tar lite längre tid men ingår i korten jag nämnde.
Det bästa med Stockholm är att det finns massor att se men det är ändå en liten storstad som man kan promenera runt till mycket i och det är så smidigt att ta sig runt i övrigt med T-banan.
Av Theelf
2 okt. 2011 10:07
Trebokstavsförkortningen för Arlanda flygplats som IATA tillämpar är: ARN
2 okt. 2011 10:08
Citerat från theelf:
Trebokstavsförkortningen för Arlanda flygplats som IATA tillämpar är: ARN
Ja naturligtvis! Tack!
Av Annl
2 okt. 2011 10:25
Hej,

Restaurang Vedugnen har bra och prisvärt käk och en fin innergård som man kan sitta och käka på om det fina brittsommarvädret håller i sig. Restaurangen ligger på en liten tvärgata inte långt från Finansdepartementet mellan Drottninggatan och torget där Riksbanken ligger.

Annars finns ju en massa trevliga restauranger men med ett betydligt högre prisläge...
Av Legusta
2 okt. 2011 17:37
Tackar Annl men är inte Restaurang Vedugnen en pizzeria ? Annars skulle det vara gott med en buffé, där man får ta för sig, om det finns några sådan ställen en helg...
2 okt. 2011 18:03
Ett tips är att gå in i de små gränderna i Gamla Stan, för där har restaurangerna oftast bra erbjudande. I hörnet Sveavägen-Tegnergatan finns det 2 bra Kinarestauranger som har buffeer till bra pris. Läs DN-På stan som utkommer fredagar, för där finns det massor av tips, en del är helt gratis.
Ett guldkorn utanför Stockholm är Millesgården på Lidingö. Ta T-bana till Ropsten och sedan någon av bussarna 201, 202, 204, 205, 206, 212 till Torsviks torg och gå sedan i ca 5 min. så kommer du dit.
Ha en trevlig helg i Stockholm!
Av Legusta
2 okt. 2011 18:11
Stort tack Birgitta det skall jag kolla upp, kanske det finns ngt guldkorn där också
Av Legusta
2 okt. 2011 18:13
Tack Christian dina tips är lika värdefulla om inte mer, jag skulle än mer vilja ha specifika adress på dina bästa guldkorn inte bara en gata....
2 okt. 2011 18:44
Hermans har underbar mat men är något dyra. Runt 170:- för deras vegetariska buffe. Maten och utsikten är värda priset.
Av Wulfric
2 okt. 2011 21:09
Hej Legusta!

Jag vill tipsa om ett café som har de godaste varma mackorna. Man blir mätt, det finns många varianter(veg eller oveg) och det är väldigt mysig orientalisk inredning.

För mig väcker cafét väldigt starka minnen och känslor. Måste verkligen åka dit någon dag igen!

http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article22395.aos
Av Annl
3 okt. 2011 11:43
Jo men de har annan mat också - fantastiskt god italiensk mat.

Vill du ha supergod buffé rekommenderar jag thai-stället med de lila marikserna precis nedanför Riddarholmen på ett hörne på väg in mot Gamla stan. Fantastiskt god mat och buffé just.
Citerat från annl:
Hej,

Restaurang Vedugnen har bra och prisvärt käk och en fin innergård som man kan sitta och käka på om det fina brittsommarvädret håller i sig. Restaurangen ligger på en liten tvärgata inte långt från Finansdepartementet mellan Drottninggatan och torget där Riksbanken ligger.

Annars finns ju en massa trevliga restauranger men med ett betydligt högre prisläge...