Semester

Av Janet2
10 mars 2014 11:09
Visningar: 153
Jag behöver lite råd. Jag har bestämt att vi ska resa till orlando nästa år. Tänkte åka v 25 och vara borta 2-3 veckor. Tänkte hyra bil och se world disneyland. Sedan åka till key west. Vi är 2 vuxna och 2 barn på 9 och 12 år. Vad kan man se i key west. Är det bara alligator man kan se eller är det fler saker man kan se. Såg något inlägg om att man kunde bada med delfiner. Vad kan man se dem?. Sedan det stora frågan hur stor reskassa ska man ha. Jag förstår att det är olika. men tänkte inte snåla direkt. Men så att man kan hyra bil, bo på olika boenden samt inträde till parker osv. Tar emot era tips. Tack!!!
Av Birgere
10 mars 2014 12:32
Det finns massor med trådar som berör dina frågor men jag kan börja med några:

- Alligatorerna hittar du inte i Key West utan på fastlandet, tex i Everglades
- Delifiner kan du simma med på lite olika ställen i Florida, från Orlando och ner mot the keys.

Reskassan är omöjlig att svara på utan att veta vad ni vill göra och vilka krav ni sätter på mat, boende och shopping.

Key West är enligt mig mer ett vuxenställe och för barnens skull så finns det bättre ställen runt floridas kuster. Den största grejen för barnen är nog Orlando. Om du vill ha tips på att hyra lägenhet där så har jag testat en del, allt från sisådär till helt suveränt. Skicka ett PM om du vill veta mer.
Av Leedee
10 mars 2014 18:41
finns ett vattenland/badland (https://disneyworld.disney.go.com/destinations/typhoon-lagoon/) som hör ihop med disneyland som är mycket roligt för barn å vuxna, sen finns juh seaworld (http://seaworldparks.com/en/seaworld-orlando/), delfiner-späckhuggare och bergochdalbana.

Själva disneyworld parken är inte så kul, mest för de mindre barnen kanske ålder 7år eller så. jag var 14 när jag var där med mina småsyskon som var 3, 6,7 år gamla. De andra parkerna vi var på var mer uppskattade av alla i familjen. åk inte på semesterhus visningarna dom vill ha med familjerna på, man får billiga inträdesbiljetter på disneyworld osv men det tar upp mot 4timmar!

Det finns en stor djurpark i florida (http://www.lioncountrysafari.com/) man får se många vilda djur lösa och kör med hyrbil genom parken.

hyrbilar finns oftast i närheten av flygplatserna.
vi var 6 st som inte snålade. det gick på ca 70 000 i 3 veckor.
Av Zodezo
14 mars 2014 17:12
Ni ska absolut inte missa Universal heller! Ska ni bo någonstans i närheten av en strand i Miamiområdet så tycker jag att stränderna i Fort Lauderdale och Hollywood var tusen gånger mysigare än South beach och miami beach. Hör gärna av dig om du har fler funderingar. Är precis hemkommen från Florida :-)