San Francisco, Napa Valley etc

23 mars 2011 21:53
Visningar: 1068
Hei

Kona og jeg har begynt å tenke litt på sommerferien og vi kom inn på vestkysten av USA. Vi kunne godt tenkt oss å besøke San Francisco og jeg ser at det ikke er lange veien til f.eks. vinområdene i Napa Valley. Men er det noen her på forumet som har vært i området? Er det nok å se og gjøre for en to ukers tur? Har du anbefalinger hva en bør få med seg? Jeg kunne godt tenkt meg å sett litt av SF, leid en bil for å kanskje kjøre Napa Valley området eller kystveien ned til LA. Alle gode forslag mottas med takk :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Av Emil84
23 mars 2011 23:37
Hej!

Att åka bil mellan SF och LA är helt otroligt vackert. Ett tips är att ha minst 3 dagar på sig då det tar betydligt mycket längre tid än man tänkt sig. Ett annat tips är att åka "17 mile drive" kring Monterey, otroligt vackert.
Trevlig resa

Mvh Emil
www.ilovetotravel.se
Av Annl
24 mars 2011 04:54
Hej,

Precis som Emil skriver är Highway 1 oerhört vacker.

Vi var i Kalifornien förra sommaren i tre veckor och började i San Francisco som är en mycket vacker stad där den ligger på sina 43 kullar. Vi hade fem övernattningar där och det tyckte vi kändes lagom för att kunna se SF ordentligt. Glöm inte Alcatraz - det är mycket intressant och den guidade turen i hörlurarna var oerhört spännande - sonen på 11 år var helt begistrad.

Ni måste även ha hyrbil någon dag i SF i alla fall - vi gjorde så att vi tog en taxi in från flygplatsen och hämtade ut vår hyrbil en dag innan vi skulle lämna SF; ni måste ju förstås köra Golden Gate bron och så klart Lomard Street -världens mest kurviga gata och som innan de lade in de sju kurvorna var så brant att det inte alls gick att köra bil där.

Vindistrikten är sagolikt vackra och där skulle man kunna tillbringa en vecka. Vi hade två övernattningar där men reste med barn). Klimatet är helt annorlunda där jämfört med SF, varmt och gott och en torr värme.

Sen körde vi söderut och hade ett stopp i Monterey/Carmel. Carmel är en fin liten stad och jag skulle hellre bo där än i Monterey där vi bodde. Men Monterey är också fint och glöm inte 17 miles drive, som sagt.

Santa Barbara körde vi bara i genom men där var väldigt fint och där kan man med fördel ha ett stopp.

I LA bodde vi i två nätter och det kändes för lite. Hollywood och Universal Studios var kul och Venice Beach hur läbbigt som helst -de sålde marijuana helt öppet där...

Las Vegas var helt galet men kul att se - även om det var rejält varmt; 47 grader.

Vet inte om ni funderat på att åka till Grand Canyon men det borde ni om ni hinner; det går knappt att beskriva innan man sett det.

San Diego var en fin och avslappnad stad där vi hade vårt sista stopp med sex nätter för att slappa och ta det lugnt.

Ni kommer att få en fantastisk resa!
Av Bobcat
24 mars 2011 11:52
San Fransisco är fantastiskt, bättre än man tror. Best Western Tuscan Inn i Fishermans Wharf är ett bra hotell även om jag nästa gågn skulle föredra att bo närmare Union Square, men åker man Cable Car så kan man ta sig fram bra i stan.
Missa inte Sonoma Valley som också bjuder på fantastiska viner. Besök Viansa Winery, en bit av Italien i norra Kalifornien.
På vägen till LA (om ni kör PCH) får ni inte missa Hearst Castle. Jag grämer mig fortfarande över att jag inte varit där. Planera in tid för ett besök där, räkna med några timmar för att hinna med. Kolla också in sjöelefanterna som solar på stranden nära San Simeon.
Längre söderut får ni inte missa danskbyn Solvang, de firar 100 år i år. Ett mysigt ställe att bo på är Hadsten House. Området är populärt bland cyklister och vinprovare, gärna i kombination... Filmen Sideways är inspelad där i St Ynez Valley och vinet är minst lika bra som i Napa och Sonoma. Här är det Sunstone Vinery som gäller.
Santa Barbara bjuder på finfin valskådning.