Romantisk restaurang i New York, gärna rooftop ?

24 juni 2011 13:47
Visningar: 4694
Jag skall med min man till New York i augusti och vill gärna ta med honom på en romantisk middag en kväll. Har någon ett tips om vad jag skall välja, jag vill gärna ha en med utsikt över staden men allt kan vara av intresse. Jag vill också vara ute i tid och boka bord så vi inte behöver vända i dörren.
Kanske ni också har andra tips på vad man kan göra, vi har varit i New York förut och gjort de vanliga turistsakerna men nu åker vi utan barn och vill gärna komma utanför turistfällorna. Har hört talas om dolda krogar, någon som vet något om det ?
Av Peter_o
24 juni 2011 17:26
Dolda krogar har jag inte hört talas om, men du kan nog få ett och annat tips hos Ett annat New York på http://ettannatnewyork.blogspot.com/

Obs att du kan välja mellan olika teman via länkar i högerkanten (en bit ner).

/PeterO
Av Annl
25 juni 2011 16:16
Hej

I tidigare trådar har en annan medlem tipsat om River café i Brooklyn som har en helt grym utsikt över Manhattan. Stället har dessutom en stjärna i guide Michelin. Jag har inte varit där men det verkar väldigt trevligt och den utsikten går inte av för hackor.

Annars är just den röda Guide Michelin:en ett bra tips -där akan du hitta både lyxrestauranger och billiga och prisvärda ställen.

Gillar ni ostron är ju ostronbaren på Grand Central station ett bra tips - kanongoda ostron och 29 olika sorter hade de när vi var där senast.... Och så champagne så är ni hemma...

En drink i baren på Top of the rocks är ju inte heller fel.

Ha fina dagar i NYC!
25 juni 2011 18:33
Tack för era svar. De dolda barerna och restaurangerna låter riktigt spännande. Dock vill jag gärna ha fler ideer om en trevlig restaurang med utsikt över staden - någon som har bra erfarenheter ....?
Av Hkn
28 juni 2011 02:21
Hej Nancyeva,

restauranger högt ovan molnen är det inte så gott om. The Rainbow Grill i Rockefeller Plaza har stängt och Top of the World i World Trade Center... ja, där vet vi alla ju hur det gick.
Dock har New York fått ett helt gäng barer högt ovanför gatorna. Och som tur är finns två ganska färska listningar. Här är Fodors:

http://www.fodors.com/travel-photography/the-8-best-new-york-city-rooftop-bars-258.html?ref=news_fd_062211b

Och här är New York Magazines:

http://nymag.com/nightlife/barbuzz/11025/

- - - -

Själv är jag ingen erfaren rooftop-gäst, men:

- Gramercy Park: http://www.guidebook.se/?p=312
- Gansevoort Hotel: http://www.guidebook.se/?p=77
- Soho House: http://www.guidebook.se/?p=335

...har alla bra barhäng en bit upp. Lyckas du slå dig in på Boom Boom Room på The Standard, så är du att lyckönska (inte ens hotellgäster är numera säkra på att komma in där...): http://www.guidebook.se/?p=687

Dessutom har Hudson Hotel piffat upp sin takvåning (det var dock något år sedan jag bodde där): http://www.guidebook.se/?p=293

- - - -

De 'dolda' krogar du nämner är antagligen rörliga och kortlivade krogkoncept – alltså ställen som skapats för att finnas till i ett par månader och sedan försvinna. Googla på pop-up restaurants New York eller pop-up bars och se vad som händer.
Nej, jag tänker inte nämna några sådana ställen här – det blir bara fånigt eftersom informationen kan vara inaktuell i nästa vecka. Många gånger är det inbjudningslistor som gäller. Sök på nätet och signa up dig på några e-postlistor och Facebook-grupper så kommer du lite närmare lösningen...

All the best,

:: hkn ::
28 juni 2011 21:45
Tack Hkn !
Nu har jag mycket att välja på. Ska bli så spännande att åka utan barn och göra vuxna saker .....