Resa i Florida - 15 dagar, 3 stopp.....

Av Elof16
23 aug. 2011 18:09
Visningar: 2784
Medveten om att det skapats en väldans massa trådar här om precis det jag vill ha tips om, men jag skriver ändå - hoppas det finns nån vänlig själ som kan komma med några konkreta tips...

Vi är 4 st, 2 vuxna och 2 barn (5 samt nästan 2 år). Vi i mars.

Vi har tänkt oss följande: 6 nätter på västkusten, Clearwater eller liknande... ganska fint boende, måste ej vara lyx... Finns ju sjuuukt mycket att välja på, några tips? Vi vill bo nära stranden, gärna med närhet till shopping och restauranger. Någon som har konkret tips om ort/strand kanske t o m boende?

Sedan har vi tänkt oss 3 nätter på östkusten (Miami Beach el Ft Lauderdale), vi har blivit varnade för Ft Lauderdale "inget att göra", men efter vad jag har läst verkar det ok? Vi "måste" till öskusten under några dygn. Någon som har konkret hotelltips? Här får det gärna vara lite lyxigare, från ++++ och på beachen....

Sist men inte minst har vi tänkt oss 6 nätter i Orlando med typ 2-3 parker. Nån som har tips på boende här, gärna med ett rejält poolområde och med närhet till shopping/restauranger? Vill inte ha en resort som är helt off.

Vi har tänkt att hyra bil under hela trippen...

Tack på förhand!

Mvh Johan
Av Annl
23 aug. 2011 21:27
Hej,

Vi bodde i en condo i Indian Shores (söder om Clearwater Beach) och hade bara pooloområdet mellan oss och havet; helt kanon boende och med mycket hög standard och perfekt när man reser med barn.

Miami Beach - och då särskilt South Beach - är där ni skall bo när ni kommer till Miami; hur fräckt som helst och finns massor att göra. När vi var där i somras såg vi ett Mariott Hotel som låg kanonbra till i de södra delarna av Ocean Drive.

Med era barns åldrar är mitt förslag i Orlando Magic Kingdom och Seaworld - de kommer att älska det.
Av Elof16
1 sep. 2011 21:22
Vi har nu beslutat oss för att hyra något på samma ställe under hela vistelsen, vi siktar in oss på västkusten från Tampa/Clearwater och neråt mot Fort Myers.

Är det någon som kan ge ett konkret tips på boende som ni varit nöjda med (hellre mer än nöjd!).

Jag vet att det finns många sidor både för att hyra hus/lgh samt hotell på nätet. Vi har tittat runt mycket.....

Det skulle vara kanon med konkreta tips!

Stort tack på förhand!

//Johan
Av Annl
4 sep. 2011 10:24
Som sagt - Indian Shores och Sandcastle I - det var kanon och där hyrde vi en condo som låg granne med havet och helt fri utsikt över Mexicanska golfen. Vi hittade detta via Sembo.
Av Justjo
23 okt. 2011 20:00
Du skrev att du blivit varnad för Ft Lauderdale "inget att göra"...jag har inte varit där så jag vet inte hur det är, men däremot har jag nyligen varit i Clearwater och där finns inget att göra! Givetvis jättefina stränder och härligt med sol och bad, men vädret var lite ostabilt när vi var där. Alla vill ju göra olika saker, men vi hade tänkt oss att det skulle finnas ett shoppingstråk med butiker man kunde besöka när det regnade eller på kvällarna. Tyvärr knappt något sånt alls, vi blev lite besvikna faktiskt...
Av Elof16
23 okt. 2011 21:54
Vi har bokat och bet allt boende nu, det blev Treasure Island isf Clearwater i en vecka. Sol, bad och utflykter är det vi siktar på! Har hyrt en 3 rummare vid vattnet, med 2 små kids så blir det inte så sena kvällar.....

1 natt Miami Airport
7 nätter Treasure Island
3 nätter Orlando --> 2 parker, förmodligen sea world och magic kingdom
5 nätter Ft Lauderdale

/E
Av Annl
26 okt. 2011 00:05
ni kommer att få det härligt och det låter som ett bra upplägg.
Citerat från elof16:
Vi har bokat och bet allt boende nu, det blev Treasure Island isf Clearwater i en vecka. Sol, bad och utflykter är det vi siktar på! Har hyrt en 3 rummare vid vattnet, med 2 små kids så blir det inte så sena kvällar.....

1 natt Miami Airport
7 nätter Treasure Island
3 nätter Orlando --> 2 parker, förmodligen sea world och magic kingdom
5 nätter Ft Lauderdale

/E
20 nov. 2011 23:36
Du skriver om att ni vill vara nära shopping och restauranger.

Fakta om Treasure Island (TI) och Clearwater Beach (CB). Dessa två orter ligger c:a 20 minuters bilresa ifrån varandra. Det är ingen tvekan om att Clearwater Beach har en av de absolut bäsa badstränder i Florida med puderfin sand, bred strandremsa och hyfsad service vad beträffar uthyrning av parasoller och liggstolar. TI har också bra stränder men blev aldrig lika populärt som CB.

Fram till år 2005 så fanns det många små privatägda motell, små restauranger, barer och affärer. CB liksom TI var mycket populara turistdestinationer på den tiden. Men, i slutet på år 2004 och början på 2005 så började stora “byggherrar” köpa upp mark och rev ned dessa motell, restauranger och barer för att sedan bygga upp stora lyxhotell. Nedgången kom snabbt när orkanen Katarina drabbade New Orleans. Effekten blev stor även i Florida och många som köpte upp marken vågade inte börja bygga och de flesta gick i konkurs. De lämnade efter sig tomma tomter, övergivna byggnader och stora delar av CB (och TI) förföll.

Endast två stort hotel har byggts upp efter detta på CB. Det är ett Hyatt Hotell där rumspriserna startar runt $300.00/natt och ett Holiday Inn. Det finns sedan tidigare ett Hilton,ett Mariott, ett Sheraton och ett som heter Sandpearl. Det finns ytterliggare ett stort hotell under uppbyggnad (sista besöket till CB var för 4 veckor sedan).

TI genomgick aldrig den här drasstiska förändringen, men det fanns inte lika mycket att riva ned. Det har heller aldrig funnis några stora hotell där nere.

Vad beträffar shopping och restauranger så har både CB och TI nästan inget av värde att erbjuda (tyvärr). Visst finns det några hyfsade restauranger och T-shirts affärer men det är allt. Däremot så ligger det en “tourist trap” strax norr om TI som heter Johns Pass. Ligger på högersidan efter man har passerat bron på vägen upp mot CB. Går ej at missa. Där finn många små affärer och bra restauranger.

Ett av det bätrre shoppingmallen ligger vid Tampa International Airport. International Plaza, där finns över 200 större affärer, varuhus och 16 restauranger. (http://www.shopinternationalplaza.com/).

Räkna med knappt 1 timmes bilkörning dit från TI.

Skribentens kvalificationer: Vi flyttade till Clearwater Beach 2000 och bodde där ute till sent år 2010.