Resa Australiens östkust april - maj

10 jan. 2016 00:45
Visningar: 513
Hej!

Jag och min syster som är två extremt ovana backpackers har bestämt oss för att äntligen uppleva Australien och vill bara åka nu, nu, nu på en gång. Vad jag har förstått så är det egentligen bättre att åka under den svenska hösten/vintern klimatmässigt, men jag hoppas det fungerar hystat ändå (orkar inte vänta så länge...). Vi tänker oss nämligen att resa Melbourne och hela östkusten upp till Cairns mellan slutet av mars till slutet av maj. Då vill vi stanna vid Sydney, Byron Bay, Surfers Paradise, Brisbane, Fraser Island, Airlie Beach och slutligen Cairns. Från Cairns tänkte vi eventuellt flyga till Malaysia och Kuala lumpur då vi har gratis boende där och det verkar billigare samt smidigare att sedan flyga hem från Sverige därifrån.

Dåså, då kommer vi till mina frågor:

1. Räcker det med två månader för att åka längs hela östkusten och alla "måste" stopp? Hur lång resväg/restid blir det mellan varje stopp och hur länge är lagom att stanna vid varje stopp? Vad jag har förstått så är det ca. 300 mil från Melbourne till Cairns.

2. Hur är det lättaste och billigaste sättet att ta sig från ställe till ställe? Buss?

3. Hur har ni upplevt vädret denna årstid, alltså april - maj då det faktiskt är höst i Australien? Jag menar, vi är ju ändå vana vid svensk sommar som knappt kommer så så himla illa kan det väl inte vara... Går det att bada? Hur måste man klä sig?

4. Går det att resa med resväska i Australien? Vårt mål är att se fantastiska platser, njuta av semester och inga måsten, festa, träffa nya människor, se en massa djur och möjligtvis surfa samt dyka. En ryggsäck känns snarare mer som en tyngd att bära på konstant istället för en resväska som man väl faktiskt alltid kan dra så länge man inte befinner sig i en djungel eller mitt ute på vischan och som vi då inte lär göra.

5. Vad är mest sevärt i Kuala Lumpur eller vad bör man göra? Twintowers förstås, men sen? Hur länge är lagom att stanna?

Tusen tack på förhand för all hjälp!

PSSST! Finns det någon som funderar på liknande eller möjligtvis vill till Thailand en sväng innan så hör gärna av dig, min syster kan inte resa först den 24:e mars men jag är så på att åka tidigare. Gärna i början/mitten av februari!
10 jan. 2016 10:31
1) Ni bestämmer ju själva vad som är 'måsten' så prioriterar ni funkar säkert två månader hyfsat. MEN, ja, det är enorma avstånd. Välj ut huvudstopp - t ex MLB, SYD, BRI, CRN - och lägg några 4-6 dagar där. Samtliga funkar som hubs för utflykter till annat. Sedan vill ni säkert lägga till Gold Coast/Surfers (lite överskattat enl mig) med kortare stop på vägen i t ex Canberra, Shoalhaven, Port MacQuarie, Coffs Harbour, Noosa, Byron Bay etc.

2) Buss är smidigast, men lågprisflyg t ex Virgin Blue finns som alt. Glöm tåget.

3) Ni gör rätt i att resa syd t norr för vädret är fortf bra i QLD i juni, men börjar bli förhållandevis svalt söderut. Gäller också vattnet.

4) 20 kg max per väska oavsett typ.