Australiens östkust

4 juli 2011 16:11
Visningar: 900
Jag och min sambo kommer åka till Australiens östkust, Sydney till Cairns, i mars-april 2012.

Vill stämma av ett par saker med lite rutinerade rävar som har koll.

Vi kommer åka buss med en drös stopp på vägen. Med hur långt varsel behöver man boka bussbiljetter?
Hur långt i förväg är det läge att boka boende? Eller kan man bara drälla in i byar och städer längs vägen och lösa det när man anländer?
Vika alternativ är bäst för boende om man vill ha det bekvämt (eget sov- och badrum) men ändå skäligt i pris?
Hur/när bör man boka olika aktiviteter längs vägen? I stil med turer till Barriärrevet, segelturer, vingårdsbesök och andra utflykter?
Hur vet man var och när det är OK att surfa och snorkla utan att få sällskap av en manet av elakare slag eller förvandlas till en hajbuffé?

Tacksam för info.

/Micke
8 juli 2011 06:15
VIN: Vad gäller vinturer (t ex Hunter Valley eller Mudgee som båda ligger i NSW) är det bara att "poppa in" om vingården har öppet och - och satsat på vinturism självklart. Är det specifika vingårdar bör ni kontakta dem direkt.

Vingårdarna kan däremot vara ganska utspridda så ett alternativ är att boka en vintur - helst med mindre sällskap och inte storbuss - och kolla på att lägga upp turen schysst.

Personliga rekommendationer i Hunter är Rothbury Estate, Rosemount, Tempus Two, Bimbadgen, Brokenwood, Margan o Tulloch samt kanske Wyndham och Tyrrell's .

McGuigan var lite mer containerföretag men har schyssta ostar. Finns för övrigt några bra ysterier i Hunter.

www.winecountry.com.au

I Mudgee Andrew Harris, Botobolar, Poet's Corner men det finns många till. Lite mindre, inte lika kända.

www.mudgeewine.com.au

Hur ett hus och åk runt i Hunter kanske...?

BOENDE kan funka att boka sent inpå i mars men det är ju inte att garantera. har ni osis hamnar ni långt från centrum, (vilket hände oss i Port MacQuarie. trevligt ställe, men meckigt at ta sig ifrån.

SNORKLING/DYKNING bör ni ta i Queensland för där är det så pass varmt i vattnet att få hajar söker sig dit. vad gäller maneter mm så finns det mest längst med kusten i Queensland. En bit ut (t ex i barriärrevet) ska ni ha mycket otur om ni blir stungna.

Nedåt NSW är inte farliga maneter etc lika vanligt förekommande ens under högsäsong (motsatt mot hajar).

Hör er alltid för med lokalbefolkning/instruktörer om det är safe.

BUSS var på säkra sidan och boka i förväg. Observera att MAX 20 kg gäller per väska. Annars hanterar inte personalen den enligt arbetsmiljölagen.

Tja, lite att börja med.
10 juli 2011 21:25
Jag bokade ingen buss när jag var där i alla fall. Det brukade inte vara fullt. Om ni vill ha lite koll på boende kan det ju var en idé att kolla Internet innan ni kommer fram. Då kan ni ju boka eller bestämma var ni vill bo i alla fall. Vandrarhem har oftast dubbelrum, men de är inte alltid billigare än hotell.
Många vandrarhem har tour bookings, där kan ni boka aktiviteter efter hand. Peter Pan Travel Agency har också mycket. De finns lite överallt.

Under wet season brukar snorklingsbolaget låna/hyra ut "stinger suites" som ger ett hyfsat skydd mot maneter.