Januari, februari Australiens östkust.

Av Emile
1 dec. 2010 13:47
Visningar: 729
Hej!

Vi är fyra killar som planerar göra en resa längst Australiens östkust, från mitten av januari till mitten av februari nästa år. Antagligen kommer vi köra (vad jag förstått är något av standardrutten) Sydney till Cairns.

Det jag undrar är hur det kommer se ut vädermässigt under den här perioden. Pratade med en kompis som rest i det området nu (nov/dec) och han hade lyckats pricka in en regnperiod. Sånt vill vi gärna undvika.

Vad säger dom som har koll? Är det en bra/dålig period att resa?

Tack på förhand
/Emil
1 dec. 2010 20:36
Det är en hel del regn i jan/feb men det är samtidigt deras högsommar. Vanligen kan ni få någon timme med MYCKET regn men sedan riktigt bra och soligt.

I Sydney kan ni räkna med grader väl över 30 och i QLD i en del fall över 40.

Visserligen var det en extrem sommar när jag jobbade i Queensland 2004 men då toppade vi 48 grader.

Har ni inte bra AC i bilen kan det bli j-t varmt och då kanske mars/april är bättre men oavsett så är det en schysst period.
Av Emile
1 dec. 2010 22:50
Okej! Angående farliga maneter - är det högsäsong för dom under den här tiden eller?
Och om det är det, hur mycket "drar det ner" resan?
/Emil
2 dec. 2010 11:02
Lite sen extra kommentar men uppe i t ex Daintree Rainforest kan det regna riktigt mycket. En polare har jobbat där och de var i praktiken isolerade.

Det är säsong i Queensland men NSW skall vara mer eller mindre fritt liksom södra Queensland, men man får sätta allt i relation... 60 pers har dött sedan 1800-talet men är ni oroliga så:

1) Hyr Stinger Suits,
2) Kolla med badvakter och lokalbefolkning.

Jag jobbade i o f s inte på fastlandet och det är längs med kustbandet de finns. Kommer man ut bland öarna är det ingen större fara, jag badade varje dag.

Jag blev stungen av en manet i Port MacQuarie (NSW). Det sved men gick över ganska snabbt.

Var försiktiga, lyssna på information etc för Australien tar detta på allvar och säkerhet samt botemedel finns på alla bevakade stränder.