Att ta sig runt på Australiens östkust.

13 jan. 2015 10:44
Visningar: 1786
Hejsan! Jag tänkte vidd månadsskiftet hoppa på ett flyg till Melbourne för att sen dra mig upp till Cairns längs med kusten.
Tanken nu är:
melbourne
canberra
sydney
byron bay
gold coast
brisbane
noosa
fraser Island
cairns.
Vill gärna se så mycket som möjligt på vägen och har ingen stress egentligen men vet inte hur sugen jag är på att hyra en bil ensam. Någon som vet vad som är smartaste sättet att ta sig runt? Och hur mycket går en hyrbil på ifall man tänkt glassa runt några månader? Bättre att köpa?
Om någon har några big yesyes eller big nono angående vadd som helst är det väldigt välkommet det också!
Tacksam för svar!
13 jan. 2015 11:36
Ska göra exakt samma resa med start i mars, landar i Australien runt den 2:a och vill inte heller hyra bil ensam, men vill så badly hyra bil haha. Så du har inga möjligheter att göra resan i mars istället? Förstår om det inte går, men värt ett försök :)
13 jan. 2015 11:40
Ska göra exakt samma resa med start i mars, landar i Australien runt den 2:a och vill inte heller hyra bil ensam, men vill så badly hyra bil haha. Så du har inga möjligheter att göra resan i mars istället? Förstår om det inte går, men värt ett försök :) om du nu inte tänkt att resa ensam!
13 jan. 2015 11:58
Heeej! Jag har tyvärr inte möjlighet att skjuta upp resan mer på grund av en massa jobb..men jag håller med dig, känns som att möjligheterna att se allt som inte skrivs om överallt blir större med bil
13 jan. 2015 15:24
Man klarar sig utmärkt utan bil i östra Australien. Det går Greyhound-bussar på hela sträckan du skriver om. Man kan hoppa av och på dem hur man vill med ett busspass. Kolla själv på http://www.greyhound.com.au
Det är ändå så onödigt att vara i Sydney, Gold Coast och Brisbane ett längre tag med en bil som ska stå parkerad. Och på Fraser Island behöver du ändå en 4WD som brukar ingå i paketen man köper.