Regnskog, guidning

27 sep. 2015 22:16
Visningar: 461
Hej!

Vi ska till SR i januari 2016 och har hittat ett fint boende precis i kanten av regnskogen. De anordnar guidning som ska vara otroligt bra, men för övrig ligger det en bit från andra centrala platser. Finns det någon som har erfarenhet och råda hur många dagar som är lämpligt att tillbringa där? Vi tror på två-tre dagar.
28 sep. 2015 14:43
Utan att ha varit just där, skulle jag förmodligen bokat 2 nätter på ett sånt ställe.

Som jag förstått det är SRs regnskog inte den allra mest imponerande av regnskogar (som typ Borneo).

Men det beror ju också på hur intresserad du är, om du har specialintressen ang. flora och fauna osv...

Finns ju mycket annat spännande på SR också!
1 okt. 2015 22:49
Tack snälla Gunillad för svar. Det blir två nätter, dock har vi inte någon erfarenhet av regnskog sedan tidigare, så det blir tillräckligt spännande för oss. Har du varit i SR och vet hur det är när man anländer till Colombo? Vi landar tidigt på morgonen med två barn, 6 + 9 år. Tror du att vi mäktar med att resa vidare och har du några tips där eller är det rådigt att boka en hotellnatt för att acklimatisera sig?

Vänliga hälsningar,
2 okt. 2015 07:15
Har inte varit till SR än. Har en resa i februari planerad, bokad och klar. Har däremot besökt regnskog på andra ställen.
När man kommer fram tidigt på morgonen i Asien har man ju förlorat natten i tidsomställningen, bara sovit max någon timme och är helt vimmelkantig av sömnbrist.

Å andra sidan har hotellen sällan något rum så tidigt, så det blir några timmars lidande hur som haver.

Med barn inblandade också skulle jag ha bokat första natten vid någon badort nära Colombo och ha en förbeställd bil och chaufför som väntade på flygplatsen.
Av Anettep
16 okt. 2015 11:11
Kom hem från Sri Lanka i söndags. Ni kan resa vidare men tänk på att vägar o trafik är långsam. Finns bara en motorväg och den går från Colombo ner mot Galle
19 okt. 2015 20:08
Ett underbart land och massor att se och uppleva! Lång flygresa, så rekommendationen är nog att tillbringa åtminstone något dygn nära flygplatsen. Har själv goda erfarenheter av hotel Silver Sands i Negombo - de arragngerar flygplatspickup och även rundresor till helt OK priser. Vet inte om man får lämna länkar här, men det är bara att slå upp hotellet på nätet och boka direkt av dem.
19 okt. 2015 22:09
Tack snälla alla som har lämnat svar! Många bra råd och tips. :)

Tror ni att vi orkar åka med chaufför till Bentota direkt vid ankomst, eller något ovanför Panadura, Kalutara (runt Wadduwa)? Vi skulle gärna vilja slippa stanna i Colombo...
Av Grodang
19 dec. 2015 14:34
Vi är i mirissa nu, underbart ställe. När vi landade åkte vi till Bentota, bodde där 2 nätter på Wunderbar beach hotell som vi tyckte mycket om, bra matställe på andra sidan vägen. Tidsomställningen var ganska tuff men allt här uppväger. Idag har det regnat mycke men det spelar ingen roll, det är varmt o gott.