Råd och tips inför att tågluffa

27 maj 2017 21:11
Visningar: 4541
Hej alla därute,

Jag är ute i god tid då det kräver lite planering men under nästa sommar alltså 2018 så ska jag och en närstående ut i Europa och titta oss runt. Vi har tänkte besöka fyra städer under loppet av 15 dagar; Rom, Nice, Paris och Amsterdam. Jag skulle gärna vilja få lite tips på vad man bör tänka på då jag aldrig gjort något liknande innan. Har ni några tips på vad man bör tänka på, saker att ha med och så?

Sen var kan man kolla upp tåg och hotell/vandrarhem? Har försökt leta men vet inte riktigt vilka sidor man kan kolla på.

Och sen självklart, är det något i dessa städer som man absolut inte får missa när man är där?

Josefin
Av Ischaaa
29 maj 2017 03:13
Kolla min gamla tråd, där har jag fått bra tips och skrivit om resan https://www.reseguiden.se/diskussioner/hjalp-med-tagluff-43630

Vi tågluffade inte i de städerna som du har tänkt utan mer i Östeuropa. Men jag har varit i Rom, Paris och Amsterdam - fina städer! Skulle rekommendera 3-4 dagar i varje stad.

Ha en bra ryggsäck! Ta inte med för mycket kläder :)

Vi bodde mycket genom Airbnb, kändes väldigt icke-turistiskt och smidigt. Sen bokade vi också genom hotels.com.

Gällande tåg kollade vi www.rome2rio.com som stämde ganska bra faktiskt.

Vi hade bokat flyg till Warszawa och hem från Split men inget mer än så. När vi kom till det nya stället bokade vi nästa tågbiljett direkt och då även boende.

:)
29 maj 2017 12:10
Okej, det var faktiskt i din förra tråd som gjorde att vi bestämde oss för att tågluffa. Så lite kul att det skulle bli just du som lämnade en kommentar på min.

Hade tänkt ungefär att ta 4 dagar i varje stad beroende på vad vi vill se. Men finns det något i de städerna som vi absolut inte borde missa?

Vi ska flyga till Rom och sen åker vi tåg hela vägen hem då det verkade smidigare för våran del. Hur är det med tågen och så, är det hyfsat billigt?

Och tack för tipsen ska ta och kolla upp det. :-)