Tågluff - Interrail VS bokade biljetter

17 mars 2019 22:56
Visningar: 3525
Hej! Vi har tänkt oss på en tågsemester i Europa under första halvan av juli i år och vi är två vuxna + två barn (9 resp 12 år). Ungefärlig resrutt blir Gdynia-Krakow-Wien-Bad Gastein-Venedig-Pisa-Cinque Terra-Tyskland och hem igen. Är det bäst att köpa Interrail-kort eller biljetter sträcka för sträcka? Det vi funderar på är priset, men också flexibiliteten. Är det vanligt att man får vänta flera dagar innan man kommer med ett tåg på en tänkt stäcka? Eller beror flexibiliteten mer på hur tidigt man måste boka boende?!
Av Marcoe
18 mars 2019 11:49
Som tumregel så lönar sig inte Interrailkorten i östra Europa, där tågbiljetterna i sig är billiga.
Tänker ni åka nattåg? Då tillkommer det ofta kostnader även om man köpt interrailkort.
19 mars 2019 17:38
Jag skulle nog kolla upp att kombinera interrail med tåg och buss. Det finns olika slags interrailkort att köpa, tex. 5 eller 10 resdagar under en viss period. För att ta sig ur Sverige och resa i Västeuropa, så är interrail bra, men som Marco_hecimovic skriver, så är tågbiljetter billiga i öst. Interrail är egentligen inte jättebilligt, då ni också bör boka platsbiljett för varje resa - dock rekommenderar jag det ändå starkt! Smidigt och tåget tar er till både små och stora ställen.

Skulle också rekommendera att titta på buss, särskilt i öst. Det är viss skillnad på tågstandarden mellan öst och väst, men det finns många "finare" bussar - moderna och fräscha - till bra pris i både öst och väst.
19 mars 2019 19:38
Tåg i Polen och till Wien är ingen mening med interrailkortet i alla fall. Det är billigt med tågbiljetter i Polen och från Polen till Wien. Från Wien och vidare västerut kanske interrailkortet kan ha en mening.

När jag och min fru tågluffade 2014 gjorde vi en jämförelse med interrailkortet och att köpa alla biljetter löst så insåg vi att vi skulle spara över 1500 per person på att inte köpa kortet (men vi åkte mest i centraleuropa).
Om ni provar att söka lite på biljettpriset på de olika sträckorna och sen jämför med kostnaden för de olika interrailkorten så får ni ett hum om det är värt det eller inte.
27 apr. 2019 16:13
Är det inte så att med ett interrailkort, köpt av vuxen, åker två barn under 12 år gratis? Om det är så kan jag tänka mig att det är fördelaktigt att åka med interrailkort.