Tågluffa i Italien

Av Sisso
18 okt. 2010 15:48
Visningar: 11506
Hej!
Spånar på en resa till Italien.
Funderar på att flyga till Milano för att sedan tågluffa längs med västkusten ner till Sicilien.
Någon som har erfarenhet av liknande?
Är tåg ett bra sätt att ta sig fram? Får man se mycket eller missar man mycket och istället borde köra bil?

Tacksam för era erfarenheter.
20 okt. 2010 15:54
Hej,

jag har åkt tåg ett flertal gånger dels från Sverige ner till Lamezia(Kalabrien) men också mellan Rom och Lamezia och Neapel och Lamezia.

Tåg i italien är nu för tiden supersmidigt. Hur mycket du får se beror helt och hållet på hur du väljer att lägga upp resan och vilken typ av tåg du väljer att åka med.

Biljetter bokar du enkelt på plats men om du vill ha allt klart innan så går det enkelt via
http://www.trenitalia.com

Mvh
Stefan
8 nov. 2010 21:05
Hej! Tåg är ett utmärkt sätt att ta sig fram i Italien. Vi har tom åkt från Umeå ner till Panicale ( Umbrien) en sommar. Interrail är supersmidigt! Men ifall du flyger ner är det ingen vits att köpa ett interail i Italien utan köp biljetter inför varje resa istället. Billigt med tåg! Från Milano till Rom går det snabbtåg, Eurostar - kostar lite mera. Varför inte ta ett billigt flyg till ROMA istället, så har du mera tid att luffa runt i södra Italien. I somras flög vi till Rom, stannade några dagar ( helt underbart vilken "småstad" Roms centrum är - nära till allt!) sedan tog vi tåget till Sorrento via Neapel. Har inte kört bil i Italien - visst blir man sugen, åtminstone att komma till vingårdar vid sidan av. Hämta en Interrail-karta och studera stationerna - kolla B&B på dessa, bestämsedan en rutt eller del av rutt. Kom-i-håg att stämpla tågbiljetten i de gula automaterna på perrongen innan du kliver ombord!!! Ha en trevlig resa!
Av Maryo
10 nov. 2010 19:53
Hej!

Har tågluffat för längesen i Italien. Det är billigt, men jag skulle föredra att hyra bil. Då kan man verkligen stanna när man har lust och utforska lite mindre ställen som man kanske inte alls tänkt sig från början. Jag har kört mkt bil i Italien, det är ganska hetsigt och man får inte vara för försiktig och "svensk"...men det är roligt!

Hur lång tid har du på dig? Det är ju rätt långt från Milano ner till Sicilien...funderat på flyg till Rom i stället?